Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ

Пентагонът не потвърждава да е замесен в атаката над Тайфур
9 апр 2018 08:00,
302
Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ
Снимка: БTA

Няколко ракети са поразили тази сутрин сирийското военно летище Тайфур в централната част на страната. Агенция САНА подозира, че става дума за атака от страна на САЩ, съобщи БТА.

Американски официални лица отрекоха съобщенията за ракетен удар на САЩ по сирийско правителствено военно летище, предаде Ройтерс.

Още по темата

Пентагонът знае за тези съобщения, но не потвърждава своя причастност към атаката, заяви говорителят на Пентагона Кристофър Шерууд пред кореспондент на ТАСС. Малко след това и представител на пресслужбата на Белия дом казал същото пред ТАСС.

Американското опровержение идва след съобщение на сирийската държавна телевизия, че рано тази сутрин са били чути мощни експлозии на голямото военно летище Т-4 край сирийския град Хомс.

Агенция САНА веднага изказа подозрение, че се касае за ракетен удар, нанесен от САЩ. Вчера президентът Доналд Тръмп предупреди Дамаск, че "ще плати висока цена" за атаката с отровен газ срещу държания от бунтовниците град Дума недалеч от сирийската столица.

САНА съобщи още, че сирийската противовъздушна отбрана е реагирала на атаката срещу военното летище край Хомс и е свалила осем ракети и че има жертви сред сирийския военен персонал на летището. Агенцията твърди за "няколко убити и ранени".

Ливанския телевизионен канал "Ал Маядин", който принадлежи на шиитската групировка "Хизбула" съобщи, че насочвайки се към Сирия, ракетите са пресекли въздушното пространство на Ливан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
че кой друг
199
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не си повярвал съюзник на руснаците.
198
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прехваленото руско ПВО. Колкото в Египет, Ирак и Косово свърши работа толкова и в Сирия.
197
13
 
20
 
! Отговори
Еми преди 6 години
Скоро няма да има вече америка,много скоро.
196
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето Садам казал на руснаците: Абе вие хубаво ни дадохте ракети "земя въздух", ама барем дайте малко и ракети и "земя самолет". Ах-ах-ах
195
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На *** безанологовите цъ 400 пак брадясаха нещо. Новите цъ 500 ще представляват няколко руснака с бинокли които ще се въртят в кръг и ще гледат в небето за ракети.Та ако видят падаща ракета набързо ще приберат надуваемите макети за да могат после да обяснават, че на това място просто не е имало руско пво. Разбира се за релкамата на новите цъ 500 *** ще пусне поредното анимационно филмче, или клип от игра на плейстейшън.
194
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е значи руските С 400 за нищо не струват освен за музей..ха.ха.ха
193
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 свалени, 3 не са.С-400 няма на това летище и около.Преди месец в Източна Гута са заловени военни съветници от САЩ и Франция.Един офицер от САЩ, разузнавателно звено на Британия.Великобритания се обръща към краля на Оман за съдействие със Русия.Путин отказва с мотива че пленниците са при Асад.Казва им да се обърнат към него.Следва фентъзито"Скрипал" за отмъщение.
192
3
 
7
 
! Отговори
Месоядник преди 6 години
Бах мааму, големи разбирачи в тез коментари бе. Експерти по геополитика, радари, въоръжение и различни доктрини за водене на въздушен бой. Тук всичките сте създатели на АФАР/АЕСА радари, реакткивни двигатели, управляеми бомби и т.н. Инженери от класа!Е, реално всичките сте едни скучни мухлясали еднодневки, чието единствено поприще е реването в интернет и воденето на спорове с други като вас из сайтове като днес.бг и други подобни.
191
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ударът е нанесен от Израел, не от САЩ. Това не е мое предположение. Израел си го призна. Нарушили са въздушното пространство на Ливан, както правят постоянно и са ударали военновъздушна база Тияс. Казват подробности, как и с какво са ударили, колко убити има и т.н. Руските и американските радари потвърждават единодушно.
190
6
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До АнонименАсад купи с-400 за да пази руските бази?!
189
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 205"Сессната" на немчето Михел Руст се е разминала с един МиГ, който я поздравил с поклащане на крилата. Това си беше една игричка между руски генерали, края на която не знаем. Не изпадайте в телешки възторг, смешни сте!
188
7
 
15
 
! Отговори
майорски преди 6 години
Тези ракетни удари са типичен пример за демокрация по АМерикански ...разбирай ИИзраелски/Еврейски !!!не дай боже и ние България .. да се опълчим на САЩ! Ракетите ще полятят към нас още на следващия ден ...Пример от историята е Сърбия!!!
187
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До руска мъкаМъченико, не пищи толкова! С-400 пазят само руските бази. Отбраната на Т-4 е изцяло сирийска! Оказа се не толкова лоша - пропуснали са 3 ракети от 8! Плюй си в пазвата да не излетят С-400! Значи е станало горещо! Въобще, предлагам ти да се завреш някъде, пусто възпитание ми пречи да кажа точно къде, ама е свързано с първите ти врясъци!
186
13
 
13
 
! Отговори
алф преди 6 години
Военно космическите сили на Русия,които са на мисия в далечния космос,сега ще се върнат и ще накажат виновника.Лично Путин пътува със своята джуджи совалка от Юпитер към Сирия да види кво става.
185
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По времето на СССР един германец от ФРГ кацна без никакъв проблем със самолет на красная площадь.Та не се учудвам, че и сега руснаците са проспали атаката!"Ти напоследък поглеждал ли си картата на света, или караш по спомени от читанката в първи клас? Как се покрива такава територия с радари бе? Още повече самолетът е летял на няколко метра от земята, в сляпата зона.
184
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Установено е, че атаката е проведена от два израелски F-15, като ракетите са изстреляни от достатъчно далече, че да няма плачещи еврейски ***. От осем от изстреляните ракети са свалени 5 от сирийското ПВО. Три са достигнали целта и има убити.
183
13
 
9
 
! Отговори
руска мъка преди 6 години
Потвърдено е от министерството на РФ - два израелски Ф-15 са нанесли ракетен удар срещу сирийското военно летище Тайфур. Ф-15 са 50 годишни американски самолети. БЕЗаналоговите C-400 доколкото знам са доста по-новички и все пак не са успели ОТНОВО да си свършат работата...
182
5
 
18
 
! Отговори
сириец преди 6 години
Войната в Източна Гута приключи с победа на Асад. За неразбралите "демократичният свят" прави кампания на истерия да спаси престижа на терористите и техните поддръжници.Това ударено летище няма никаква военна стойност, сирийската армия постига своето в Дамаск.
181
11
 
7
 
! Отговори
:D преди 6 години
По времето на СССР един германец от ФРГ кацна без никакъв проблем със самолет на красная площадь.Та не се учудвам, че и сега руснаците са проспали атаката!