Тръмп предприема военни мерки в Сирия още днес?

САЩ може да отвърне на химическата атака срещу цивилни в Дума
10 апр 2018 08:50,
224
Тръмп предприема военни мерки в Сирия още днес?
Снимка: БТА

САЩ могат да предприемат военно решение в Сирия още тази нощ в отговор на химическата атака срещу мирни жители в сирийския град Дума, осъществена вероятно от правителството на Башар Асад, пише британският вестник Daily Express.

Това е заявил американският президент пред журналисти. Изданието напомня, че десетки мирни жители, включително деца са загинали при инцидента.

Още по темата

Тръмп е свикал заседание с участието на военните и служителите по сигурността, като преди него е заявил, че решение може да бъде взето още тази вечер или много скоро след това.

Сирия и Русия категорично отричат участие в инцидента.

На фона на тази информация напрежението между САЩ и Русия ескалира след спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, пише британският The Guardian.

САЩ и съюзниците им вече обвиниха правителството на Башар Асад в извършването на химическа атака, като Доналд Тръмп лично заяви, че руският президент Владимир Путин носи частична отговорност.

Русия от своя страна заявяват, че не е имало никаква химическа атака, или ако е имало тя е била инсценирана от подкрепяните от Запада бунтовници.

Американският президент свика съвещание на генералите и отговарящите за сигурността в администрацията му, което трая по-малко от един час.

"Ние имаме много опции, военни. Ще ви информираме достатъчно скоро, вероятно следа като станат факт", добавя президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
8
 
11
 
! Отговори
майорски преди 6 години
До Анонимен 117аз пиша от Австрия мой човек ! Работя в Инфинеон...и ми плащат австрийци заплатата !дреме ми за ваште 5 лв на пост !
145
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази провокация с химическото оръжие в Източна гута се очакваше от преди повече от месец. Оше в първия завзет квартал от Асад се намери цех за производство на химическо оръжие.А иначе, най-големия военопрестъпник използвал масово химическо оръжие във войната във Виетнам са САЩ. Те още не са сеизвинили нито на виетнамския народ нито на своите войници.Дядо Тръмп е много уязвим. Ровят в офиса и дома на личния му адвокат. А са подхвърлили доказателства, че е ощипал някоя ***, а импийчмънт.
144
7
 
16
 
! Отговори
майорски преди 6 години
Все някога някой ще счупи зъбките на Амитата.... имам чувството че времето е близо !Ако посегнат на Сирия ...без доказателства за хим. атака .... ще стане голяма патаклама ! Да не говорим че с тези си удари нищо няма да постигнат, Асад пак ще си остане на власт.Но накрая, САЩ ще трябва да дават обяснения на цял свят за поредното безоснователно и не подкрепено от ООН нападение над независима държава.Прекалено често взе да им се случва.Излиза им име на "агресор" в цял свят !
143
6
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 161 продИ с какво ще разчисти областта наоколо за да може да си пусне лежерно ТОМАХАВКИТЕс 1*127 мм автоматично оръдие обсег до 30 км(тежките руски кораби имат 2*2*130мм оръдия или 2*2*100мм)С 20мм Фаланкс с обсег 2,5 кмПървите 10 км от полета на Томахавките а и на Харпуна минават на височина 500 и повече метра над морето - идеална цел за всеки ЗРК комплекс наблизоКогато стрелят кораб като Д Кук го прави обикновено в ОТКРИТО МОРЕ
142
7
 
9
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До Анонимен 160Искаш да кажеш ,че си демократ и си против всички диктатури ли!А ти знаеш ли ,че демокрацията е като комунизма!За това комунистите ни станаха най-върлите демократи!А демокрацията изисква умни хора ,за да изберат в сложната обстановка най-добрия вариант!Знаеш ли колко процента от един народ са умните!Статистиката е 3- 5 % .Та сега ми кажи как избира мнозинството в целия свят!
141
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По Руссия 24 съобщиха преди малко,че посланника на израел в Русия спешно е извикан в Кремъл.Май взе да става все по интересно и май най накрая на руснаците им дойде акъла ,че за да се кротмнат кашерните говедца от ФАЩ трябва да се озапти любимото отроче на САЩ и запада -Израел Русия така трябва да действа при удар на САЩ по Сирия ,Москва да подпука Израел и ще гледате тогава какъв западняшки вой ще има и какво пълзене пред Путин ще тръгне за да се спасява Израел
140
6
 
9
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До Анонимен 161А бе що не си стоиш в ДНЕВНИКА да си тролиш!Или останахте двама трима !!ха ха ха
139
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 161Поредния АДМИРАЛ ОПОРНО КЛЕЧКОВ Въоръжение на Корабите от клас Доналд Кук8 пускови установки за ракети Харпун обсег 120-160км в зависимост от модификацията2 универсални Пускови установки МК41 за 32 или 64 боеприпасаБоеприпаси: Асрок - противоподводно ракето-торпедоСтандарт - зенитна или ПРО ракета зависи от модификациятаТомахавка - стратегическа крилата ракета с ядрен или обикновен заряд1*127мм автоматично оръдие2*20мм зенитно оръдие ФАЛАНКС2*RАМ пво пускои установки
138
5
 
9
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До БобиАми ако кораба е международни води, то и самолетите може да прелитат както корабът , където им скимне! Нормално!Но тук става въпрос за постановка!И едните и другите артистично я разиграват!Дори и ракетите ще са артистични!Ама кюрдите плащат за това със собствена кръв!Сирия ,Ирак Либия и колко други плащат все още с кръв!Дали го правят по желание или от глупост!?Ами ние на път ли сме да правим като тях!!!!
137
11
 
5
 
! Отговори
Този ужасно закъсня преди 6 години
Интересно обаче е какъв ще е отговорът на гнома от Кремъл.
136
4
 
7
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Как се пише на английски следното: "янки,гоу ноум"?
135
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 159Ано Умни запомни САЩ, КИТАЙ, РУСИЯ, ИНДИЯ, ПАКИСТАН, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ФРАНЦИЯ, СЕВЕРНА КОРЕЯ И ИЗРАЕЛ СА ЯДРЕНИ ДЪРЖАВИ - ПО СЪЩНОСТТА СИ СА НЕПРИКОСНОВЕНИ ПО СЪЩНОСТТА СИ СА СВРЪХСИЛИ
134
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анониментелството на една държава ще използва химическо оръжие срещу собственото си мирно население..Повече от ясно е че американците си търсят под вола теле.-------Те и за Хитлер не са вярвали навремето че е имал концлагери ама американците като влязоха в Германия ги откриха. Един диктатор е готов на всичко да не даде властта !Запаметете го това уш.анки, и вашия човек в Кремль е същия.
133
9
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 154Доналд Кук може и на 12 км от брега да застане и да седи колкото си иска - това са международни води. Може да прави всичко какво то си поиска там до момента в който от Универсалната му пускова установка MK41 не излети някоя ракета по посока Сория.
132
4
 
4
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До АнонименЩО НЕ СИ СТОИШ В ДНЕВНИК ДА ТРОЛИШ!!Там сте един малък затворен кръг тролчета!Тук разбираш колко си смешен!
131
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От САЩ нищо не става - джендърите не ще спечелят никоя война , нито гореща , нито научнотехническа , джендъра инженерство и физика не учи.. Джендъра за войник не става , джендъра може да убива само в граждански конфликти подобни на войната в Сирия и Украйна да тормози и убива хора без оръжие Джендъра иска да тормози слабите малките деца да изнасилва.
130
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиАКО Д КУК е на 30 км РЕАЛНО Е В ОБСЕГА НА КОРАБНАТА И ПОЛЕВА АРТИЛЕРИЯ - Ще го потопят даже без да ползват ракетитипичното мислене на омачкана ушaнка :) Тия от Д.Кук дали не го знаят всичко това маалко преди ти да ги светнеш? И ако са на 30км и рашките ги гледат с бинокъл дали има някаква причина да са толкова безстрашни?Например да знаят, че рашките нищо не могат да им направят с безаналоговите си оръжия и нископрелитащи бракми с висящи жици и щайги по крилете?
129
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко трябва да си *** за да повярваш че правителството на една държава ще използва химическо оръжие срещу собственото си мирно население..Повече от ясно е че американците си търсят под вола теле.
128
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 151Както и джуджу може да си прибере поредния Мустакат чубаниннн при него. Да не забравяме , че на всякъде режимите са дошли с КРЪВ, а не пожелание. Не се правете на светци, че ставате смешни.
127
8
 
14
 
! Отговори
SS преди 6 години
Щом западняците толкова много са се загрижили за т.нар. "бунтовници" - ами да си ги вземат на тяхна територия... барабар с "цивилните бунтовници" Явно са забравили как доскоро джихадистите експедитивно на конвейр режеха главите на граждани на запада