Тръмп предприема военни мерки в Сирия още днес?

САЩ може да отвърне на химическата атака срещу цивилни в Дума
10 апр 2018 08:50,
224
Тръмп предприема военни мерки в Сирия още днес?
Снимка: БТА

САЩ могат да предприемат военно решение в Сирия още тази нощ в отговор на химическата атака срещу мирни жители в сирийския град Дума, осъществена вероятно от правителството на Башар Асад, пише британският вестник Daily Express.

Това е заявил американският президент пред журналисти. Изданието напомня, че десетки мирни жители, включително деца са загинали при инцидента.

Още по темата

Тръмп е свикал заседание с участието на военните и служителите по сигурността, като преди него е заявил, че решение може да бъде взето още тази вечер или много скоро след това.

Сирия и Русия категорично отричат участие в инцидента.

На фона на тази информация напрежението между САЩ и Русия ескалира след спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, пише британският The Guardian.

САЩ и съюзниците им вече обвиниха правителството на Башар Асад в извършването на химическа атака, като Доналд Тръмп лично заяви, че руският президент Владимир Путин носи частична отговорност.

Русия от своя страна заявяват, че не е имало никаква химическа атака, или ако е имало тя е била инсценирана от подкрепяните от Запада бунтовници.

Американският президент свика съвещание на генералите и отговарящите за сигурността в администрацията му, което трая по-малко от един час.

"Ние имаме много опции, военни. Ще ви информираме достатъчно скоро, вероятно следа като станат факт", добавя президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
5
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
Brannika...pak se e nalokal s Boiarishnik....Kvo da prais...v okopite do Mariupol ne sa im izplastali zaplatite ot Koleda...
85
17
 
18
 
! Отговори
Край преди 6 години
САЩ подкрепя кюрдите да си създадат държава. Ако Ердоган е съгласен - с удоволствие ще го компенсират с части от Балканите. Познайте Кърджали и Родопите къде ще попаднат. Сигурно не ви дреме щото сте от Банишора ...
84
25
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Колкото и да ви се иска путинофильй да има трета световна война, уверявам ви, че това е малко вероятно, защото жужанка е страхлив кремльовски ***.
83
7
 
31
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ясно е че никой нормален човек не вярва на САЩ - някой ги подкрепят само щото епъла им е от там. Съгласен съм че Америка е най-мощната империя. Не я харесвам защото това е благодарение на изсмуканите ресурси на целия свят /хора и енергии/.Ако зависи от САЩ българи и България няма да има на картата на света.
82
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦЕЛИЯ ПРАВЕДЕН СВЯТ ДА СЕ ОБЕДИНИ И ДА УНИЩОЖИ ЗЛОТО В ЛИЦЕТО НА АНТИХРИСТКА ПРОСТИЯ!
81
8
 
32
 
! Отговори
Край преди 6 години
Газовата атака е само ПОВОД за САЩ да хвърлят бомби над Асат. При това ФАЛШИВ.
80
30
 
10
 
! Отговори
ЦРУ преди 6 години
Това е краят на Жужи ! Рублата се срути.....олигарсите губят милиарди всеки ден ! Вече му КРОЯТ ШАПКА - много глупав този милиционер бе !!! НЯМА как св. свят да не ударят военни обекти в Сирия след ПОРЕДНАТА хим. атака ! Ако някой си мисли . че Жужи ще използва ЯДРЕНАТО КУФАРЧЕ - жестоко се лъже ....около Жужи винаги има офицери ...трезви...мислещи ...интелигентни ....и посегне ли Жужи към куфарчето - ВЕДНАГА ЩЕ ГО ЗАСТРЕЛЯТ !
79
27
 
9
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 6 години
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
78
36
 
5
 
! Отговори
Antil преди 6 години
Колко прости хора, цял свят знае какъв мерзавец е Путин. Промити мозъци това сте вие , дано прогледнете някой ден. дано не е само когато руски крак стъпи в България.Сещам се карикатурата на Ботев за русофилите - "произхождение на букурещките нотабили" Вие сте същите за вас говори Ботев. Руското магаре се напънало от и *** излизат фекалии т.е русофилчета. Велик и актуален поет!
77
5
 
28
 
! Отговори
хг преди 6 години
сега разбрах що е 1000% абсурд! и това е асад при положение 4е пе4ели гута да хвърла хим бомби!! при положение 4е знае 4е ще го бомбят!!100% фейк новина на запада!!хибридна война
76
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решено е,голяма война ще има! Щом и рептилските влечуги от ватикана започнаха да съскат,че било неприемливо (да се (използвало) хим.оръжие в Сирия ,то работата е ясна.На малцина им е известно как е устроен запада и света като цяло.-Има ведин наднационален (елит) на който главата е Ватикана-,финансовата мощ е Лондонското сити и ганк оф Ингланд,чийто собственик е Родшилд и военната мощ на тази организация-САЩ.Тези горепосочени рептилчета и масончена са решили,да редуцират нааселението до 1 милярд
75
9
 
36
 
! Отговори
Niki преди 6 години
Ясно е че ще има ядрена война. Жалко е че терористите САЩ бутат света към унищожение с този смешен сценарий.Лошо е за нас хората които имаме деца че няма да успеем да ги опазим.
74
2
 
1
 
! Отговори
По-скоро преди 6 години
на теб никой не вярва, жалки ми анонимни приятелю
73
6
 
33
 
! Отговори
чукча преди 6 години
Руснаците ще трансформират няколко американски кораба в неподвижни подводници за изучаване на морското дъно и реднеците ще мирясат.
72
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега разбрахте ли колко важно е всяка страна да има ядрено оръжие.-Пресен пример е Северна Корея ,там всички видяхме как малкия дебел Кимчо направи за резил кашерните *** от ФАЩ ..Разликата между СК и Сирия е,че Северна Корея и Ким са независилми и не се съобразяват с разните ми там масонски ложи и ционистки сатанистки организации с които се съобразява Путин ,който същите ложи и организации го водят за носа.Плана на илюминати -Война и редуциране на населението до 1 (златен) милярд
71
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са специалисти по отравянията с газ - особено на собствените си граждани.В театъра Нордост изтровиха 40 чеченци и 100 свои (!?). Не благоволиха да кажат на лекарите си за какво става дума, а повечето руснаци можеха да бъдат спасени.Изобщо принципът на КГБ е нищо и никога да не се признава. Затова и никой не им вярва.
70
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато те лъжат редовно има два възможни резултата, в зависимост от нивото на интелигентността ти. Единият е да повярваш, защото сто пъти го казва еди кой си. Вторият - да разбереш кой кой е!
69
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още в средата на 80-те години на миналия век Великата Българска Пророчица Ванга предсказва,че третата световна война ще започне от Сирия и днес това май се случва пред очите ни.Ванга обаче и предрича какъв ще е края на тази война и кой ще е победител от войната и какъв ужасен край ще има за САЩ
68
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зелените, които са история вече, не могат да мародерстват. ...... и това е хубаво.
67
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СМЯХ, КИМ каза и доказа, че има ЯДРЕНИ ракети и ФАЩ имат ВИП доставка за тях, но Тръмпи използва туитър за да го похвали, че вече е "Човекът-Ракета"!В Сирия е АСАД въобще не се обажда и въобще не заплашва никой, обаче ще го бомбят, защото някой написал в туитър, че АСАД хвърлял варели!