Тръмп предприема военни мерки в Сирия още днес?

САЩ може да отвърне на химическата атака срещу цивилни в Дума
10 апр 2018 08:50,
224
Тръмп предприема военни мерки в Сирия още днес?
Снимка: БТА

САЩ могат да предприемат военно решение в Сирия още тази нощ в отговор на химическата атака срещу мирни жители в сирийския град Дума, осъществена вероятно от правителството на Башар Асад, пише британският вестник Daily Express.

Това е заявил американският президент пред журналисти. Изданието напомня, че десетки мирни жители, включително деца са загинали при инцидента.

Още по темата

Тръмп е свикал заседание с участието на военните и служителите по сигурността, като преди него е заявил, че решение може да бъде взето още тази вечер или много скоро след това.

Сирия и Русия категорично отричат участие в инцидента.

На фона на тази информация напрежението между САЩ и Русия ескалира след спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, пише британският The Guardian.

САЩ и съюзниците им вече обвиниха правителството на Башар Асад в извършването на химическа атака, като Доналд Тръмп лично заяви, че руският президент Владимир Путин носи частична отговорност.

Русия от своя страна заявяват, че не е имало никаква химическа атака, или ако е имало тя е била инсценирана от подкрепяните от Запада бунтовници.

Американският президент свика съвещание на генералите и отговарящите за сигурността в администрацията му, което трая по-малко от един час.

"Ние имаме много опции, военни. Ще ви информираме достатъчно скоро, вероятно следа като станат факт", добавя президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Козяците, които пишат тук, да не забравят, че България като член на НАТО е вражеска за Русия страна и че поне една ракета ще падне в София. Никой в НАТО няма да си мръдне пръста за България, защото ще са заети в опазването на собствения си а,нал.
165
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия и Иран подкрепят законното правителство на Асад .Западните политици подкрепят терористите от ИДИЛ и фронта Ал-Нусра.Ясно като бял ден...............само БГ-евроатлантици или късно загряват, или манипулират материала.
164
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много бой ще има по терористите в Сирия и техните Руски съюзници.
163
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръм кога ще разбере, че Асад е единствения законен президент на Сирия?Асад владее над 90 % от територията на Сирия, западните номера с хим.оръжия вече не минават, тоя филм го гледахме в Ирак!Единствено терористите имат интерес от излозванете на хим.оръжия в Сирия!!Това е ясно като бял ден!
162
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много бой ще има по терористите в Сирия и техните западни съюзници!!
161
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пара белум- готви се за война.
160
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светът ще е едно хубаво място безруснаци.
159
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светът ще е едно хубаво място без американци и англичани!!!
158
15
 
6
 
! Отговори
putarankin преди 6 години
всеки един нормално мислещ българин мрази русия
157
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали щеше да се изтегля от Сирия тоя лъжец???
156
7
 
6
 
! Отговори
до 183 преди 6 години
С мечешката бензийджийница е свършенонапълно си с погрешно мнение , свършено е със света , а това ако те кефи е друг въпрос , моли се тия чукундури от запада да не прекрачват границата на търпението защото тези писаници тук може да са ти последните
155
2
 
5
 
! Отговори
glasnevin преди 6 години
някой да ми обясни устройство на водката
154
8
 
8
 
! Отговори
Предстои още преди 6 години
Бой по ботоксова муцуна на джуджан Що му трябваше да се вре между шамарите?!
153
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп, не изземай волята Божия. НЕ ДЪРПАЙ ДЯВОЛА ЗА ОПАШКАТА! Достатъчно смърт донесе страната ти в света. А когато смъртта се връща на причинителя, става страшно. Досега се гушехте на острова си, подстрекавахте, вършехте сатанински подлости из целия свят, зверствата ви край нямат, "доброто" ви място за живееене не познава война на своя територия. Безчовечно бомбардирахте София, Белград, Хирошима... съсипвахте ни, но сега ще е различно. ОРЪЖИЯТА СА ДРУГИ, страхливци. Ще горим, но СЛЕД ВАС.
152
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С мечешката бензийджийница е свършено
151
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А разследване по разкритията на Надежда Савченко за кървавия характер на тн оранжева революция кога, ако лъже да я осъдята ако казва истината смяна на властта и нови избори!!!
150
3
 
6
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До Анонимен 169Израел е в деликатна позиция!Русия бе притисната от голямата политика против Китай!И тя жертва собствените си икономически интереси ,като на Турция и Иран приема техните условия в сегашния им съюз!Тук жетрва са КЮРДИте.Но и Израел е под заплаха !И Русия ще трябва да бъде машата за турските и Ирански интереси.А те са ислямистки държави!Но и Запада за пари се продава на ислямистите!Виждате как ислямистите спечелиха войната срещу нас! От алчноста ни спечелиха!
149
3
 
0
 
! Отговори
майорски преди 6 години
До Анонимен 178Не позна !Опитай пак !След третия опит спирам да ти отговарям !
148
5
 
13
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Сирия е пресечната точка на толкова много интереси!Турция обаче реши да ги използва срещу кюрдите!И успешно за сега!Но да не се радват!Скоро ще разберат .Коварството на великите сили не може да се предскаже!Въпреки интересите им.Но лошото е ,че пожарът в Турция ще се прехвърли и при нас!По броя на желаещите български турци да се завърнат в родината си България , ще разберете времето на началото на края на Турция!
147
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До майорскиБраво! Нека позная - носиш бели ръкавици и отваряш вратите на колите когато пристигнат с клиенти?