Асад: Военна намеса в Сирия ще нагнети нестабилност!

Техеран: Сирия и Иран ще противодействат съвместно
12 апр 2018 20:40, Елка Василева
33
Асад: Военна намеса в Сирия ще нагнети нестабилност!
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Сирийският президент Башар Асад каза днес, че всяка военна намеса на западните държави срещу неговата страна ще нагнети "повече нестабилност в региона и в целия свят", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Той говори на среща с гостуващия в Дамаск висш член на иранското ръководство Али Акбар Велаяти, който сега е съветник на върховния лидер на Ислямската република аятолах Хаменей.

Още по темата

Асад посочи, че "изявленията на някои западни политици за възможно военно нападение срещу Сирия се основават на изфабрикувани от техните протежета данни".

"След всяка наша победа на бойното поле на Запад се надигат гласове и се чуват заплахи срещу нас в опит да бъде променен ходът на събитията, Е, но такива гласове и евентуални действия няма да допринесат за нищо, освен да засилят нестабилността в региона и да изложат на заплаха международния мир и сигурност", подчерта сирийският президент.

Иранският пратеник, от своя страна, заяви, че Техеран поддържа твърдостта на Сирия и на нейния народ във войната срещу тероризма". Той посочи също, че "заплахите на някои западни страни да нападнат Сирия се основават на лъжи след освобождението на Източна Гута". "Това е повтаряща се лъжлива пропаганда, която се използва всеки път след поредното поражение на поддържаните от САЩ бунтовници в Сирия. Ядосани от разгрома на своите наемници на бойното поле, САЩ и техните съюзници повтарят измислиците за употреба на химическо оръжие в Сирия", каза Велаяти в интервю за агенция Тасним.

Сирия и Иран "съвместно ще противодействат на провокациите и агресивните заплахи от страна на САЩ, Израел и техните съюзници", подчерта иранският политик.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя главч се скрил в Иран. Голям страхливец се оказва освен убиец разбира се.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терористи и инструктори им обясняват как трябва да играят трупове, гримьорите им помагат да се изцапат с кръв и с нанасянето на грима, внимателно се разискват сценките как да покажете болка и страдание.И извратената забава е в ход. Организаторите на снимачния процес следят внимателно развитието и обръщат внимание на най-старателните. От време на време се намесват с подсказване, кое как да се изиграе.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХИМИЧЕСКАТА АТАКА В СИРИЯ- ТЕРОРИСТИ УЧАТ ДЕЦА КАК ДА ИГРАЯТ ТРУПОВЕ Разтърсващи кадри и брутално зрелище се завъртя по мрежите и в медийното пространство като най-новия хит на филмовата индустрия. Работното заглавие на снимачния процес е химическа атака в Сирия. И ако всяка война започва с лъжа, тук лъжата е американски сценарий със специални ефекти. Ролите са разпредлени за децата статисти, и децата с водещи роли.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асад е учил в Англия........................той е наясно със западните номера и западния манталитет!
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди войната в Сирия при "лошия диктатор" Асад живяха заедно и мирно хора от много религии.................Сирия беше светска и уредена държава.Докато не се намесиха западняците за да контролират нефтените и газовите потоци.Един и същ сценарий навсякъде................с тая Арабска пролет!!!Цел- евтин нефт и газ за западните държави, кражба на ресурси!!!
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата грешка на Кадафи е ,че се отказа от ядрена програма през 2003та. Ако не беше едва ли щяха да оставят да го убият.
17
3
 
10
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Изразил се е прекалено меко. Каква "нестабилност" ? Или превода е грешен. Какво им е стабилното днес, че ще станат нестабилни. Есад не е цвете за мирисане но Сирия си е Сирия. По добре светски диктатор отколкото радикални главорези.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До17, що бе? Те и от умерената опозиция си пущаха видеа как се коли дете като агне !
15
2
 
17
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Казвал съм и пак ще повторя, че умерена опозиция е тази, на която са и свършили боеприпасите, всички са джихадисти главорези.
14
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умерената опозиция в Сирия само те убива, а радикалната освен това ти отрязва главата, нали???Приликата е, че и едната , и другата са финансирани и подкрепяни от западните служби!!
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не приема западната демокрация - диктатор.................хаха!!!!Знаем ги тия номера!!!
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидно е ,че САЩ и Изрел нямат интерес в онзи регион да има стабилна светска държава , каквато беше Сирия. Всеячески се опитват да я превърнат в демократична и силно просперираща като Ирак и Либия.Но уви , не предвидиха фактора Русия и Иран и си вкараха грандиозен автогол.
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямата грешка на Кадафи беше че се довери на лицемерните французи!!!
10
5
 
21
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Асад не е Кадафи.................няма да падне толкова лесно, не си мечтай!!!
9
25
 
5
 
! Отговори
остават му 3 дни преди 6 години
На окървавения с кръвта на собствения му народ диктатор Асад му остават точно 3 дена...
8
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асад е абсолютно законно на власт в Сирия!Избран от сирийския народ, само предателите и западните служби са срещу него!
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асад не е диктатор, а законен президент на Сирия.В Сирия няма режим,както манипулират западните медии, ами законно правителство на Асад и опозиция от терористи, бандити и убийци на жени и деца(от ИДИЛ, фронт Ал-Нусра и др.)
6
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сирийците измират всеки ден.Деца се давят в морето или бомби ги взривяват.А този диктатор е окупирал власта и изобщо не му дреме за сирийския народ.Що не е на бойното поле,що децата му не са на лодка за Запада.Един истински мъж и лидер щеше да подаде оставка в името на сирийските деца,но не и това животно.Заедно с ислямския си аятолах и Путин затриха сирийския народ.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умерена, радикална опозиция.................всички са терористи и бандити...................и трябва да се унищожават.............сирийската армия на Асад и руснаците си знаят работата в Сирия!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето ги умерените опозиционери. Вижте за кого реват западните държави.Ако не можете да сглобите линка, потърсете статията - The moderate rebels evacuated from Ghouta