Москва: Не е химическа атака в Сирия, постановка е това!

Малка ексцесия там и... нови вълни от мигранти, заяви Лавров
13 апр 2018 16:10, Елка Василева
213
Москва: Не е химическа атака в Сирия, постановка е това!
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Руският външен министър Сергей Лавров определи днес предполагаемото химическо нападение в Сирия като постановка, в която са участвали специалните служби на неназована от него "русофобска страна", предаде Франс прес.

Лавров каза, че руски експерти са инспектирали мястото на предполагаемата атака в град Дума, източно от Дамаск, и не са открили следи от химическо оръжие, посочва Асошиейтед прес.

"Разполагаме с неопровержими доказателства, че става въпрос за постановка с участието на специалните служби на държава, която в момента се мъчи да е в предната линия на русофобска кампания", заяви Лавров на пресконференция след среща в Москва с холандския си колега Стеф Блок.

Министърът изрази надежда, че западните страни няма да се впуснат в Сирия в авантюра като тази в Либия или Ирак. И най-малката ексцесия там ще доведе до нови вълни от мигранти в Европа, предупреди Лавров, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Още по темата

Русия и САЩ трябва да поддържат контакти за обстановката в Сирия. Москва е отворена за контакти с Вашингтон по линия на лидерите на двете страни Владимир Путин и Доналд Тръмп, каза руският първи дипломат.

Холандия подкрепя независимо разследване под егидата на ООН на предполагаемата употреба на химическо оръжие в Сирия, каза на пресконференцията холандският външен министър.

Блок каза, че наред с ролята на Русия в Сирия и Украйна двамата с Лавров са обсъдили и темата "Скрипал".

Във връзка със случая руският външен министър отбеляза, че докладът на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) не е посочил произхода на отровата, използвана срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Той каза, че докладът е потвърдил единствено състава на използваното вещество и твърденията на Лондон, че документът потвърждава британската позиция, са преувеличени.

"Политици като /британският външен министър/ Борис Джонсън се опитват за пореден път да изопачат действителността, претендирайки, че заключенията на ОЗХО представляват потвърждение на всички тези на Великобритания без изключение", каза Лавров, цитиран от АФП.

Москва в най-скоро време ще огласи интересни момент от този доклад, добави той.

Русия и Холандия се договориха да продължат диалога за катастрофата на малайзийския пътнически самолет, свален над Донбас през 2014 година. Русия е отговаряла и ще отговори на всички въпроси на холандската прокуратура, каза Лавров.

Ние действително съдействахме на разследването и при техническия етап. Продължаваме да оказваме съдействие и сега, когато се извършва наказателно разследване, подчерта той, но обърна внимание на факта, че материалите на Русия във връзка с катастрофата или се вземат предвид повърхностно и избирателно, или изобщо не се отчитат.

Лавров заяви, че страната му е заинтересована от продължаване на диалога с Европейския съюз.

"Имаме общи интереси в борбата с тероризма, с незаконната миграция, с наркотрафика. Както потвърдихме и пред европейските си колеги, ще бъдем готови за такава работа в степента, в която са готови и европейците", изтъкна той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето да си гледа кочинката и как мyрзилките му се тровят с одеколони и да не го вади голям, че неговите космически оружия са правени от аниматорите на Ну погоди и са само на картинки
132
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не е химическа атака, а какво е. Асад през годините изби милиони. тръгнъл путин да лъже че било постановка, само балъците му вярвят.
131
2
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Колко са смешни и жалки западняците и как не могат да се примирят, че Русия им сложи прът за Сирия и Асад. По-спокойно, това е само началото.
130
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видеото е направено в болница когато приемат пострадали от пожар !Аз затова се чудих защо ги поливат с вода.
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са пленили част от хората които са снимали видеото с помоща на англия !Водят се разпити !
128
2
 
13
 
! Отговори
обГЪЗен преди 6 години
Истината излезе наяве! Забъркани в постановката са белите каски и всичко е дирижирано от Англия със съгласието на Америка! АМ троловете в БГ също се провалиха бяха неубедителни и постни и неможаха да изкарат жалките си центове!
127
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най добрите американци и англичани са мъртвите.само те не вредят никому
126
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тромпета и мейката са из..кукали.всичко е провокация на западните престъпници
125
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на Русия - единствено тя можа да се опълчи на американската бруталност! Да, Китай и Иран са съюзници - мощни съюзници, но Русия разбърка шулерските карти, подредени от САЩ. UK е само сополиво слугинче за мръсната работа!Жалко за невъобразимите страдания на сирийския народ!Сирия беше цветущ оазис на мир, култура и толерантност в Близкия Изток.Изведнъж д-р Асад решава да избива собствените си мирни и лоялни граждани!Само перверзни гадини можаха да измислят това, а жадни за власт винаги има!
124
2
 
2
 
! Отговори
Д.Д. преди 6 години
Там където се е намесила Русия ,е доказала,,Тежко и горко на този свят ,на тоз който си няма свой истински брат.
123
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
'' Там където се е намесила русия нищо не се е решило а само се е проливала безсмислена кръв."Проливането на кръв не е автоматичнолошо нещо. Ако е американска е перфектно .Добрият пиндос е легналия и недишащ.Когато го погъделичкаш в носа с перце- никаква реакция.
122
1
 
12
 
! Отговори
заснемането преди 6 години
След като всичко това е било заснето на видео, неизвестните бързо са се скрили, добави Конашенков.
121
3
 
13
 
! Отговори
заснемането преди 6 години
Докато им е оказвана първа помощ в болницата са нахлули неизвестни хора. Някои от тях са били с видеокамери. Тези хора са започнали да викат, да всяват паника и да обливат всички с вода от маркучи, крещейки, че всички намиращи се там са поразени с отравящи вещества. Пациентите... и техните роднини в паниката са започнали да се обливат един друг с вода, заяви представителят на руското МО.
120
1
 
16
 
! Отговори
заснемането преди 6 години
Руските военни са успели да се убедят, че това са същите хора, които се виждат и на филмчето. Според думите на руския военен, сред тях са били двама медици, работещи в местната болница в отделението за спешна медицинска помощ. Лекарите са заявили, че всички доставени в болницата пострадали не са имали никакви признаци на поражение с отравящи вещества.
119
2
 
16
 
! Отговори
заснемането преди 6 години
Успяхме да открием непосредствените участници в заснемането на това филмче и да ги разпитаме. Днес представяме интервютата на двама от участниците. Жителите на Дума разказаха в детайли как се е провело заснемането на постановката, в кои епизоди са участвали самите те и какво са правили, разказа Конашенков
118
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грозната кака Мей и рижавият клоун Борко май трябва да наглеждат килията на Милошевич в Хага или там не е за военнопрестъпници, а с патриоти, с които световната мафия не може да излезе на глава?
117
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров е улегнал и мъдър човек , няма празни думи .Не прилича на онези артисти
116
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ, Нанглия и Франция май искат да замират следи с бомбардировки. Ако Путин не е много умен, значи Западните "лидери" и техните кукловоди са приказно тъъпи
115
3
 
20
 
! Отговори
Стана интересно, а? преди 6 години
Май английските мишоци са в капана и заплашват котката!? Голям резил за западните спонсори на И.Д.... И американски плъх има в капана. А може би и нещо френско или Микрон си е длъжник на САЩ и го прави от благодарност за помощта и намесата във френските избори от страна на САЩ и Англия. Всичко блесна или на български "лампата светна, Шошана"
114
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 113А защо не при украинския княз Святослав? Май и Чернобил беше украински, и "Запорожец"! Хайде уточнете се кога едно нещо ще наричате руско, кога - украинско!Да си нямаме "*** ми, дойди ми!"