Москва: Не е химическа атака в Сирия, постановка е това!

Малка ексцесия там и... нови вълни от мигранти, заяви Лавров
13 апр 2018 16:10, Елка Василева
213
Москва: Не е химическа атака в Сирия, постановка е това!
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Руският външен министър Сергей Лавров определи днес предполагаемото химическо нападение в Сирия като постановка, в която са участвали специалните служби на неназована от него "русофобска страна", предаде Франс прес.

Лавров каза, че руски експерти са инспектирали мястото на предполагаемата атака в град Дума, източно от Дамаск, и не са открили следи от химическо оръжие, посочва Асошиейтед прес.

"Разполагаме с неопровержими доказателства, че става въпрос за постановка с участието на специалните служби на държава, която в момента се мъчи да е в предната линия на русофобска кампания", заяви Лавров на пресконференция след среща в Москва с холандския си колега Стеф Блок.

Министърът изрази надежда, че западните страни няма да се впуснат в Сирия в авантюра като тази в Либия или Ирак. И най-малката ексцесия там ще доведе до нови вълни от мигранти в Европа, предупреди Лавров, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Още по темата

Русия и САЩ трябва да поддържат контакти за обстановката в Сирия. Москва е отворена за контакти с Вашингтон по линия на лидерите на двете страни Владимир Путин и Доналд Тръмп, каза руският първи дипломат.

Холандия подкрепя независимо разследване под егидата на ООН на предполагаемата употреба на химическо оръжие в Сирия, каза на пресконференцията холандският външен министър.

Блок каза, че наред с ролята на Русия в Сирия и Украйна двамата с Лавров са обсъдили и темата "Скрипал".

Във връзка със случая руският външен министър отбеляза, че докладът на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) не е посочил произхода на отровата, използвана срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Той каза, че докладът е потвърдил единствено състава на използваното вещество и твърденията на Лондон, че документът потвърждава британската позиция, са преувеличени.

"Политици като /британският външен министър/ Борис Джонсън се опитват за пореден път да изопачат действителността, претендирайки, че заключенията на ОЗХО представляват потвърждение на всички тези на Великобритания без изключение", каза Лавров, цитиран от АФП.

Москва в най-скоро време ще огласи интересни момент от този доклад, добави той.

Русия и Холандия се договориха да продължат диалога за катастрофата на малайзийския пътнически самолет, свален над Донбас през 2014 година. Русия е отговаряла и ще отговори на всички въпроси на холандската прокуратура, каза Лавров.

Ние действително съдействахме на разследването и при техническия етап. Продължаваме да оказваме съдействие и сега, когато се извършва наказателно разследване, подчерта той, но обърна внимание на факта, че материалите на Русия във връзка с катастрофата или се вземат предвид повърхностно и избирателно, или изобщо не се отчитат.

Лавров заяви, че страната му е заинтересована от продължаване на диалога с Европейския съюз.

"Имаме общи интереси в борбата с тероризма, с незаконната миграция, с наркотрафика. Както потвърдихме и пред европейските си колеги, ще бъдем готови за такава работа в степента, в която са готови и европейците", изтъкна той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
4
 
13
 
! Отговори
До EMIGRANT преди 6 години
МУШМУРOК,само да ти споделя,че иракските либийските,виетнамски,японски ,корейски и много други деца ревяха от ,,умните"бомби на крaвите! А да те питам тебе като си такъв ,,патриот-русофоб"защо си избягал от България? Маймунки като теб не ми трябват да ми дават акъл! Скрий се,не ни липсваш!
92
18
 
5
 
! Отговори
EMIGRANT преди 6 години
До АнонСеднала м,рзилката да многознайничи и да ни наставлява с какво се миело бойно отровно вещество!?Дай боже да ти се случи на теб и на децата ти ,че да те видя с пясък ли ще си търкаш очите или с върбови клони!За хиляден път се убеждавам,че това рузките петоколонници сте най голямата отврат за която на човек не може да му дойде и на ум!Хората ти дават,че малки деца са се задушили,че ревът и очите им текът и това не го правят щото участват във филм на САЩ,а той се прави на химик!
91
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя дърт пръч на снимката сериозно ли мисли че някой може да му повярва ?
90
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и децата знаят какво треявба да представлява процедура по обеззаразяване на попаднал в зона на действие на бойно отровно вещество. По тея снимки и видеота, побликувани от английските мекерета няма нищо подобно! По скоро начина, по който се третират заразените не само че няма да им помогне, но ще убие и третиращия и останалите цивилни наоколо!
89
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че постановка. Никой не отмива боен химикал с маркуч с вода, която пада върху насъбралите се наблизо да гледат деца. Поне такива снимки имаше из нета, поснати от "медицинските" лица, третиращи "поразените"... С маркуча с водата лютив спрей срещу кучета не можеш да измиеш, а камоли бойно отровно вещество. Много смешни постановки. Да се правиш, че им вярваш, си е престъпление срещу човечеството.
88
11
 
8
 
! Отговори
Та още преди 6 години
от над 40 години, Лавров е известен на международната сцена като "Маестро оф дечепшън'maestro of deception,маэстро обмана, майстор на извъртането, шикалкавенето( .Вече не си спомням кой известен световен политик в миналото го нарече така.)Като си отвори устата и казва "световни завоалирани неща.."
87
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 88Преди малко американското външно минидтерство обяви първата лична санкция срещу Путин. Спира се вноса на ботокс за Русия. Путин веднага е взел контрамерки и е свикал консултативен съвет от съветски учени да предложат импортозамещение на американския ботокс. Видните съветски учени академици с лекота са намерили решение на проблема. От 1 май започва производство на руски ботокс от пресни cвински бузи за нуждите на вожда.
86
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 88Ами хващаш някого хвърляш му бой до посиране и после той се признава в каквито искаш престъпления. Стар съветски похват и обичай. Нали по този начин Сталин изби 40 милиона руснаци дали фалшиви показания срещу себе си.
85
5
 
8
 
! Отговори
ЗАПЛАХА преди 6 години
под "формата" на предупререждение."И най-малката ексцесия там ще доведе до нови вълни от мигранти в Европа, предупреди Лавров, цитиран от ТАСС и Ройтерс."Та ние отдавна знаем и за 2500 бойци на ИД от Руската федерация и за 'потока', насочван към ЕС- все ХВАТКИ от хибридната война, за ОБЕЗСИЛВАНЕ и всяване на раздори в ЕС.Та.. казвате, че ЩЕ продължите... ако ВИ разобличаваме.
84
11
 
9
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Когато си окупирал Крим и Донбас, когато лъжеш за малайзийския самолет и за ''разпятия мальчик'' в Славянск, след това няма кой вече да ти вярва. Отровен е Скрипал?! - Русия е виновна, Асад трови населението си?! - Русия пак е виновна. Дори Русия да нямаше нищо общо с това - авторитетът и е сринат и всеки може да я обвинява в каквото си пожелае. Русия сама си сложи имиджа на черна овца и това се използва по най-добрия начин от опонентите и.
83
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров бърка професията дипломат с професията професионален лъжец.
82
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕДИ МАЛКО ОТ РУСКОТО ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ОБЯВИХА,ЧЕ ИМАТ 100 % ДОКАЗАТЕЛСТВА ,ЧЕ ИНСЦИНИРАНАТА ХИМИЧЕСКА АТАКА В СИРИЯ Е ДЕЛО НА СЪСЕДНА НА СИРИЯ СТРАНА И,ЧЕ ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ СА ЗАЛОВЕНИ И И СА СИ ПРИЗНАЛИ ЗА ПОСТАНОВКАТА.. ///ХА ПОЗНАЙТЕ СЕГА ОТ 3 ПЪТИ КОЯ Е ТАЗИ СЪСЕДНА НА СИРИЯ СТРАНА КОЯТО ИЗПОЛЗВА ХИМ ОРЪЖИЕ ТАМ И ПОСЛЕ ВСЯЧЕСКИ ЧРЕЗ ВАСАЛИТЕ СИ САЩ,ФРАНЦИЯ И ИНГИЛИЗИЯ СЕ ОПИТВА ДА ОБВИНИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА АСАД И СЪЩАТА НАЙ МНОГО НАТИСКА ЗА УДАРИ ПО СИРИЯ-ОТГОВОРА НА ЗАГАДКАТА Е ИЗРАЕЛ
81
6
 
9
 
! Отговори
А преди 6 години
КОЙ НЕ РАЗБРА, ЧЕ БАТКОВЦИТЕ ЧРЕЗИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ИСКАХА ДААЦЕПЯТ СИРИЯ НА КЛАДЕНЦИ,ТО СЕ ВИЖДА КОИ СТРАНИ ОТ ЗАПАДА СА ЗАЕДНО СЕГА,ИД БЪРЗО ИМ СВЪРШИ ВЪЗДУХАТ.С ИЗБИХА ГИ,А ТЕ КОЛКО ИЗБИХА КОЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ НЕ ЗНАМ,СЕГА НЯМА КОЙ ДА ПЛАЩА ОРЪЖИЕТО И МУНИЦИИТЕ,ЗАПЛАТИТЕ,НА ИСЛЯМИСТИТЕ ДАДЕНО ОТ БАТКОВЦИТЕ,АСАД НЯМА ДА ПЛАТИ,И ЗАТОВА СЕ ВДИГА ПАТАКЛАМА,ИМА РАЗХОДА ,НЯМА ПРИХОД,ЗНАЧИ ИЛИ ЩЕ СЕРАЗБЕРАТ ИЛИ ВОЙНА,ЗАПАДА СЕ ПРЕКАРА,МИСЛЕХА КАТО ИРАК,ГРАБИМ И ИЗБИВАМЕ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ,ЯЛОВА И Д.
80
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До скоро 78А ДЖИХАДИСТИТЕ ОТ ИД И ОСТАНАЛИТЕ НАД 100 ДЖИХАДИСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ОРГАНИЗИРАЛИ ТАЗИ КЪРВАВА БАНЯ В СИРИЯ И СПОНСОРИРАНИ ОТ САЩ, ВБ, САрабия, Катар и прочие КОЙ ЩЕ ГИ СЪДИ?Те такова нещо като ПРАВА на ЧОВЕКА НЕ ПРИЗНАВАТПРАВА НА ЖЕНИТЕ - НЯМА ТАКОВА НЕЩОПРАВА НА ДЕТЕТО - ТОВА Е ФАНТАСТИЧНА ПРИКАЗКА
79
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 79Ех НАИВНИКогато унищожиха оръжието на АСАД унищожиха и установката за производство - Доставена от Английски и немски фирми - Компонент по компонент сериен номер по сериен номер - ЕХХ УМНИКО ХОРАТА ЗНАЯТ КАК ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТАСамо се чудя на такива НАИВНИ хора като тебе които оставят другите да им казват какво да мислят.
78
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПосланикАми такава е стратегията на синедриона - решили са да смажат Европа.
77
9
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Посланик 771. Русия не приема бежанци без наистина доказан статус - ЕВРОПА СЕ ЗАЛЯ С МИГРАНТИ БЕЗ ДОКУМЕНТИ2. В Русия няма ПОМОЩИ - Работи и то яко за да ядеш ако ли не и правиш Зулуми - ШУТ по задните части и да вървиш от там дето си дошъл3. Дава ти се време примерно 2 години и след това - Тути финито А ако не си успял да си намериш местото в Русия като работа - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО АРИВЕДЕРЧИЕ кой мързел мигрант ще отиде там а?
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много постановки напоследък що така
75
12
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 75Значи Върни се назад във времето и се поинтересувай за санкциите - САЩ почна със санкциите много преди всичко което тук обсъждаме -Всички анализатори са ЕДИНОДУШНИ Санкции ЩЕ ИМА, ЩЕ ИМА И НОВИ САНКЦИИ НЕЗАВИСИМО КАКВО РУСИЯ И КИТАЙ ПРАВЯТ(ИРАН, СКорея и всички останали неудобни на САЩ) Просто забърква се нещо и се ползва за ПОВОД за нови санкции - видяхме го това няколко пъти вече.Само се питам след колко време ще им дойде акъла на Рашките да спрат да играят на тази Игра?
74
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 2013 година Лавъра успя да излъже наивния Обама, че Русия ще унищожи химическото оръжие на Асад. Сега вече е толкова компрометиран, че никой няма да му се върже на балалайката.