Москва: Не е химическа атака в Сирия, постановка е това!

Малка ексцесия там и... нови вълни от мигранти, заяви Лавров
13 апр 2018 16:10, Елка Василева
213
Москва: Не е химическа атака в Сирия, постановка е това!
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Руският външен министър Сергей Лавров определи днес предполагаемото химическо нападение в Сирия като постановка, в която са участвали специалните служби на неназована от него "русофобска страна", предаде Франс прес.

Лавров каза, че руски експерти са инспектирали мястото на предполагаемата атака в град Дума, източно от Дамаск, и не са открили следи от химическо оръжие, посочва Асошиейтед прес.

"Разполагаме с неопровержими доказателства, че става въпрос за постановка с участието на специалните служби на държава, която в момента се мъчи да е в предната линия на русофобска кампания", заяви Лавров на пресконференция след среща в Москва с холандския си колега Стеф Блок.

Министърът изрази надежда, че западните страни няма да се впуснат в Сирия в авантюра като тази в Либия или Ирак. И най-малката ексцесия там ще доведе до нови вълни от мигранти в Европа, предупреди Лавров, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Още по темата

Русия и САЩ трябва да поддържат контакти за обстановката в Сирия. Москва е отворена за контакти с Вашингтон по линия на лидерите на двете страни Владимир Путин и Доналд Тръмп, каза руският първи дипломат.

Холандия подкрепя независимо разследване под егидата на ООН на предполагаемата употреба на химическо оръжие в Сирия, каза на пресконференцията холандският външен министър.

Блок каза, че наред с ролята на Русия в Сирия и Украйна двамата с Лавров са обсъдили и темата "Скрипал".

Във връзка със случая руският външен министър отбеляза, че докладът на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) не е посочил произхода на отровата, използвана срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Той каза, че докладът е потвърдил единствено състава на използваното вещество и твърденията на Лондон, че документът потвърждава британската позиция, са преувеличени.

"Политици като /британският външен министър/ Борис Джонсън се опитват за пореден път да изопачат действителността, претендирайки, че заключенията на ОЗХО представляват потвърждение на всички тези на Великобритания без изключение", каза Лавров, цитиран от АФП.

Москва в най-скоро време ще огласи интересни момент от този доклад, добави той.

Русия и Холандия се договориха да продължат диалога за катастрофата на малайзийския пътнически самолет, свален над Донбас през 2014 година. Русия е отговаряла и ще отговори на всички въпроси на холандската прокуратура, каза Лавров.

Ние действително съдействахме на разследването и при техническия етап. Продължаваме да оказваме съдействие и сега, когато се извършва наказателно разследване, подчерта той, но обърна внимание на факта, че материалите на Русия във връзка с катастрофата или се вземат предвид повърхностно и избирателно, или изобщо не се отчитат.

Лавров заяви, че страната му е заинтересована от продължаване на диалога с Европейския съюз.

"Имаме общи интереси в борбата с тероризма, с незаконната миграция, с наркотрафика. Както потвърдихме и пред европейските си колеги, ще бъдем готови за такава работа в степента, в която са готови и европейците", изтъкна той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
17
 
9
 
! Отговори
скоро преди 6 години
Лавров и Путин в Хага , пред трибунала, за военните престъпления в Сирия и геноцида , който извършват *** !!!!!!!!
72
17
 
8
 
! Отговори
Посланик преди 6 години
След като няма химическа руска атака в Сирия и самата Русия е там ,защото е отишла да помага на сирийския народ ,защо тогава всички бягащи от войната не са на руската граница ,с желание да останат в благоденстващата Русия? И защо бежанците искат да бягат в Европа ,а не в помагащата Русия ??? Интересно защо!
71
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Олег 67Леко си назад с материала - Ползваха се в някои станции от по-старо поколениеВ по-новите се ползват смеси като ХЛОРПИКРИН - който е течен Примерът с Хлорпикрин не е напълно адекватен трябва да призная защото се води клас БОВ при по-висока концентрация - но аз от личен опит знам как воден разтвор на тая гадост как чисти(естествено от казармата) - сегашните прехвалени чистещи препарати не ряпа а цяла салата да ядат.НО КАК В О Н И И И - НЯМА ТАКАВА В О Н Я
70
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиБоби, недей се хаби, просто твойте хора са много слаби, затова на всякъде ги подритват със санкции и ограничения. С няколко ядрени глави не се става велик, проумей го това най-после. На бодлива крава бог рога не дава. Ако Русия разполагаше с възможностите и силата на САЩ, отдавна света щеше да е превърнат в концлагер (по съветски гулаг).
69
9
 
5
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До БобиКосово стана независимо дефакто, след ударите на НАТО срещу Сърбия.Ударите бяха,зашото сърбите почнаха да ги преследват (албанците). А как убива несърби Сърбия се видя от няколко войни - Словения, Хърватска, Босна. Деюре след декларацията.Крим стана независмо след нахлуване на руската армия без да ги е преследвал никой.
68
4
 
2
 
! Отговори
Венсеремос преди 6 години
Бе карай , важното е лаф да става....
67
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москва: Не е химическа атака в Сирия, постановка е това!ха-ха-ха-ха-ха.....ха-ха-ха-хаГолем артист е тоя Лавров, Народен Артист на Русия.
66
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 60Влизам веднага в ролята на Адвокат на ДяволаКосово стана независимо След Декларация - ПРАВИЛНО въпреки че е против закона на Сърбия - ПРАВИЛНОВъоръжен преврат в КИЕВ - ДЕМОКРАТИЧЕН - ПРАВИЛНОКрим стана независим СЛЕД РЕФЕРЕНДУМ - НЕПРАВИЛНО и СЛЕД Декларация - НЕПРАВИЛНО въпреки че против закона на Украйна - НЕПРАВИЛНО закона на Украйна тогава не действа няма легитимна власт до изборите - НЕПРАВИЛНОАСАД ползва Хим оръжие което няма - ПРАВИЛНОРФ Бобми несъществуващи болници -
65
3
 
22
 
! Отговори
Фофа преди 6 години
"ТОНИ БЛЕЪР И ДЖОРШ БУШ НАСТОЯВАХА ЧЕ ИМАЛО ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ В ИРАК ЗА ДА ЗАПОЧНАТ ВОЙНА. САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В СВЕТА.?"НЕ само настояваха но се и се заклеха че тайните им служби са го ПРОВЕРИЛИ и че е ВЯРНО . Даже ПОКАЗАХА "ДОСТОВЕРНИ" СНИМКИ ОТ САТЕЛИТ с "СКЛАДОВЕ ПЪЛНИ С ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ" ДОРИ ИЗЛЯЗОХА ГЕНЕРАЛИ И ТЕМ ПОДОБНИ БАНДИТИ ОТ ПЕНТАГОНА ДА СВИДЕТЕЛСТВАТ ЧЕ Е"ВЯРНО"
64
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Русия и джуджето, което я управлява вече вярват само промитите руснаци и родните руссоффили.Останалия свят...просто се опитва да не се занимава с тях и да не влиза в конфликти, защото там се мисли само за войни, оръжия и силови намеси.
63
6
 
8
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До БългаринДобре. Вярваме ти. Ще я видим скоро тая работа как със срината рубла, се оцелява. Днес пишеше, че ще спират в знак на протест да внасят лекарства от САЩ. Ние знаем, че Русия има страшна медицина и затова сега САЩ ще се тръшнат в мъки, РУсия катоспре вноса на американски лекарства. То и СССР не внасяше.
62
2
 
5
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До БобиБоби, хлорирането на водата не се прави с хлор, така се нарича. Правили са го с хлор незнайно кога. Използва се натриев или калциев хипохлорид. Едното се нарича (натриев хипохлорид - белина, а другото се нарича хлорна вар).Никой не изпозлва токсичния газообразен хлор, който е най-опасен, който е и газ с жълто-зелен цвят.
61
16
 
7
 
! Отговори
да преди 6 години
Лавров заплашва с мигрантска вълна към Европа.Най накрая си призна кой засилва бежанците към нас,остава да си признае и че Русия стои зад атентатите в ЕС.Русия е заплаха за европейците и трябва да бъде спряна и изолирана.
60
6
 
16
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Никой не отрича, че здравия разум е в полза на Русия. Западът е в патова ситуация. Все повече губят влияние по света, а вече елцинова Русия не съществува да могат да ги контролират икономически.
59
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 60 Да ама имаше и една друга постановка Ирак напада СА началото на 90те ? Много удобно все забравяте почитанитее от вас диктатори, като правят мизериии :)) Или просто сте глуповатии копейкаджиии.
58
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ОлегВ арабския свят къде се строят селища?Там където има Камена основа иииии ВОДАААА за да е питейна то трябва да се пречисти - Хлорът в контейнер се доставя до водопроводната станция. Ако се ползва и не по предназначение - Хим бомба не взимам си думите назад ХИМ ФИШЕК - но за МЕДИИНА БОМБА СТАВА
57
4
 
13
 
! Отговори
Фофа преди 6 години
ИМАШЕ ПОДОБНА ПОСТАНОВКА: ИСТОРИЯТА С ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ В ИРАК. ТАМ ТОНИ БЛЕЪР И ДЖОРШ БУШ НАСТОЯВАХА ЧЕ ИМАЛО ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ ЗА ДА ЗАПОЧНАТ ВОЙНА. НЕ ЗНАМ ДАЛИ НЯКОЙ СИ ДАВА СМЕТКА ЧЕ САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В СВЕТА.?САЩ НЕМОГАТ ДА ЖИВЕЯТ БЕЗ ВОЙНИ.
56
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РОдните родинопродажници, поклоници на Путин вярват само на руски медии и каквото им каже Лавров или джуджето.За тях, всичко останало е...конспирация срещу най-демократичната страна в света- Русия.Там, където хората живеят в изобилие и щастие...и пият боярищник, за да понесат реалността.
55
3
 
3
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До ФофаДа през 2003-та година нямаше. А отчиташ ли, че през 90те години имаше.А?Или за тебе не е важно, че са избили 88-*** година 180000 кюрди, ами че не са произвели нови след първата война в Ирак.
54
7
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
"Никъде Лавров не казва , че е използвано хим оръжие от когото и да е било. "Е нали твърдяхте, че Кремль бил предопредил за химически атаки на бунтовниците!?