Москва: Не е химическа атака в Сирия, постановка е това!

Малка ексцесия там и... нови вълни от мигранти, заяви Лавров
13 апр 2018 16:10, Елка Василева
213
Москва: Не е химическа атака в Сирия, постановка е това!
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Руският външен министър Сергей Лавров определи днес предполагаемото химическо нападение в Сирия като постановка, в която са участвали специалните служби на неназована от него "русофобска страна", предаде Франс прес.

Лавров каза, че руски експерти са инспектирали мястото на предполагаемата атака в град Дума, източно от Дамаск, и не са открили следи от химическо оръжие, посочва Асошиейтед прес.

"Разполагаме с неопровержими доказателства, че става въпрос за постановка с участието на специалните служби на държава, която в момента се мъчи да е в предната линия на русофобска кампания", заяви Лавров на пресконференция след среща в Москва с холандския си колега Стеф Блок.

Министърът изрази надежда, че западните страни няма да се впуснат в Сирия в авантюра като тази в Либия или Ирак. И най-малката ексцесия там ще доведе до нови вълни от мигранти в Европа, предупреди Лавров, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Още по темата

Русия и САЩ трябва да поддържат контакти за обстановката в Сирия. Москва е отворена за контакти с Вашингтон по линия на лидерите на двете страни Владимир Путин и Доналд Тръмп, каза руският първи дипломат.

Холандия подкрепя независимо разследване под егидата на ООН на предполагаемата употреба на химическо оръжие в Сирия, каза на пресконференцията холандският външен министър.

Блок каза, че наред с ролята на Русия в Сирия и Украйна двамата с Лавров са обсъдили и темата "Скрипал".

Във връзка със случая руският външен министър отбеляза, че докладът на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) не е посочил произхода на отровата, използвана срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Той каза, че докладът е потвърдил единствено състава на използваното вещество и твърденията на Лондон, че документът потвърждава британската позиция, са преувеличени.

"Политици като /британският външен министър/ Борис Джонсън се опитват за пореден път да изопачат действителността, претендирайки, че заключенията на ОЗХО представляват потвърждение на всички тези на Великобритания без изключение", каза Лавров, цитиран от АФП.

Москва в най-скоро време ще огласи интересни момент от този доклад, добави той.

Русия и Холандия се договориха да продължат диалога за катастрофата на малайзийския пътнически самолет, свален над Донбас през 2014 година. Русия е отговаряла и ще отговори на всички въпроси на холандската прокуратура, каза Лавров.

Ние действително съдействахме на разследването и при техническия етап. Продължаваме да оказваме съдействие и сега, когато се извършва наказателно разследване, подчерта той, но обърна внимание на факта, че материалите на Русия във връзка с катастрофата или се вземат предвид повърхностно и избирателно, или изобщо не се отчитат.

Лавров заяви, че страната му е заинтересована от продължаване на диалога с Европейския съюз.

"Имаме общи интереси в борбата с тероризма, с незаконната миграция, с наркотрафика. Както потвърдихме и пред европейските си колеги, ще бъдем готови за такава работа в степента, в която са готови и европейците", изтъкна той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
5
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До Анонимен 54.То не мога да хвана съждението му. Така.Значи според тебе той казва, че няма химическо оръжие.Добре.Вярваме.Сега ОЗХО са на проверка, а ако се окаже, че има след като излезе анализа?https://***/world/500-dushi-sa-otroveni-v-siriya-obyavi-szo.htmlТук пише, че СЗО казва, че са отровени 500 души. Значи да вярваме на Русия,а да не вярваме на СЗО? Знаеш ли кога ще стане?!
52
5
 
10
 
! Отговори
Фофа преди 6 години
ИМАШЕ ПОДОБНА ПОСТАНОВКА: ИСТОРИЯТА С ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ В ИРАК. ТАМ ТОНИ БЛЕЪР И ДЖОРШ БУШ НАСТОЯВАХА ЧЕ ИМАЛО ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ ЗА ДА ЗАПОЧНАТ ВОЙНА. НЕ ЗНАМ ДАЛИ НЯКОЙ СИ ДАВА СМЕТКА ЧЕ САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В СВЕТА.?
51
4
 
5
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Имам сърбежи и парене на едно интимно място , отзад .Арабите стещу халите дали ще ме излекуват довечера.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 54 сега ти стана смешника :))) пияндурр."Русия ще представи пред Съвета за сигурност на ООН доказателства, че предполагаемата химическа атака в Сирия всъщност е следствие от въздушен удар на сирийската правителствена авиация по сгради, в които бунтовниците са произвеждали химически оръжия." Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.
49
0
 
12
 
! Отговори
Борис Джонсън преди 6 години
Лавров е сдържан, умен, компетентен. И сресан:)
48
16
 
4
 
! Отговори
Гинес преди 6 години
Офталмологът Башар Асад печели приза за лекар, отнел най-много човешки живота : 1 000 000 избити сънародници...
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОлегНикъде Лавров не казва , че е използвано хим оръжие от когото и да е било.Ти май не си чел и статията , а караш само на спуснатите опорни точки.***
46
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Олег е прав. Още първите дни се видя опита на русияя да за маже. Първо беше бунтовниците , после стана Няма атака ...Отделно уж града обграден 2 седмици от Асад и Русия и изведнъж хеликоптер влязал в центъра и почнал да пуска варели . Или пак обсадения град ...ии група режисьори влезли цял ден да снимат лъжи :)Пълни противоречия на един човек.
45
4
 
10
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Аз пък не съм си пил хапчетата , защото ми свършиха , а още не мога да заработя за нови. Ей го на, цял ден пиша тук глупости , за някакви 2 лв и безплатен сюнет по до година.
44
6
 
6
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До БобиДа де. Сега Лавров казва, че хем няма химическо оръжие, хем е използвано от русофоби.Ти как го разбираш.Целия град Дума обкръжен от сили на Асад и някак си се взело химическо оръжие там.
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОлегА ти понеже си вътрешен , демек ти е все вътре и знаеш всичко нали , ама не казваш . Тоя ввиц го знаем всички.
42
20
 
7
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Скоро руснаците ще почнат да гризат бомби за ядене, щото няма да има друго какво да ручат.
41
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Олег 33Лавров коментира НОВИНАТА И ВИДЕОКЛИПЪТ ХОРА РАЗБЕРЕТЕ АКСИОМА при Ползване на химическо оръжиеМАСОВО, ИЗНЕНАДВАЩО, С ИЗЛИШЪК (по-голяма концентрация от минималната възможна)КАК СЕ КАЗВА РСЗО на ГЕРМАНИЯ ВСВ - Превода е буквално ПУШЕКОХВЪРГАЧ (/ДИМ/ГА3) и е създаден е за стрелба с Хим оръжия
40
9
 
3
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До Анонимен 43Ама разбира се, че няма за Скрипал. Те двамата Скрипал не са живи и нямат усти.Само, че работата е толкова дебела, че няма да си покажат доказателствата за да убеждават теб, ами ще използват информацията по оптимален за тях начин. Не случайно не знаеш нито с какво са лекувани, нито какво са казали, нито заподозрените, нищо не знаеш! Щото разбраха, че тук се гони голям заек, който се хваща в голям гъсталак.
39
2
 
14
 
! Отговори
Свети Ястреб преди 6 години
До 8===оКюрдското население в Сирия е 8% от общото население. 90% от кюрдите стоят дистанцирано от терористичните организации. Не се опитвайте да представяте шепата терористи като преставители на целия кюрдски народ! Те са също наемници на 'мриканците, киото се бият с другата наемническа група ИД, който да се използва като претекст за създаването на "независима" кюрдска държава, протягаща се от Средиземно море до иранската граница. Подготвят се за война срещу Иран.
38
9
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Интересно то голяма ще да е тази пастановка, като за Балшой театр. Не се знае само как са снимали втори дубъл с умрелите!? И въобще той дава ли си сметка, какъв грандиозен заговор е това срещу Русия. Те са там, а други са режисьорите.
37
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се биха само кюрди с Идил. САЩ и Иракската армия имат доста сухопътна армия и водиха доста битки за Ракка и други градове.Идил помогна много на армията на Асад , защото СДС води доста време война с тях.Спорно е кой е подкрепял повече Идил.
36
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОлегЛьольо , колко време мислиш ,чее необходимо да се замери остатячен газ , казвам ти веднага - 10 мин .И какви доказателства от Русия за отровения шпионин , всички , чакат доказателства от Великобритания , ама такива няма , ако имаше до сега да са разбрали и ескимосите.
35
5
 
3
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До БобиА в Ирак? Асад ли беше? Като е толкова "велик" защо Путин се отнася с него, като с лай..о?
34
2
 
8
 
! Отговори
Свети Ястреб преди 6 години
До 8===оМеждународната политика не ти е от силните страни, но разбира се това няма да ти пречи да се изказваш компетентно по теми, за които си чел в Дойче Веле!ИД е създание на 'мриканците и основаването на тази организатия отива чаааак до срещата на Завахири със сенатора МакКейн във военната база Баграм, Афганистан. Докато и терористите на ПКК/ЙПГ/СДС са въоръжавани, тренирани и финансирани също от мриканците. Сега имаш две организации, създадени от 'мриканците и се бият един с друг! ?????