НАТО подкрепя атаката в Сирия, ООН зове за сдържаност

САЩ не са информирали Русия за целите, които ще бъдат поразени
14 апр 2018 08:10,
98
НАТО подкрепя атаката в Сирия, ООН зове за сдържаност
Снимка: Twitter

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази подкрепата си към въздушните удари в Сирия.

"Подкрепям действията, предприети от САЩ, Великобритания и Франция… Това ще намали възможностите на сирийския режим занапред да атакува народа на Сирия с химическо оръжие", пише в официално заявление на генералния секретар, цитирано от Франс прес.

Още по темата

Генералният секретар на ООН Антонио Гутереш пък призова всички страни в конфликта да проявяват сдържаност, за да се избягва ескалация на ситуацията.

"Призовавам страните-членки на ООН да проявят сдържаност в тези опасно обстоятелства и да избягват каквито и да е действия, които могат да доведат до ескалация на ситуацията и да влошат страданията на сирийския народ", пише в официално заявление, публикувано от името на Гутереш.

Командващият Обединения комитет на началник щабовете на американската армия генерал Джоузеф Дънфорд съобщи, че САЩ са се свързали с Русия, но не са й съобщили за целите на въздушните удари по Сирия, пише The Hill.

"Специфично избрахме тези цели, за да намалим риска руски сили да бъдат замесени и ние използвахме нашите обичайни канали за деескалация, за да уредим въпросите с въздушните пространства", заяви ген. Дънфорд.

"Не сме се координирали с Русия по ударите, нито пък сме ги уведомявали предварително", допълни той.

"Единствената комуникация бе свързана с нормалната деконфликтизация във въздушното пространство – процедурите, отнасящи се за нашите операции в Сирия. Не сме координирали цели и не сме извършвали планиране заедно с Русия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
18
 
! Отговори
бай Тошо преди 6 години
Ето това наричам аз терористична атака. Призовавам всички българи да напуснат САЩ, Англия и Франция. Там вече не е безопасно за вас и децата ви. Бягайте от тези държави по-скоро.
27
2
 
25
 
! Отговори
УЖАСНО преди 6 години
Е КОГАТО ПСИХОПАТ,*** И НАРКОМАНКА СЕ ЗАБЪРКВАТ В ГЛОБАЛНИ ПРОБЛЕМИ---ПРИЛИЧАТ МИ НА ХИТЛЕР В НАВЕЧЕРИЕТО НА 2 СВЕТОВНА ВОЙНА....УБИИЦИ НА ДЕЦА И ЖЕНИ....ПРОСТАЦИ
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ви казах - добрият християнин подлага и другата буза. Русия ще чака още удари без да реагира, за да мобилизира "неутралните страни".
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е шоу, за да не се изложи Трайчо, че нещо го подгониха пак в краварника.
24
0
 
13
 
! Отговори
факт преди 6 години
Има над 20 свалени ракети от Сирийското ПВО,това показа ливанска телевизия.
23
0
 
21
 
! Отговори
ей тикви преди 6 години
Ами утре Турция може да направи някаква измислена провокация и подобно шоу и да нахлу с войски у нас,защитниците на тази агресия не мислят ли какъв ужасяващ прецедент е това.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англия и САЩ са поели отговорност да приемат всички бежанци от Сирия!
21
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ, Англия и Франция за пореден път показаха, че са готови да водят война за да има мир и демокрация по света!Агресорът и демонът на света е Путин!
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПУТИН ПО МАЙКА ШАЛОМОВ ЗАЕДНО С ТРОМПЕТА ,ТЕРЕЗА ЗМЕЙ И МАКАРОНА ВИ РАЗИГРАВАТ ТЕАТРО .ЦЕЛТА НА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ РАКЕТНИ БУТАФОРНИ (УДАРИ) ПО СИРИЯ Е ДА БЪДЕ СПЛАШЕН ИРАН И ТЕХЕРАН ДА СИ ИЗТЕГЛИ ВОЙСКИТЕ ОТ СИРИЯ ЗАЩОТО ЦИОНИСТКИТЕ *** ОТ ИЗРАЕЛ ОРЕВАХА ОРТАЛЪКА,ЧЕ ИРАН ИМАТ БАЗИ В СИРИЯ.КАК СИ ПРЕДСТАВЯТЕ САЩ И ИНГИЛИЗИЯ ДА ТРЪГНАТ НА ПРЯК КОНФЛИКТ С ЯДРЕНА ДЪРЖАВА РУСИЯ,А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЦЯЛАТА ВОЕННА ФЛОТИЛИЯ НА САЩ ДЕТО БЕШЕ ТРЪГНАЛА ДА УДРЯ С.КОРЕЯ НАБЪРЗО СЕ ОТКАЗА И ОБЪРНА КУРСА КЪМ ДОМА
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЕ ВИЕ ОЩЕ ЛИ ВЯРВАТЕ НА ТОВА КОЕТО ВИ СПУСКАТ МЕДИИТЕ.ОЩЕ ЛИ ВЯРВАТЕ,ЧЕ САЩ И РУСИЯ СА(СЪПЕРНИЦИ) МИ НАЛИ АКО РУСИЯ ИСКАШЕ НАИСТИНА ДА СПРЕ УДАРИТЕ ПО СИРИЯ ЩЕШЕ ПРОСТО ДА ВЗЕМЕ НА МУШКА ИЗРАЕЛ И И ДА КАЖЕ Я СТЕ УДАРИЛИ СИРИЯ ,Я Е ИЗГОРЯЛ ИЗРАЕЛ ЗАПАДНИТЕ П О М Я Р И СА ДОТАМ .ИСТИНАТА Е ,ЧЕ ПУТИН- ШАЛОМОВ,МЕДВЕДЕВ-МЕНДЕЛ СА ОТ ЕДИН И СЪЩИ ОТБОР С МАКРОН ,ТРЪМП ,МЕЙ И НАТАНЯХУ,ПРОСТО ИГРАТА НА ИЛЮМИНАТИ Е ДА СЕ ПРАВЯТ МОСКВА И ЗАПАДА НА (ВРАГОВЕ).ЗАЩО САЩ НЕ ПОСМЯХА ДА УДАРЯТ СК И МАЛКИЯ КИМ
18
0
 
20
 
! Отговори
Нормално преди 6 години
Терористите да се подкрепят по между си не е нещо необичайно.
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да попитам ,тия ракети нали бяха много умни,и щяха да ходят при руснаците,защо отиват в полуразрушени изоставени сгради без никакво значение.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едтествено е да подкрепят, нали така ще вземат премии и военни бонуси!
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие не разбирате ли какво става,че всъщност Путин помага на Тръмп,оставя ги да хвърлят 2 ракети в пясъка,така Тръмп печели време и за момента ястребите в САЩ няма да имат повод за момента да искат импийчмант,ида организират протести срещу Тръмп,а и нали разбирате ,че довчерашният хегемон не могат да излязат *** ей така и да кажат, ами ние вече не караме влака.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един *** не е добре,но трима вече е ужасно
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А шефа на НАТО как е, излезе ли от ступора? Или още си търси сухите панталони, че не му остана нито един...
12
5
 
43
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Още хиляди, милиони ще намразят западните лицемери заради днешната брутална агресия срещу Сирия една вече разорена от войната с ислямистите държава. Всички страдания и жертви в Сирия са причинени явно или подмолно от Запада преди, а продължават безмилостно и сега. Русия ще победи в Сирия и без война с Запада, защото правото и справедливостта са на нейна страна. Защото тя единствена в света се осмели да окаже подкрепа и помощ на тази беззащитна страна и на този изстрадал народ. Позор за агресорите, позор за брутални милитаристични империи, които се опитват да налагат волята си над света с в
11
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала на САЩ и НАТО .
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрах туй нато държава ли е или шайка улични *** водени от най големият ***?
9
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на НАТО и на САЩ