НАТО подкрепя атаката в Сирия, ООН зове за сдържаност

САЩ не са информирали Русия за целите, които ще бъдат поразени
14 апр 2018 08:10,
98
НАТО подкрепя атаката в Сирия, ООН зове за сдържаност
Снимка: Twitter

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази подкрепата си към въздушните удари в Сирия.

"Подкрепям действията, предприети от САЩ, Великобритания и Франция… Това ще намали възможностите на сирийския режим занапред да атакува народа на Сирия с химическо оръжие", пише в официално заявление на генералния секретар, цитирано от Франс прес.

Още по темата

Генералният секретар на ООН Антонио Гутереш пък призова всички страни в конфликта да проявяват сдържаност, за да се избягва ескалация на ситуацията.

"Призовавам страните-членки на ООН да проявят сдържаност в тези опасно обстоятелства и да избягват каквито и да е действия, които могат да доведат до ескалация на ситуацията и да влошат страданията на сирийския народ", пише в официално заявление, публикувано от името на Гутереш.

Командващият Обединения комитет на началник щабовете на американската армия генерал Джоузеф Дънфорд съобщи, че САЩ са се свързали с Русия, но не са й съобщили за целите на въздушните удари по Сирия, пише The Hill.

"Специфично избрахме тези цели, за да намалим риска руски сили да бъдат замесени и ние използвахме нашите обичайни канали за деескалация, за да уредим въпросите с въздушните пространства", заяви ген. Дънфорд.

"Не сме се координирали с Русия по ударите, нито пък сме ги уведомявали предварително", допълни той.

"Единствената комуникация бе свързана с нормалната деконфликтизация във въздушното пространство – процедурите, отнасящи се за нашите операции в Сирия. Не сме координирали цели и не сме извършвали планиране заедно с Русия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Начетох се на глупави русофилски коментари.Русия е регионална военна сила със слаба икономика и нищо повече.
47
0
 
2
 
! Отговори
ПОПИТАЛИ преди 6 години
"""" велеколепната""" тройка - КАКВО ВИ ПРЕЧИ РУСИЯ? - ПРЕЧИ НИ ЗАЩОТО ПРОСТО Я ИМА.
46
5
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
На Асад му дават да разбере, че *** не е ефективен съюзник. Макар че той това много добре го знае, но няма вече полезен ход. Просто е до лактите в кръв и няма място за отстъпление. Продаде страната си на Путин и я съсипа заради руския газов интерес.
45
6
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Когато Тръмп нарече Асад "животно, което убива деца с газ", той фактически го постави извън закона. Законът, това са САЩ и Запада. Тръмп завоалирано каза на руснаците: "Търпението ми се изчерпа, ще смачкам тази гнида, не се намесвайте ако ви е мил рейтинга". Както виждате руснаците се правят, че не ги засяга. Ракетите не били минавали през зоната на Тартус и Хмеймим.... Толкова за *** като съюзник. Кой разбрал - разбрал.
44
4
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
До Голям просИнтересно защо не насочиха високоточните си ракети към обекти в Северна Корея.----------------Защото сега е ред на Асад.
43
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ООН да си мести седалището в Москва.
42
1
 
12
 
! Отговори
ТеооГеоо преди 6 години
Войната трябва да се пренесе на териториите на наглосаксонските и френски фекаломи!
41
1
 
8
 
! Отговори
ТеооГеоо преди 6 години
Само Смърт и бедствия за народите на терористичната коалиция съставена от наглосаксонска и френска ***
40
1
 
10
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Присъединени сме към най-агресивния алианс в момента. Отвратителни агресори. Интересно защо не насочиха високоточните си ракети към обекти в Северна Корея. Явно шубето е голям страх.
39
1
 
9
 
! Отговори
111 преди 6 години
Май предсказанията ще излязат верни. Може и да е началото на последната война... Ще започне когато никой няма да вярва че е възможно да има война. И от Сирия..
38
2
 
13
 
! Отговори
Пацифист преди 6 години
Нямаме работа в НАТО!!!
37
2
 
15
 
! Отговори
УРАААААААААААААААААА преди 6 години
Откъде на кдъдя Нато .Какво е това Нато с американски генерали .Нато сборище от папагали подчинени на Америка .
36
3
 
12
 
! Отговори
СССР и НРБ преди 6 години
Русия ще потопи големият кораб !Минава извънаредно големият кораб .Минава изванаредно голяма мишена над ядрена подводница руска .
35
1
 
10
 
! Отговори
Бомбандираха ГЕРБ преди 6 години
Нека Америка и Англия бомбандират България .Понеже видях един камион да пръска за вредители около нашата детска градина .Отровата е много силна против стоножки,мишки ,***,дървояди .Искам незабавно да испратите ракети към България отровиха децата в детската градина .Да не говорим с какви гмо и ета ги хранят искам бомбандиране над ГЕРБ .
34
2
 
12
 
! Отговори
Ооооооо..ооо НЕ преди 6 години
Не на американизацията и военна сила .Америка произвежда оръжия и се чуди къде да ги използва за да оправдае това свръхпроизводство. Американската валута скача винаги когато американците атакуват .Справка Виетнам ,Афганистан,Иран и тн . Иначе американският долар пада надолу .И само Англия го стабилизира с финансови инжекции . Това е политиката на америка война и само война на чужда земя до пълно осиррране на държавите .Кога са загрижихте за децата там бе до одеве там беше ИДИЛ и са радвахт
33
1
 
12
 
! Отговори
Терористична Атака преди 6 години
Така ,какво наблюдаваме в момента . Отново САЩ създава условия за празник на терористите . Не е случайно че всички атентати на терористи са в ФРАНЦИЯ .Америка и ЦРУ имат за цел да превземат СИРИЯ икономически .На тях им пречи обаче един законен глава и управляващ една страна пълна с терористиот Франция и въоръжавана от Америка ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА . Днес терористите ликуват . А Русия е предупредена защото ако стане нещо с руски войници от Америкаще остане едно блато без животни .
32
9
 
4
 
! Отговори
Наша Раша преди 6 години
Руснаците си гледат интереса ,но и те са хора и кто видят ,че партньорите им прекрачват границата не се намесват;Когато "сръбския касапин" изкла 4000 хиляди предали се и вързани босненци в Сребреница, Русия позволи бонбандиране на Белград.Когато Асад избива деца с боен газ руснаците също няма да си мръднат пръста.
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен28 ООН работи за Руси я и Китай в момента.Щатите затова вече не дават пари за ООН.
30
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До a30 Би могло,ако ООН не бе заприличала на руска,шпионска организация.Затова САЩ орязаха силно парите,които даваха а за ООН.
29
1
 
9
 
! Отговори
a преди 6 години
До АнонименООН е измислена да пази мира и да го налага при нужда, ако не става по мирен път. Историята от Втората световна война до сега показва, че не се справя никак. Следва да се смени с нещо друго, но няма кой да го проектира и въведе. Велики и по-малко великите прилагат идеята за "геополитика" като начин да прекроят картата на света и го правят със сила и икономическа агресия. Въпреки приказките за цивилизовано решение на проблемите на човечеството като отказ от смъртно наказание и прочие.