Ситуацията в Сирия: Ударите няма да спрат

Дипломатическо решение на кризата вече е невъзможно
Обновена: 16 апр 2018 06:57 | 15 апр 2018 14:00,
155


"Удари в Сирия ще продължи да има, докато не се овладее военно ситуацията там. И аз затова, дано бъда опровергана, но не виждам политическо решение в обозримото бъдеще, прогнозира в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

"Вече не виждам дипломатическо или политическо решение на кризата в Сирия. Такова вече е невъзможно. Мисля, че решението може да бъде само военно, само със сила, и тук вече въпросът е докъде ще стигнат Западните страни," заяви Поптодорова.

Още по темата

"Аз също мисля, че това, на което бяхме свидетели през нощта срещу събота е всъщност само първо действие, т.е. един епизод, след който ще следват и други епизоди," прогнозира в разговора с водещата Милена Милотинова журналистът-арабист Нина Спасова.

"Следейки информацията, виждам, че американски самолетоносач се придвижва към Средиземно море. Но затова ще е необходимо време. Някъде края на април-началото на май, той ще бъде там. Тоест можем да очакваме някакви по-дълготрайни действия - вероятно заедно с по-голяма, по-широка коалиция, на по-късен етапр" смята Спасова.

"Наистина, търсенето на заместник на Башар Асад така и не се случва вече осем години. Но ми се струва, че тук в случая Русия вече като че ли е време да отговори, докога и защо се намесва до такава степен и се ангажира с една чужда война. И докога това ще бъде нейна първостепенна задача и кауза. Защото в Русия все повече коментари и критики се чуват и все повече се говори точно за това - защо и докога ще защитава така безрезервно един провален вече сирийски президент," заяви в студиото на "Брюксел 1" Нина Спасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво да ги свалят умните ракети след като предварително се знаеше даже по форумите, че нищо няма да ударят:))))и така стана.Айде успокойте се *** на Цветанов.
84
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато има отклонение на граждански самолет от маршрута, се сваля от военен изтребител. Двата им изтребитела реагирали бавно и докато се организират, кулите бяха ударени.По това време и Пентагона е ударен:)))).Буш е във въздуха на самолета си и оттам изчаква.Голяма сила няма що.
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей такива са всички фенове на краварската *** ,крадливи като Елена Поптодорова!
82
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, като са такава сила велика САЩ, как така им изравниха със земята кулите близнаци, символ на америката;)Смешни ги направиха.По сред бял ден ги атакуваха и двата им дежурни изтребитела за Ню Йорк не успяха да реагират!?
81
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много велики тез САЩ:))))Цялата седмица се договаряха с Путин ,да не объркат нещо;)Разбраха се да съборят няколко склада защото ще има там ново строителство.Безплатно изкъртиха бетон и арматура;)
80
1
 
14
 
! Отговори
Баба ви Тереза преди 6 години
Оле Мале, и вие ли бе *** кратуни я правите отново публична личност тази възпитаничка на най "демократичната от демократичните" колонизаторки и крадливи държави САЩ? Честно ви казвам ако бях на ваше място щях да се срамувам само от присъствието и а камо ли да и слушам простотиите най меко казано!
79
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
74 ти от коя детска градина изкочи;)Решат ли САЩ.... САЩ загубиха в Сирия, само джендърчета като теб не виждат.Източна Гута падна.Това са важните неща.А за такива като теб е важно кой с какви ракети е отговорил.Ти си като р.о.м.ите, с два айфона и скъсани *** ,ама цъкат по цял ден.Умния си гледа интереса, гради и създава.Какво спечелиха САЩ от тази бутафория?!Не виждам Русия да се маха от там....троленето е до време.
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 80Ти ли ходи да ги мериш?Или седна да ги изчислиш?Скрий се някъде и не се излагай! За занимание си спомняй аналогичната ситуация с Тони Блеър в Ирак! Или толкова много назад не помниш?
77
11
 
2
 
! Отговори
До 80 преди 6 години
Е за какво се правиш на интересен ,като хал хабер си нямаш от това което пишеш бе ? Никъде нямало дори минимален теч ?!? Минимални течове има ,но са МИНИМАЛНИ заради изчислените удари по тях.
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 74Май ти се излагаш! Унищожавали съоръжения за производство на хим. оръжия. Но защо НИКЪДЕ не се появи дори минимален теч на такова оръжие? Все би трябвало да има поне малко (ако е имало). Ако се бяха появили дори минимални среди светът щеше вече да е опищян от проклятия по Асад (виж в Великобритания как е!) А няма нищо! Тишина! Освен изказвания колко сме си свършили работата... А?
75
1
 
19
 
! Отговори
Dj преди 6 години
Тая еврейска *** кой я бръсне за слива?
74
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За САЩ и приятели да гепят чужда държава е като за Елена Поптодорова да свие кремче от free-shop-a
73
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ситуацията в Сирия: Ударите няма да спрат"Няма да спрат като кражбите на парфюмчета от магазина, нали Поптодорова? Я кажи, откак Шаломон Паси те взе под крилото си, точно колко харчи от подаянията на атлантическия си клуб, за да ти лъска имиджа пред медиите?
72
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 6 години
В Ирак нямаше Руски военен контингент... за жалост, и САЩ и 'съюзници' нападнаха...! Сега , 15 години по-късно - обещаваният ''мир'' се е превърнал в безкрайно сектарно насилие, джихадистки метежи, хронична несигурност и лишения ,повсеместни разрушения !!! Да се надяваме че в Сирия нама да спечелят САщ, за да дойде един ''мир'' по модела на ИРак, Афганистан...нали ??!
71
3
 
34
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Занимават ни с простотии като Скрипал и дъщеря му, като театралните постановки на джендърите в Сирия и малоумието на Тръмп... Обаче кво става в БГ кво прави баце ви, как се развива държавата какви реформи стават - ни дума ни вопъл ни стон - даже и за европредседателството ни вече не се говори а то половина мина без никой нищо да разбере! Ето така се водят овчици на млекодой и стригане!
70
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 63 :Не пиши коментари ,че да се излагаш.Виж сирийските новини ,ако въобще имаш телевизор в пещерата ,за да видиш ,че всички цели са поразени.Видеа колкото искаш.Идеята тук не е била да се убиват хора,а да се унищожат съоръженията за химически оръжия.САЩ са предупредили Русия и затова руснаците преди това си изтеглиха и преместиха военната техника,защото САЩ решат ли,няма руснаци и тем подобни,всичко заминава.
69
27
 
5
 
! Отговори
До Симеон Димитров преди 6 години
Тоя пък ***,не гледаш ли новини вика ХАХАХАOлигoфрeн ,тея новини дето ти си ги гледал са именно руски мантри.Позицията на Сирия е,че са изтреляли 40 ракети от които са успяли да прихванат 13,а руските пияници твърдят ,съвсем различно нещо,което не съвпада с казаното от всички останали държави.Аман от ограничени русофилски *** като тебе.
68
3
 
28
 
! Отговори
Специално за Нина. преди 6 години
Отговор, Нинче - руснаците имат в Сирия военни бази и няма да си тръгнат просто така. А какво дирят другите там? Защитата на демокрацията е прах в очите.
67
33
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
Истината е , че сирийците не са свалили нито една ракета.Те нямат и с какво, а со дупе не става.Руснаците изобщо не стреляли,защо те си знаят.Накрая били свалени над 70 американски ракети.Това дори Гарабед от арменските вицове,не може да го съчини.Явно сирийските зенитчици много боб са яли тези дни.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха ! Глупeндеритеоще не са разбрали чепари за възстановяване ще трябват и то много ,но на пиндосия .