Ердоган се среща с Путин. Но за какво ще си говорят?

Очакваната среща между президентите на Турция и Русия ще е в Йоханесбург
25 юли 2018 20:36,
33
Ердоган се среща с Путин. Но за какво ще си говорят?
Снимка: Rеuters

Реджеп Тайип Ердоган посочи днес, че ще обсъди с руския си колега Владимир Путин офанзивата, която осъществява режимът в Дамаск в провинция Дераа, Южна Сирия, с подкрепата на Москва, предаде АФП.

В Йоханесбург започна форум на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Република Южна Африка) и очакваната среща между президентите на Турция и Русия се очаква да е утре.

Ердоган съобщи пред журналасти в Анкара преди да отпътува за Република Южна Африка, че двамата с Путин ще обсъдят темата за Сирия и по-специално "въпроса за Дераа, който е един от най-трудните".

Ердоган посочи, че ще постави за разглеждане и въпроса за Идлиб - провинция в Северозападна Сирия, контролирана от джихадистка коалиция. Тази провинция се намира до границата с Турция и Анкара се опасява, че евенутална операция на режима срещу този район може да предизвика нова миграционна вълна.

В Дераа и в Идлиб "всичко може да се случи във всеки един момент", заяви Ердоган. От началото на сирийската криза през 2011 г. Турция подкрепя сирийските бунтовници, които искат да свалят президента Башар Асад, на когото Русия и Иран оказват военна подкрепа.

Въпреки противоположните си позиции, Анкара и Москва си сътрудничат тясно по сирийската тема от миналата година. Русия, Иран и Турция са гаранти на процеса от Астана, който позволи намаляване на интензивността на стълкновенията, чрез създаване на "зони за деескалация" миналата година.

Турското правителство обаче остро критикува предприемането миналия месец от сирийския режим с подкрепата на руската авиация на офанзива в провинция Дераа. Турция бе силно засегната от сиирйската криза с пристигането на нейна територия на над три милиона бежанци, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕ Д9ВАМАТА ДОБРЕ СЕ РАЗБИРАТ, А ВОЖДЪТ ВИНЕТУ БЕШЕ НАТИРЕН
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нас нормалните хора, какво ни интересува?
20
5
 
11
 
! Отговори
етнически турчин преди 5 години
ЗА НОВИЯ ВОЕНЕН ПАКТ КОЕТО СКОРО ЩЕ ЦЪФНЕ НАД ХОРИЗОНТА,ЗАЩОТО ТУРЦИЯ ОТДАВНА РАЗБРА ЧЕ НАТО ОБСЛУЖВА САМО ИНТЕРЕСИ НА САЩ.СВЕТЪТ Е ПРЕД НОВО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЛИЯНИЕ.ЕДЛОЧИНОТО ВЗЕМАНЕ НА РЕЩЕНИЯ НА САЩ ПРЕДЕЗВИКА ХАОС И ВОЙНИ В СВЕТОВНАТА КАРТА.СКОРО ЩЕ БЪДЕМ ИЗНЕНАДАНИ ОТ ОТ НОВ ПРОЕКТПАКЕТ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА СВЕТА.ДАНО ВСИЧКО ДА Е ЗА ДОБРО
19
5
 
8
 
! Отговори
до патриот преди 5 години
То хубаво, ама с какво да свалим руски самолет бе, патриоте? С това с което разполагат така наречените ни въоръжени сили трудно ще стане!
18
9
 
9
 
! Отговори
Ще видите преди 5 години
Турция ще вземе полвин Сирия
17
19
 
17
 
! Отговори
Ще делят и България преди 5 години
Ще делят и България. Да не чакате и това да напишат в статията? Турчина иска Кърджали и Шумен, Путин Бургас и Черноморието. Да не мислите, че не знаят за милиардите дълг натрупани от Вожда - Слънце? Турската част ще бъде напълнена със сирийци. София ще я купят евреите. Това я чака България.Българите се изнесохме на Запад
16
26
 
12
 
! Отговори
патриот преди 5 години
ако ние бяхме свалили руски самолет щяхме да имаме Южен паток ,Белене и "наташки" на килограм..ха.ха Колко бързо забрави Путин за загиналия посланик и пилоти..ха.ха
15
8
 
15
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Та Песков казва:"Ние не можем да даваме безвъзмездно газ на Украйна. Ние също сме в криза."Водещия пък с усмивка казва : " кризите са ни познати и ние сме така" и се смеят с Песков.Песков не само че владее турски но произношението му е с източен (анкарски) диалект. Думи на Песков на турски:"Слава на Аллах, имам много познати в Турция. Винаги им гостувам. Говориме си и по телефона и в Турция се чувствам много добре".
14
17
 
11
 
! Отговори
руски нерез преди 5 години
До привет от Германия" Двете умни глави " ще правят планове как да разрушат еврото и долара и да направят рублата и лирата водещи валути в света ! След това султан Ердоган ще удари чело в килимчето за молитва / намаз / и " великият Аллах " ще откликне на молитвите му !.............Само да не стане така ,че докато султана е в поза намаз , Путин да мине зад султана и да го прегърне отзад ! Не гледай ,че Путин е нисък и прилича на джудже , мъжкото му достойнство е доста голямо , 22 сантиметра
13
8
 
15
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Руснаците са големи дипломати. Говорителя на Путин владее турския като майчин. В Турция Песков говори на турски на пресконференции. Участва в телевизионни предавания. Гледах предаване по турската телевизия с негово участие. Около 45 минути за Украйна. За северен поток и защо са решили да заобиколят Украйна. Отвреме на време пускаше някоя шега и водещия се смееше.Мисля че имат право за Украйна. Разбрах че Русия е давала пари (кредит) на Украйна и украинците си плащали за руската газ с този кредит
12
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как влюбено се гледат двамата. Ердоган се пъчи пред Тръмп, Макрон, Меркел и Тереза Мей ама види ли Путин омеква.
11
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредния удар над запада .
10
3
 
22
 
! Отговори
7 преди 5 години
Вас какво интересува за какво ще говорят
9
5
 
15
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
" Двете умни глави " ще правят планове как да разрушат еврото и долара и да направят рублата и лирата водещи валути в света ! След това султан Ердоган ще удари чело в килимчето за молитва / намаз / и " великият Аллах " ще откликне на молитвите му !
8
7
 
36
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 5 години
Никой - никога няма да разбере :))))На нас ще ни кажат - * Говорихме си за *Турски поток* - почти е готов, говорихме си за Сирия, за С-400, за АЕЦ - Аккую - строежа започна, за Руските туристи - 4 милиона, за самолетостроене и ракетостроене - имат съвместни проекти. НО , КАКВО ЩЕ СИ ГОВОРЯТ - САМО ТЕ ЩЕ СИ ЗНАЯТ , И НИКОЙ ДРУГ.: ))))И НЯКОЙ ДЕН, ЩЕ НИ ИЗНЕНАДАТ ОТЗАД:))))ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААААА
7
14
 
14
 
! Отговори
citizen преди 5 години
До DadyПише се daddy, първо. Второ се научи да пишеш грамотно на български език. Трето, като гледам колко народ се е засилил да емигрира към Турция и Русия, си правя сметка колко нормални държави са. Толкова руснаци и турци има в квартала, където живея, че в твоето село не живеят толкова хора. Така , че имам представа.Имам и доста приятели от тях и хората ми казват за какво иде реч.
6
8
 
20
 
! Отговори
Dady преди 5 години
Vas kvo va interesuva kakvo 6te si govorqt velikite lideri? Nqkoy da va e pokanil na sre6tata nee.
5
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трумп се насира при война с Русия!
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За еврошефството на Боко.
3
22
 
14
 
! Отговори
PKK-ZAFER!!! преди 5 години
Ще си говорят за свободен Кюрдистан.