Гневът на една кувейтка: Прислугата ми ще си почива! Откъде-накъде?

На всичкото отгоре домашната прислуга вече ще може да носи паспорта си със себе си
Обновена: 26 юли 2018 09:14 | 26 юли 2018 09:00,
372


Instagram звезда може да остане без хилядите си последователи, след като се възмути, че домашните прислужници могат да имат почивен ден.

Според наскоро гласуван в Кувейт закон домашните помощници вече имат право паспортите им да стоят при тях, а не при работодателите, да си взимат почивка на всеки пет часа и да почиват един ден от седмицата.

С промените обаче не се съгласи Сондос Алкатан – известна с онлайн уроците си по грим. Пред своите над два милиона последователи, тя сподели: Как може да имаш прислужница в къщата и паспортът ѝ да си седи при нея? Ами ако избяга обратно в страната си? Кой ще ми върне парите? И по-лошото е, че ще имат един почивен ден всяка седмица. Вече не искам прислужница от Филипините!

Коментарите на красивата блогърка възмутиха на свой ред много нейни почитатели в социалните мрежи, съобщава Bulgaria ON AIR. Мнозина заявиха, че отказват да гледат видеата ѝ заради "липсата и на човечност".

Някои дори се пошегуваха, че тя трябва да хапне малко грим, за да е красива и отвътре, не само отвън. Негативно реагираха и редица козметични компании, някои от които дори публично отхвърлиха подкрепата си към Алкатан.

Въпреки това, тя остана непреклонна – във втора публикация блогърката защити коментарите си и заяви категорично: Просто защото някой не е съгласен с нея, не означава, че е прав.

Законовите промените станаха факт след продължителни преговори между Филипините и Кувейт. Към момента, над 250 хиляди филипинци живеят в Кувейт, като 60% от тях работят като домашна прислуга.

Причината за промяната в закона стана убийството на домашна прислужница от Филипините. Нейните работодатели получиха смъртни присъди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
118
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арабите са много гадни. Неприятно съчетание от пясъчни хора които имат пари, защото са се родили върху петрол. Пълни нули.
2
1
 
143
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камиларката много възвишена. До вчера яздиха камилите, сега говорят св едно владеят света. Компаниите да забързат развитието на токовите коли и да пратят в миналото тея
1
5
 
95
 
! Отговори
WTF? преди 5 години
Аз си мислех че тука водим класацията по безчовечност. Не съм била права