Гневът на една кувейтка: Прислугата ми ще си почива! Откъде-накъде?

На всичкото отгоре домашната прислуга вече ще може да носи паспорта си със себе си
Обновена: 26 юли 2018 09:14 | 26 юли 2018 09:00, Боряна Павлова
372

44598 гледания   |  Още видео

Instagram звезда може да остане без хилядите си последователи, след като се възмути, че домашните прислужници могат да имат почивен ден.

Според наскоро гласуван в Кувейт закон домашните помощници вече имат право паспортите им да стоят при тях, а не при работодателите, да си взимат почивка на всеки пет часа и да почиват един ден от седмицата.

С промените обаче не се съгласи Сондос Алкатан – известна с онлайн уроците си по грим. Пред своите над два милиона последователи, тя сподели: Как може да имаш прислужница в къщата и паспортът ѝ да си седи при нея? Ами ако избяга обратно в страната си? Кой ще ми върне парите? И по-лошото е, че ще имат един почивен ден всяка седмица. Вече не искам прислужница от Филипините!

Коментарите на красивата блогърка възмутиха на свой ред много нейни почитатели в социалните мрежи, съобщава Bulgaria ON AIR. Мнозина заявиха, че отказват да гледат видеата ѝ заради "липсата и на човечност".

Някои дори се пошегуваха, че тя трябва да хапне малко грим, за да е красива и отвътре, не само отвън. Негативно реагираха и редица козметични компании, някои от които дори публично отхвърлиха подкрепата си към Алкатан.

Въпреки това, тя остана непреклонна – във втора публикация блогърката защити коментарите си и заяви категорично: Просто защото някой не е съгласен с нея, не означава, че е прав.

Законовите промените станаха факт след продължителни преговори между Филипините и Кувейт. Към момента, над 250 хиляди филипинци живеят в Кувейт, като 60% от тях работят като домашна прислуга.

Причината за промяната в закона стана убийството на домашна прислужница от Филипините. Нейните работодатели получиха смъртни присъди.


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
12
 
! Отговори
сашо преди 5 месеца
заради подобно мислене от страна на бг-работодателите не останаха хора в тая жалка държава
272
1
 
27
 
! Отговори
125 преди 5 месеца
Ако се вземат интервюта от 1000 отнай богатите българи с грантирана анонимност, не може да си представите какви неща ще чуете за бедните и смисъла на живота.
Тази объркана в своя малък свят арабка ще ви се види като весела ученичка сравнение с тях.
271
7
 
5
 
! Отговори
к преди 5 месеца
пример за фалшива новина !!!!

става дума да се дадат Кувейтски паспорти на Филипинските и пр. имигранти в Кувейт

проблема е замаскиран зад проблема почивни дни и пр. привилегии за имигрантите, който в Кувейт са обвързани с гражданството, т.е. с паспорта

нещо като проблема с амбреажите и Истамбулската конвенция - демек ако си против Истамбулската конвенция значи си за насилието над жените

ето така еврейската пропаганда извърта истината и създава фалшиви новини !!!
270
0
 
16
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 месеца
Eдин ден на роба му писва и господаря се оказва с няколко дупки между очите. Роби, оръжието ще ви направи свободни.
269
0
 
25
 
! Отговори
не ходете там преди 5 месеца
където джамиите са повече от светските училища !
268
1
 
39
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 месеца
Виждате ли на видеото колко е красиво в Кувейт ! Въпреки ,че е красиво не бих отишъл да живея там ,ако ще и злато да ми дадат ! Просто манталитета на мюсюлманите ме отблъсква и ме отвращава независимо колко е чисто там , независимо колко хубави сгради и дори небостъргачи имат ! Аз не общувам със сградите и с небостъргачите , а общувам с хората ! Затова бих предпочел да живея в западна Европа отколкото в Кувейт , Турция , Иран , Саудитска Арабия и прочие !
267
1
 
32
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 месеца
А иначе някои казват ,че мюсюлманите били добри хора понеже вярвали в Аллах !
Май вярата в Аллах ги прави още по-големи диваци и човекомразци ?!
266
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тя простотията е общочовешки, не само българско състояние.
265
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тая кувейтска блогърка приказва като българска блондинка. :)
264
0
 
0
 
! Отговори
Лорт преди 5 месеца
273 - Да, нарича се извисяване на общата ... Маса.
263
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ето,това е истинското лице на парите и на много от тези дето ги притежават,те убиват човешкото в човека,деградирайки го до задоволяване на собствените нужди и желания за сметка на всички около него,превръщайки го в едно непрекъснато изискващо същество без принципи освен собствените желания
262
0
 
21
 
! Отговори
Глупост преди 5 месеца
Не тази е виновна, а тези дето я гледат. Що за глупост е това Инстаграм звезда.
261
14
 
1
 
! Отговори
Лорт Тенретни преди 5 месеца
Е сега, ако сте богати с власт ... Нима няма да аимате слуги, да задоволяват всякакви ваши нужди и желания ? Ако не са господарите, слугите .... Ще умраттот глад ?

Ако ей ся ви паднат 20 млн.евро, сигурно ще ги дарите .... Или ще си вземете една огромна вила в римски и ще живеете, какво винаги сте знаели, че заслужавате - с партита,с подчинени, с жени, с най-добрата храна, с музикати ....
260
0
 
12
 
! Отговори
Хх преди 5 месеца
Султаните им, везирите им, принцовете им ВИНАГИ са били така. Още преди петрола, са живели и са контролирали така.преди са имали десетки милиони (защото когато оставиш един народ на коелне, ако ще и най-бедния да е, все ще има много за теб), сега са десетки и стотици милиарди. Просото всичко е за тях....
259
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да се чете увила се като пашкул АМА СЕ ГРИМИРАЛА КАТО .... НО СЕ мисли за много морална мюсюлманка.
258
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Увила се като пашкул ама иначе морална правоверница,тъ..а наследница на КАМИЛАРИ,да се благодарите на християните за автомобилите и не само иначе още щяхте да доите камили по пустините.Нагло самозабравило се племе което живее на гърба на целия свят и се ползва с облагите измислени от презрените "кяфири"...............................................!!!!!!!
257
0
 
30
 
! Отговори
мд преди 5 месеца
Овчата глава си мисли, че като има пари и е нещо повече от другите. Човешката глупост няма граници.
256
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Лорт Тенретни

ти с гугъл преводач ли коментираш
255
25
 
1
 
! Отговори
Лорт Тенретни преди 5 месеца
Човешко, да подчиняваш и да завладяваш ...
Жената е права. Слугите, като не искат - прав им път. Да ядът от земята. Евро има коренчета, лоста, катерички ... Ама едрия дивеч, да не нататък, че не е за тях.
И дано, един ден всичките да станете милионери, и ще ви водя, когато усетите силата ...
254
16
 
3
 
! Отговори
Лорт Тенретни преди 5 месеца
Хахаха, ще ви размахал по една папка със стотачки рпед личицето и всичките ще си наемете слугини палати. Който има власт и пари, той от горе му е определено. Щом имаш силата, да ги земеш и имаш, значи ... Значи си прав. И кво ... Някакви облаци ... Ко ви пука за тях ? На ма сте на тяхното ниво....