Гневът на една кувейтка: Прислугата ми ще си почива! Откъде-накъде?

На всичкото отгоре домашната прислуга вече ще може да носи паспорта си със себе си
Обновена: 26 юли 2018 09:14 | 26 юли 2018 09:00, Боряна Павлова
372

45077 гледания   |  Още видео

Instagram звезда може да остане без хилядите си последователи, след като се възмути, че домашните прислужници могат да имат почивен ден.

Според наскоро гласуван в Кувейт закон домашните помощници вече имат право паспортите им да стоят при тях, а не при работодателите, да си взимат почивка на всеки пет часа и да почиват един ден от седмицата.

С промените обаче не се съгласи Сондос Алкатан – известна с онлайн уроците си по грим. Пред своите над два милиона последователи, тя сподели: Как може да имаш прислужница в къщата и паспортът ѝ да си седи при нея? Ами ако избяга обратно в страната си? Кой ще ми върне парите? И по-лошото е, че ще имат един почивен ден всяка седмица. Вече не искам прислужница от Филипините!

Коментарите на красивата блогърка възмутиха на свой ред много нейни почитатели в социалните мрежи, съобщава Bulgaria ON AIR. Мнозина заявиха, че отказват да гледат видеата ѝ заради "липсата и на човечност".

Някои дори се пошегуваха, че тя трябва да хапне малко грим, за да е красива и отвътре, не само отвън. Негативно реагираха и редица козметични компании, някои от които дори публично отхвърлиха подкрепата си към Алкатан.

Въпреки това, тя остана непреклонна – във втора публикация блогърката защити коментарите си и заяви категорично: Просто защото някой не е съгласен с нея, не означава, че е прав.

Законовите промените станаха факт след продължителни преговори между Филипините и Кувейт. Към момента, над 250 хиляди филипинци живеят в Кувейт, като 60% от тях работят като домашна прислуга.

Причината за промяната в закона стана убийството на домашна прислужница от Филипините. Нейните работодатели получиха смъртни присъди.


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
1
 
6
 
! Отговори
La Dushesse преди 7 месеца
До ЛорТа,252
Ало,Тирантите да не си надрусан с нещо гадно,химическо,бе....Мозъка ти май е изпушил,ако изобщо го имаш и не си станал вече асоциален...
249
0
 
23
 
! Отговори
Бай преди 7 месеца
"Инстаграм звезда", от толкова много епохи, аз трябваше да се родя точно в тази...
248
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сондос Алкатан е просто една арабска коза.Примитив с пари.Нищо повече.
247
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Uroci po grim ot pingvin!? Sveta iztreshtia!
246
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мда, страната, която хАмериканците защитаваха от "гадняра" Саддам....

Един дол дренки са....
245
0
 
22
 
! Отговори
М, да ... преди 7 месеца
Ами ако избяга обратно в страната си? Кой ще ми върне парите?
-------------
Жена към жена !? Все едно си е закупила животно!
244
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ислямът възпитава така,тя смята,че е права.Просто трябва да я игнорират.
243
3
 
11
 
! Отговори
До Лорт Тенрерти преди 7 месеца
Лорд се пише с д,не с т.Това че ти се опияняваш от пари и власт,не значи че всички хора са такива.Ти просто си елементарен като тази на видеото!
242
1
 
2
 
! Отговори
....... преди 7 месеца
....
241
18
 
6
 
! Отговори
Лорт Тенренти преди 7 месеца
Айде айде .. всичките, ако имате пари, ще имате пари и прислуга.
То и аз си мислех, че няма, ама като си извадиш главата от ... Глупсотите на които се мъчат да те учат в училище, виждаш правия път. Учат ви, да дте мили, покорни и добри, защото так сте слаби.
Ама като хванеш парата инвласта .... Като имаш папка в ръката я стискаш и викаш - Охааааааа.... !!!
240
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това че някой има пари с нищо не го прави нещо повече от другите хора.Човешките качества са това което възвисява хората,а не парите.Това го е казал Христос и той е наричал себе си пръв между равни.На тази май-муна и се струва редно някой денонощно да й прислугва,за да може да си рисува веждите,да си белосва лицето и да си слага контактни лещи със светли цветове,за да прилича поне малко на европейка.На тая една мотика и да копа на нивата,да я видим тогава!
239
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ми с най-добри пожелания ... дано стане бедна и да прислугва на такава като нея ... по старите закони !
238
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дааа, няма значение какъв си, евреин, арабин, европеец, афроамериканец! Важно е, кой е богатият и кой е бедният!
237
0
 
23
 
! Отговори
до анонимен преди 7 месеца
...паспортите на всички работещи в повечето Близкоизточни монархии се държи от работодателя.
---------
Прав си!

За съжаление, малцина са онези които знаят за подобни "дребни" подробности!
И едва когато я закъсат си дават сметка, че би трябвало да проучат малко повече нещата преди да предприемат бизнес или дори туристическо пътуване в тази част на света - за техните културни и традиционни особености.
236
2
 
39
 
! Отговори
Славянките са хубави преди 7 месеца
Защо ми изтрихте комептара? Нищо лошо не написах. Не я намирам за хубава. Червисана ма&й&муна с претенции. Такива гадни вежди има. Славянките са най-красивите жени. А тая душевно е една гнила ябълка. Дано мъжът й да е разбрал за какво зло са го оженили.
235
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Повод за тази промяна бяха филипинските прислужници, но реално паспортът на всеки чужденец на работа в Саудитска Арабия, и почти всички професионалисти в Кувейт, Оман, и други съседни държави, които работят за местен работодател, ако ще да са професори, се държеше от местния спонсор. За справка си припомнете няколко филма по реални случаи и драматични бягства на американци, британци, французи.
234
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"...Сондос Алкатан – известна с онлайн уроците си по грим."
===
Ох, и тая с какво е известна само... С това, че умело си маже лицето с някакви помади. То затова и акъла й е толкова, но, както се казва, битието определя съзнанието. Ако тя самата беше домашна прислужница, нямаше да мисли така. Но просто е имала късмета да се роди в удобно семейство и да се омъжи за правилния човек.
233
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Който има такава жена определено трябва да може да и осигури грижи и прислуга.
232
14
 
20
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Ние българите сме духовен народ,не гледаме жените на външна красота. За един българин е важно жената да е вътрешно красива, да има красива душа, затова българките са вътрешно красиви, с красиви души.
231
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Калеко Алеко

А докато дойде крайното време българите може само да си мечтаят да живеят и да се радват на такива условия на живот и работа както една филипинска прислужница в Кувейт.