Гневът на една кувейтка: Прислугата ми ще си почива! Откъде-накъде?

На всичкото отгоре домашната прислуга вече ще може да носи паспорта си със себе си
Обновена: 26 юли 2018 09:14 | 26 юли 2018 09:00,
372


Instagram звезда може да остане без хилядите си последователи, след като се възмути, че домашните прислужници могат да имат почивен ден.

Според наскоро гласуван в Кувейт закон домашните помощници вече имат право паспортите им да стоят при тях, а не при работодателите, да си взимат почивка на всеки пет часа и да почиват един ден от седмицата.

С промените обаче не се съгласи Сондос Алкатан – известна с онлайн уроците си по грим. Пред своите над два милиона последователи, тя сподели: Как може да имаш прислужница в къщата и паспортът ѝ да си седи при нея? Ами ако избяга обратно в страната си? Кой ще ми върне парите? И по-лошото е, че ще имат един почивен ден всяка седмица. Вече не искам прислужница от Филипините!

Коментарите на красивата блогърка възмутиха на свой ред много нейни почитатели в социалните мрежи, съобщава Bulgaria ON AIR. Мнозина заявиха, че отказват да гледат видеата ѝ заради "липсата и на човечност".

Някои дори се пошегуваха, че тя трябва да хапне малко грим, за да е красива и отвътре, не само отвън. Негативно реагираха и редица козметични компании, някои от които дори публично отхвърлиха подкрепата си към Алкатан.

Въпреки това, тя остана непреклонна – във втора публикация блогърката защити коментарите си и заяви категорично: Просто защото някой не е съгласен с нея, не означава, че е прав.

Законовите промените станаха факт след продължителни преговори между Филипините и Кувейт. Към момента, над 250 хиляди филипинци живеят в Кувейт, като 60% от тях работят като домашна прислуга.

Причината за промяната в закона стана убийството на домашна прислужница от Филипините. Нейните работодатели получиха смъртни присъди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
0
 
37
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам светът да мине на други изчочници на енергия!
222
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 229Имам добра новина за теб. Ако се съмнявате, че ГЕРБ фалшифицират изборите можете да извикате международни наблюдатели от ЕС и Брюксел да контролирет - ти не знаеше ли? Успех на следващите избори да си изберете добри политици и всичко да се оправи да не мизерствате повече, че 30 години май много стана.
221
7
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Крайно време е Светът да премине към други източници на енергия и да постави тези петролни храненици на мястото им. Тези нукому ненужни хрантутници са торта в краката на цивилизованото човечество ... Същото се отнася и за представителите на една сибирска бензинова губерния, известни като белите араби от евразийски тип ... !!!
220
1
 
42
 
! Отговори
Реконкиста преди 5 години
Не се учудвам арабите са измислили робството там още се практикува после обвиняват, че белите са отвърнали на зверствата им както подобава.
219
0
 
33
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
от всички раси, арабите са с най-малки инструменти, ето защо тази е толкова нервна
218
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕминеТи не си Емине и не си влязЪЛ тук да обиждаш другите. Ти си платен ***, представящ се за Емине(жена) и пишеш с цел да провокираш гнева на съфорумците към турците.Провокатор!
217
4
 
4
 
! Отговори
До 229 преди 5 години
Изборите според теб НЕ са фалшиви? ГЕРБ не печелят чрез измама?
216
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Слугите трябва да уважават господарите си и да служат вярно, а и господарите трябва да се отнасят добре към слугите си. Щом законът казва почивен ден, значи трябва да има почивен ден."Съвършено вярно. Още повече, че властта е от бога дадена, а господар значи "дар от бога, "божи дар".
215
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали ще ги приказва такива ако по тъмна доба слугата я натърти юнашки ?
214
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Точно обратното е! Прочети за Гьоктюрската империя"Ще ви нарека с истинските ви имена - турско *** и дезинформатор. Първи сведения за българите - Анонимен римски хронограф от 354 година.Гьоктурски каганат - Ишбара каган 585.Над 200 години по-късно.
213
1
 
12
 
! Отговори
Всичко се връща 2 преди 5 години
На българите им се връща това, че избраха политици, които ограбиха държавата. Но рано или късно и тия гадни политици ще бъдат пометени от народа. Така че рано или късно всичко си връща. Тази кувейтка е като мутрите на морето в България. Бачкаш и не плащат. Затова няма и персонал. Народът избяга, защото в собствената си държава е роб. Тая г-жа дето по цял ден се гримира, тъй да и се сбръчка лицето, че ти никакво мазило да не й помогне. Ще крие лични карти. Зла женица е.
212
0
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Колко е жалко да видиш че една жена е глупава. Какво разочарование за нейните последователи. И какъв е смисъл има този грим, като се е увила с тази кърпа?
211
1
 
26
 
! Отговори
Всичко се връща преди 5 години
Много гадна тоя кувейтка.Що се мисли за толкова велика? Дано един ден на нея да се наложи да слугува и да я тъпчат.
210
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕминеНе случайно не ядете свинско - това би било проява на канибализъм.Ако изобщо разбираш за какво става дума...Но се съмнявам...
209
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 210Само дето тюрските древни държави нямат нищо общо с генома на съвеременните турци и селджуските орди като цяло.Ердоган хубаво ви налива псевдо-патроитизъм, ама все пак взехте да минавате македонците по измислици, хаха
208
27
 
2
 
! Отговори
Емине преди 5 години
Като чета коментарите стигам до извода:Не случайно магаретата и прасетата носят български имена..ха.ха.хи
207
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роб или слуга...разликата е ПРИВИДНА, а по същество е НИКАКВА!И в двата случая си принуден да следваш чужда воля.В известен смисъл съдбата на слугата е още по-тъжна от тази на роба...
206
6
 
24
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Кажи му Мюсюлманин, изпържи го ,и го хвърли на прасетата.Планетата ще стане по добро място!!!
205
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо и занимавате с *** патки с примитивно, средновековно мислене? И от кога тази нацапана брутално ц......а е красива?! Противно лице има,не красива,при това с тонове грим.
204
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безчовечна като всяка мюсюлманка!Въобразяват си, че са прароверни, защото религията им се е появила след християнството. Ами, религията комунизъм се появи през 19 век, тогава истинските правоверни са комунистите.Изксазването на тази видна мюсли-кифла показва колко лоши хора са тези араби, колкото и нефт да имат, колкото и да са богати, са ***.