Гневът на една кувейтка: Прислугата ми ще си почива! Откъде-накъде?

На всичкото отгоре домашната прислуга вече ще може да носи паспорта си със себе си
Обновена: 26 юли 2018 09:14 | 26 юли 2018 09:00,
372


Instagram звезда може да остане без хилядите си последователи, след като се възмути, че домашните прислужници могат да имат почивен ден.

Според наскоро гласуван в Кувейт закон домашните помощници вече имат право паспортите им да стоят при тях, а не при работодателите, да си взимат почивка на всеки пет часа и да почиват един ден от седмицата.

С промените обаче не се съгласи Сондос Алкатан – известна с онлайн уроците си по грим. Пред своите над два милиона последователи, тя сподели: Как може да имаш прислужница в къщата и паспортът ѝ да си седи при нея? Ами ако избяга обратно в страната си? Кой ще ми върне парите? И по-лошото е, че ще имат един почивен ден всяка седмица. Вече не искам прислужница от Филипините!

Коментарите на красивата блогърка възмутиха на свой ред много нейни почитатели в социалните мрежи, съобщава Bulgaria ON AIR. Мнозина заявиха, че отказват да гледат видеата ѝ заради "липсата и на човечност".

Някои дори се пошегуваха, че тя трябва да хапне малко грим, за да е красива и отвътре, не само отвън. Негативно реагираха и редица козметични компании, някои от които дори публично отхвърлиха подкрепата си към Алкатан.

Въпреки това, тя остана непреклонна – във втора публикация блогърката защити коментарите си и заяви категорично: Просто защото някой не е съгласен с нея, не означава, че е прав.

Законовите промените станаха факт след продължителни преговори между Филипините и Кувейт. Към момента, над 250 хиляди филипинци живеят в Кувейт, като 60% от тях работят като домашна прислуга.

Причината за промяната в закона стана убийството на домашна прислужница от Филипините. Нейните работодатели получиха смъртни присъди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, какво умно очаквахте да каже един sub-human?
202
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Обяснете на простолюдието как за българите има сведения от 4 век, а за турците - от шести."Освен това, на теб ти убягва още изначало въпросът "какво е тюрк?".Ако не знаеш какво е, питай. Не е срамно!
201
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Обяснете на простолюдието как за българите има сведения от 4 век, а за турците - от шести."Точно обратното е! Прочети за Гьоктюрската империя и за Орхонския тюркски календар. За "българи" се споменава след има-няма едни 200-300 години по-късно от тогава когато вече тюрките са имали империя призната дори от китайския император.
200
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако можеше, щях да си взема от Кувейт, ама ... Според закона, всичко що е на два крака и мънла е човек ...Иначе, щеше да е добре, да си имаме слуги, не мислите ли ? В Библията са имали слуги и е било ок.Вие ... Вие да не сте против Библията, а ?
199
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 294Видял-невидя, Ко от туи.Хората така си живеят там и толкоз. И богатите ви аги и ат слуги, просото сега направиха литература задължителна и лъжи и сакато реши, че и искало уважение.
198
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ваше височество, да отбележа друг лек пропуск в изложението ви. Говорите, че българите били турци. Обяснете на простолюдието как за българите има сведения от 4 век, а за турците - от шести. Леко не се връзва с тезата ви за произхода.
197
0
 
3
 
! Отговори
До 202 преди 5 години
Тъпо парче си. Слугите в случая са собственост. Не се опитвай да мислиш,моля!
196
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бре, бре голямо внимание отделяме на тая кадъна че, е богата богата е но парите са нещо преходно, особено при камиларите.
195
1
 
0
 
! Отговори
9 преди 5 години
199, щото явно съм виждал повече от теб...уе
194
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ваше височество, турци и тюрки не е идентично понятие. "Имам нужда от теб, придворни шуте! Обясни ми, моля те, с твоите великолепни шегички, какво е "тюрк" и какво е "турчин"?И накрая ако стигнем до извода, че едното е подмножество на другото, ще се спукам от смях!Все едно да кажеш "синя слива и слива не е идентично понятие"!Турци днес наричаме хората от република Турция. Надявам се поне знаеш къде се намира тя! А Турция означава "земята на тюрките". Колко чисти тюрки са останали е друго.
193
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както и да го извъртате, всеки, който няма собствен бизнес, е слуга! Слуга! Дали ще го наречеш работник или служител - няма никакво значение!
192
1
 
3
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Слуги за вкъщи. Те не изкарват пари, просто правят живота малко по-приятно.Извинете ... "Помощта". Така по-удобно ли е. Човека прахосмукачка и жената чистачка на прозорци.Дават ти се пари за това. Ако не ти харесва, потърси си друга служба.
191
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Обичам когато простолюдието си мисли, че ми отваря очите. :)))"Ваше височество, турци и тюрки не е идентично понятие.
190
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 197 Хрън мрън ... Хората си живеят живото и не ти пречат. За кво шаеш ... ?!? За Ко уе ?
189
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така да се каже - от кадя на кадя?
188
2
 
15
 
! Отговори
9 преди 5 години
На такива персони като тази и като някои пишещи мога само да им кажа "И ти с*еш, и ти кървиш, и твоя път на земята ще свърши". Не се имайте за нещо повече от другите. Самозабравили се ***.
187
1
 
10
 
! Отговори
:) преди 5 години
Заслужава бой всеки ден и постоянен 12 часов труд на полето с лопата или мотика. Без почивка.
186
4
 
1
 
! Отговори
Гост преди 5 години
От работодател - за всички слуги, уточнявам - онзи, който влага повече мисловен труд в работата си, се нарича по Кодекса СЛУЖИТЕЛ, а който влага предимно физическия си труд - работник. Слуги има само в болните мозъци.
185
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък мислех, че мюсюльманите си държат жените по-изкъсо пък то какво...Айде къдъно,залягай над обрязаните пипери че да не вкл.шамарената фабрика.
184
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И от кога в историята турци и тюрки е едно и също, само да всея съмнение в едно от стоте неща, които леко и неумишлено си объркал."Обичам когато простолюдието си мисли, че ми отваря очите. :)))Какво означава "Турция"? Написано на днешен турски език, означава "земята на тюрките". На по-стар тюркски език и "Туркменистан" означава почти същото. Само дето е земята на туркмените. (Страната на туркмените) Туркмен какво е? На старотюркски означава "човек от тюрките", "един от тюрките". Още нещо?