Гневът на една кувейтка: Прислугата ми ще си почива! Откъде-накъде?

На всичкото отгоре домашната прислуга вече ще може да носи паспорта си със себе си
Обновена: 26 юли 2018 09:14 | 26 юли 2018 09:00,
372


Instagram звезда може да остане без хилядите си последователи, след като се възмути, че домашните прислужници могат да имат почивен ден.

Според наскоро гласуван в Кувейт закон домашните помощници вече имат право паспортите им да стоят при тях, а не при работодателите, да си взимат почивка на всеки пет часа и да почиват един ден от седмицата.

С промените обаче не се съгласи Сондос Алкатан – известна с онлайн уроците си по грим. Пред своите над два милиона последователи, тя сподели: Как може да имаш прислужница в къщата и паспортът ѝ да си седи при нея? Ами ако избяга обратно в страната си? Кой ще ми върне парите? И по-лошото е, че ще имат един почивен ден всяка седмица. Вече не искам прислужница от Филипините!

Коментарите на красивата блогърка възмутиха на свой ред много нейни почитатели в социалните мрежи, съобщава Bulgaria ON AIR. Мнозина заявиха, че отказват да гледат видеата ѝ заради "липсата и на човечност".

Някои дори се пошегуваха, че тя трябва да хапне малко грим, за да е красива и отвътре, не само отвън. Негативно реагираха и редица козметични компании, някои от които дори публично отхвърлиха подкрепата си към Алкатан.

Въпреки това, тя остана непреклонна – във втора публикация блогърката защити коментарите си и заяви категорично: Просто защото някой не е съгласен с нея, не означава, че е прав.

Законовите промените станаха факт след продължителни преговори между Филипините и Кувейт. Към момента, над 250 хиляди филипинци живеят в Кувейт, като 60% от тях работят като домашна прислуга.

Причината за промяната в закона стана убийството на домашна прислужница от Филипините. Нейните работодатели получиха смъртни присъди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Богат гаден, много си *** и така, както се държиш и наричаш персонала слуги, на сто процента не си богат. Само си гаден. И ти го казва някой за какъвто се представяш ти. Незачитането на човешкото достойнство обикновено иде от тия, що са отгледани ограбени духом и не са се осъзнали, че са хора. Явно си и млад. Преиграваш.
182
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 189Защо да е грозни, да имаш слуги ?!??Това престиж. Значи, че имаш повече и си живееш живота добре. Кой не би имал слуги, ако няма възможност ?!? Кой ?Само комунист или джендурята.
181
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази изрисувана празна делва дори не заслужава да бъде коментирана,а игнорирана.Какво е това Инстаграм звезда? Пълни глупости.
180
2
 
12
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Изключително грозно е да кажеш, че имаш слуги. Заклинам те да загубиш онова, на което най-много държиш
179
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До ПроСоТотова "долу не е до българин а до ванката" гласеше:-"Също и и като оня питбул,нахапал до смрт детето.В отчаянието и съжалението за постъпката си,отишъл в манастир"ЗАЩО ГО БАСТИСА?!
178
10
 
2
 
! Отговори
Богат Гаден преди 5 години
И аз имам слуги, но са на договор от по 40 часа и до там. Е вижте, ако някои й открадне нещо, аз не го бия, полицията го прави за мен. А това, че за Тея пари се хващат да работят, не е мой проблеми :)
177
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И от кога в историята турци и тюрки е едно и също, само да всея съмнение в едно от стоте неща, които леко и неумишлено си объркал.
176
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Турци Индийци Китайци са били не с по малко роби и нищо не са измислили защо не могат да мислят."Че то и българите са турци. И българите са тюркско племе. За справка, прочети за племето Кайъ, от което произхождат хората създали по-късно Османска империя. Разгледай символния им знак. И се поинтересувай защо са били наречени "хуноподобни тюрки". Какво ли общо имат с българите, дали не е защото дори са споделяли една и съща земя стотици години и са говорили един и същ език. И са имали един бог.
175
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
опа!..това долу НЕ е до "българин",а до "Ванката"..грешката е моя,"българин",прощавай!
174
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И се закачи за мен като кука"Ще се закача. Защото да си НПО-индоктриниран безродник в страна с изчезващо население и да плюеш хората, които все пак милеят за нея си е национално предателство.Та така.
173
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Ванкатаможе и да си прав...Веднъж прочетох някъде,че всеки лъв са съдира от рев и му иде да си отхапе лапата за това,че изпапкал малкото антилопче..Повечето от тях изпадали в депресия след първия обяд с мръвките на газелата и ставали масово вегани..
172
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво му е красивото на тоя забулен торбалан?
171
1
 
24
 
! Отговори
до 178 преди 5 години
До Анонимен"Ако нямаха петрол, още щяха да живеят в палатки с камилите."Да де, ама те имат петрол, а вие нямате. Шо така, а? Иначе с "ако" всичко може,-------------Кои сме "вие" ...и кой се ти бе... цъpвул нещавен!
170
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Причината за промяната в закона стана убийството на домашна прислужница от Филипините. Нейните работодатели получиха смъртни присъди."Българите могат само да мечтаят да слугуват в държава като Кивейт.
169
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Ако нямаха петрол, още щяха да живеят в палатки с камилите."Да де, ама те имат петрол, а вие нямате. Шо така, а? Иначе с "ако" всичко може,
168
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
***! Тази заслужава да се натири някъде в пустинята и сама да се грижи за себе си! Била красива, ако нямаше пари, как ли щеше да изглежда?!
167
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 170Повтаряш моите думи и собствената си агресия я преписваш на мен. И се закачи за мен като кука. Това ли ви учат в Централата? Типични милиционерски номера. *** си.Няма да отговарям на провокациите ти повече. Излагай си се. Пардон- патриотарствай!
166
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази да не се е родила мъж, та така разсъждава?Ако нямаха петрол, още щяха да живеят в палатки с камилите.
165
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето от българите се третирани много по-зле на работното си място и живеят много по-зле отколкото една прислужница в Кувейт. Нищо че имат паспорти и могат да пътуват за париж, и им направиха и магистрали да пътуват с таралясниците в чужбина в Гърция.
164
11
 
9
 
! Отговори
Българин преди 5 години
На мен да ми дадат такъв лукс да живея аз никота няма да третирам така слугите си, ще се държа човечно с тях, в неделя след обяд ще им давам половин ден почивка да имат и те лично време, ние българите сме хора, не сме като арабите. Ама не ни е дадено да живеем в лукс, живеем като животни, иначе сме по-хора от арабите.