Мирът е по-труден от войната. Кога ще го осъзнае Палестина?

Дали палестинците ще се откажат от въоръжена сила, пита Дани Данон
10 авг 2018 11:30,
61
Мирът е по-труден от войната. Кога ще го осъзнае Палестина?
Дани Данон. Снимка: архив Reuters

Мирът е по-труден от войната, но дали палестинците ще спрат да отхвърлят всички предложения, пита Дани Данон, постоянният представител на Израел в ООН, в статия за в. "Вашингтон таймс".

През цялата ни история Израел винаги е приветствал усилията за постигане на мир със съседите си, така е и днес. Дали този път палестинците ще се откажат от въоръжената сила? Ако се водим от историята, отговорът несъмнено е "не", смята Данон.

През февруари палестинският президент Махмуд Абас изрази в реч пред Съвета за сигурност на ООН "пълна готовност за постигане на историческо мирно споразумение". За съжаление, също като Ясер Арафат преди него, Абас има навика да проявява фиктивен интерес към мира, за да трупа международни политически точки, но в крайна сметка избягва преки мирни преговори. Важна и необходима стъпка за постигането на мир е да спрем да позволяваме това лицемерие, пише Данон.

Абас трябва да научи, че прибягването до помощта на ООН не е начин за постигане на мир. Съветът за сигурност на ООН гласува с 14 срещу 1 гласа за осъждане на суверенното решение на САЩ да признаят Ерусалим за израелска столица и ООН продължава да предоставя трибуна за подстрекателство срещу Израел. Това обаче само насърчава палестинците да отхвърлят мирни преговори, както правят от десетилетия, и ни отдалечава от мира, смята израелският дипломат.

Палестинците твърдят, че искат мир, но от десетилетия отхвърлят мирните преговори. Защо да очакваме, че днес резултатът ще бъде различен? Израел се стреми към мир със съседите си, но няма да повярва само на думите на Абас, че и палестинците искат същото, отбелязва Данон.

"Мирът е по-труден от войната", пише той, като цитира бившия постоянен представител на САЩ в ООН Адлей Стивънсън. Израелските споразумения с Египет и Йордания показаха на Израел трудните решения, които мирът изисква. Сега израелското ръководство очаква с нетърпение деня, когато палестинците също ще тръгнат по този по-труден път и най-накрая ще се откажат от оръжието", отбелязва дипломатът.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как тъй демилитаризината зона за ООН патрули сини каски на Холандските възвишения,която е в пряк контрол и на израелци кат участници сдобили се с тях и пряка граница се оказа под контрол на банди против другите преки участници сирийци чийто възвишения са били с пряка граница и след решение за зона на името на ООН се оказва в ръцете на бандити против сириийците кат зона на незнайни бандити цели казват шест години,а може повече и да не се спомене от никои в новините и едва преди дни изтече в ефир.
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мирът е по-добър от войната започнаха да приказват евреите, след като руски войски заеха Голанските възвишения. Докато там бяха терористите евреите се правеха на луди.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не ви харесват мусулманите защо ядете ислямски петрол, яжте си пясъка от пустинята.
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОГАТО ИМ ВЪРНЕТЕ ЗЕМЯТА.
38
3
 
9
 
! Отговори
Име преди 5 години
мирът е по-труден само за евреите, които смятат света за враг, който не им се подчинява, защото били "богоизбрани", а са просто ***. само безчестието ги доведе до олтара на управленци на света, което пак протича дотолкова накриво, че ще трябва да включваме стабилизаторите против динозаври!
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На цял свят му писна от дразгите първите братовчеди евреи и араби.
36
5
 
11
 
! Отговори
антифа преди 5 години
Много ви е примитивна ционистката пропаганда! Кой ви праща за това?
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам симпатии нито към евреи, нито към палестинци. Не съм против да продължават.
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A IZRAEL KOGA KOGA KOGA?
33
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А докога евреите ще заграбват Палестински територии бе 4ифут недо--клатен. Да се кръстите 4е не сте попаднали на воинствен народ щото досега след толкова убити Палестинци и заграбена земя щяха да ви размажат като мравки.
32
2
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
До ПЕНКО-Точно.
31
3
 
24
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АКО НИЕ ОСТАНАЛИТЕ 6 МИЛИАРДА + ЧОВЕЦИ НА ЗЕМЯТА ИСКАМЕ СВОБОДЕН СВЯТ И СИЛИ ,КОИТО ДА ГО ОСЪЩЕСТВЯВАТ -ТРЯБВА ДА ЕЛИМИНИРАМЕ ЕВРЕЙСКИТЕ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ И МОСАД !!! ТОВА ОЗНАЧАВА ВАЛУТАТА ДОЛАР ДА СЕ С.КОПИ !!! БАНКИТЕ С ЩАТСКА ДОМИНАЦИЯ ДА СЕ ИЗН....ВАТ ЕЖЕДНЕВНО ; ГМО ПРОДУКЦИЯТА ДА БЪДЕ АУТ !!! ТАКИВА КАТО СОЛМОНЕЛ ПСИХИ ДА СИ ИЗПЕЯТ И "МАЙЧИНОТО МЛЯКО"!!!
30
4
 
19
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Когато евр.еите се откажат от безкрайната си алчност,тогава и палестинците ще престанат да бъдат войнствени.Иначе за Света би било добре и двете нации хич да ги няма.Хеле едната.Сещате се коя.
29
4
 
15
 
! Отговори
ДАНОНА преди 5 години
ДА ОТГОВОРИ КОГА ЕВРЕЙТЕ ЩЕ ВЪРНАТ ЗАГРАБЕНИТЕ АРАБСКИ ЗЕМИ И КАКВИ ЕВРЕЙ СА ТОВА--ЖЪРТИ,ЧЕРНИ,РУСОЛЯВИ...ХАХАХАХАА--СЪБРАЛИ СА ЦВЕТА НА НАРОДИТЕ И ВСИЧКИ ГИ ПИШАТ ЕВРЕЙ--ХАЗАРО ЮДЕЙ....НАХАЛНИ И РОДЕНИ УБИИЦИ.МОШЕННИЦИ.ПРИМЕР-ДАНОНА--ЧИСТО ЛАТИНОСЧЕ...ХАХАХАХАХ-ВСИЧКО ЩО Е РОДЕНО ОТ ХАЗАРКА СЕ ПИШЕ ЕВРЕЙЧЕ---ПРАВЯТ ГИ НА КОНВЕЕР ----ПЛОДАТ СЕ КАТО ЗАЙЦИ...
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представянето само на едната гледна точки от двете страни в конфликта, е пропаганда в полза на Израел в случая.
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Израелците добре пазят Ивицата Газа с ограда. Защо няма ограда по границата с палестинската автономия на Източния бряг. Там не пазят, а строят. Ясное, че са решили да признаят за държава само Ивицата Газа, като едно гето.
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33 Ами тогава ако и турците искат или ромите кво правим,за мен евреите са агресори
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32Няма никакво значение кой кога къде е бил. То и римската империя беше преди българите тук ама ко от тва :)
24
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А там не беше ли Османска империя 600 години преди англичаните и французите да анексират региона и да създадат терористичната държава на евреите
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Малките държавици все някой ги бута. И ако населението е глупаво се връзва и разбира се прави глупости. Така доста държавици бяха опустошени в скоро време.