Лидерът на Хизбула: Ще останем в Сирия, докато трябва!

Военни отряди на групировката се сражават там от 2012 г.
20 сеп 2018 08:30, Елка Василева
20
Лидерът на Хизбула: Ще останем в Сирия, докато трябва!
Снимка: архив, Reuters

Лидерът на подкрепяната от Иран ливанска шиитска групировка Хизбула - Хасан Насрала, заяви в телевизионно обръщение, че тя ще запази военното си присъствие в Сирия и че то зависи от решението на сирийското държавно ръководство, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Военни отряди на Хизбула се сражават в Сирия на страната на правителството на Башар Асад от 2012 г.

Насрала коментира постигнатото споразумение между президентите на Русия и Турция за създаване на демилитаризирана зона в сирийската северозападна провинция Идлиб, като отбеляза, че това е "добро и реалистично споразумение, което предстои да бъде реализирано на практика. Сега всичко зависи от точното изпълнение на постигнатите в Сочи договорености".

Но "ние ще останем в Сирия и след уреждането на положението в Идлиб. Нашето присъствие там е свързано с нуждите и съгласието на сирийското ръководство", подчерта Насрала.

Той обаче допусна, че затишието по фронтовете и отслабването на военните заплахи могат да доведат до намаляване на броя на намиращите с Сирия бойци на Хизбула, пише БТА.

"Никой не може да ни принуди да напуснем Сирия. Ще останем там, докато трябва", изтъкна лидерът на Хизбула.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До ognyanz Путин се е отказал да окупира Балтика защото там след 25 години няма да има население .Става въпрос за Литва , Латвия и Естония .Като видял разчетите с колко милиона са намалели като население тези проамерикански държави .путин казал защо да ги окупираме те сами ще се изтребят и народът им ще избягат в други държави и там ще останат само Руско говорящи .И без нито един изстрел тези държави ще станат Руски провинции .
12
0
 
0
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
А пък Руснаците са прибрали целият златен резерв на Ислямска държава в размер на 22 тона злато и три милиарда долара в Идлиб и ще ги върнат на Сирия ,това са крадени пари от Сирийските банки от бандитите на ислямска държава .
11
3
 
1
 
! Отговори
симо преди 5 години
ако сте терористи надявам се вашият аллах скоро да си ви прибере , за да спре това насилие и ужас.
10
4
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 8: За какво искат Прибалтика и Полша американски бази, си е техен проблем. Не за това е темата. Не може да се очаква от Русия да изостави базите си в Сирия само защото на американците така им харесва. Да се трупа оръжие край границите на Русия също не е път към мир и стабилност. Няма време за предупреждение по "горещата линия" между Тръмп и Путин - едно, дори и случайно натискане на копчето може да доведе но военен конфликт. Ти къде ще се криеш тогава? В мазата на блока?
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Насрала вие ще останете но краварите дадоха 35 процента от територията на Сирия на кюрдите защо не освобождавате анексирани те арабски земи,7 процента от населението на Сирия са кюрдите
8
9
 
0
 
! Отговори
До Оgn преди 5 години
Прав сте, но крайно време е САЩ, Русия и Израел да се обединят.Вярно е за спонсорирането, но след 10-20 целият свят ще страда от терористите.Независимо кой ги финансира.Все си мисля, че светът има шанс в лицето на jepr трима лидери да стане по-добър.Трябва малко воля, и едно заключване в една стая :)
7
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanzУшшанкее, Полша и прибалтика искат американски бази, за да ги пазят от пияната и вмирисана мечка, а не защото ей така са решили.А, тя- мечката живее още в миналия век и сънува само нови територии, войни и плячкосване.
6
3
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
САЩ, да премахнат терористите, срещу изтегляне на НАТО от Балтийските, Полша и Украйна настоящи и бъдещи бази на САЩ? Не звучи никак реалистично. Първо, терористите от ИДИЛ се настаниха в Сирия с мълчаливото съгласие на САЩ. А НАТО да се изтегли от Полша и прибалтийските републики -такова чудо не може да се случи. Поляците са готови да им плащат за да стоят там. А Порошенко наскоро обяви, че ще има украинско-американска военна база в Азовско море. Все за мир мислятА Русия да се изтегли от Сирия
5
11
 
3
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Грешка на Русия, да, вярно че няма излаз на средиземно, има морска и въздушна база в Сирия от десетилетия, САЩ- има10 Бази .Но стратег по-важни й бяха границите балтийците,Полша и Окраина.Можеше чрез Израел да се разберат със САЩ, да премахнат терористите, срещу изтегляне на НАТО от Балтийските, Полша и Украйна настоящи и бъдещи бази на САЩ.Русия постъпи некоректно спрямо Израел, като остави Латакия за транзит на оръжие.И даде ПВО на враговете на Израел.Сирия и Иран не са държави за прегово
4
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стойте си ...джахадисчетаа ...Те Израел ви строяват всяка седмица :) Не виждам да ств някъв фактор. Израел някой ден ще му писне и ще ви направи на сол цялата държава.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хизбула и Русия на едно мнение: "Ще останем в Сирия, докато трябва!"
2
15
 
5
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Не могат ли, я пак.Едно обединение на САЩ, Русия и Израел, и край.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом НА,,АЛА го казва...