Годеницата на Хашоги: Виновните за смъртта му да бъдат наказани

Хатидже Дженгиз в първо интервю след изчезването му
Обновена: 27 окт 2018 22:16 | 27 окт 2018 21:35, Анисия Иванова
9

Годеницата на убития саудитски журналист Джамал Хашоги проговори в първо телевизионно интервю след неговото изчезване. Хатидже Дженгиз призова всички виновни за смъртта на любимия ѝ да бъдат наказани.

В онзи фатален 2-ри октомври тя го чака пред сградата на саудитското консулство в Истанбул. Днес Хатидже Днегиз си спомня с болка за съмненията, които е изпитвал годеникът ѝ и за надеждата му, че в Турция е в безопасност и че ако има проблем, той ще бъде бързо разрешен.

"Не съм сигурна, че мислеше за арест, но се притесняваше, че е възможно да го разпитват или да го помолят да се върне в Саудитска Арабия. Или дори да го принудят да замине – нещо, което той не искаше", споделя тя.

От убийството до днес никой от саудитските власти не се е свързал с Хатидже. Тя настоява за наказания за всички виновни – от най-ниското до най-високото ниво.

По-рано американският президент покани Хатидже в САЩ. Туркинята обаче е категорична, че няма намерение да заминава отвъд Океана. Според нея комуникацията на Белия дом е неискрена, съобщава Bulgaria ON AIR.

В завещанието си Джамал Хашоги пише, че иска да бъде погребан в свещения за мюсюлманите саудитски град Медина. И досега обаче тялото му не е открито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не биваше да го пускаш.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук само де-били ли пишат?
4
16
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Зачудих се защо е толкова бял Хашоги. Оказа се, че баща му е турчин. Като знаем какви турци са турците е много вероятно да е имал и български гени.
3
2
 
35
 
! Отговори
Влади преди 5 години
Бе, не го жалете толкова тоя. Защо, защото той не е бил борец за демокрация и прогрес, ами е бил ислямист, с идея да се свали режима Сауд. Обаче на мястото на режима да дойдат ислямисти от рода на Мюсюлмански братя, все едно ИДИЛ. От трън , та на глог, че е по-висок!В арабския и въобще, мюсюлманския свят трябва да управляват светски диктатори, иначе идват ислямисти, талибани и др. главорези.Американците така и не го разбират и се мъчат да им наложат тяхната демокрация. Е, не става.
2
21
 
23
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Ония дъртак за млад пингвин ли е щял да се жени?!! УЖААС.
1
34
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен Кашоги е инсценирал смъртта си, за да не се ожени за това нещо.