Шейха Латифа бяга от "луксозната клетка" в Дубай. 9 месеца – ни вест, ни кост!

Принцесата е заловена от службите на лодка и оттогава е в неизвестност
5 дек 2018 22:00, Нели Христова
56
Шейха Латифа бяга от "луксозната клетка" в Дубай. 9 месеца – ни вест, ни кост!
Снимка: YouTube

На 24 февруари 32-годишната шейха Латифа бинт Мохамед бин Рашид ал Мактум решава да избяга от родния си Дубай, защото не е съгласна с политиката на управление на своя баща, емирът Мохамед бин Рашид ал-Мактум. Заловена е през първите дни на март, на яхта в морето край Индия, и принудително е върната обратно в страната. От тогава обаче, никой не я виждал, съобщава Guardian.

Латифа планира бягството си от Арабските Емирства около седем години. Много хора се опитват да й помогнат – бивш френски шпионин, финландски учител по капоейра и екип от Филипините, който трябвало да я откара към по-добрият живот.

Това обаче не се случило. Именно тяхната лодка е догонена от няколко въоръжени мъже, принцесата насила е свалена от нея и отведена един Бог знае къде.

За първи път Латифа се опитала да напусне Дубай когато била на 16 години. Хваната е на границата, отведена е в затвор, където три години е бита и измъчвана. За това планира второто си бягство много по-прецизно.

През 2011 г. се свързва с френския шпионин Ерве Жобер, за който прочита в интернет, че няколко години преди това самият той е избягал от Дубай, след като властите му създали проблеми. Той използвал екипировка за скуба дайвинг, с която стигнал до лодка навътре в морето и отплавал към Индия.

Когато получава първия имейл от Латифа, Жобер си мисли, че някой се опитва да го измами и иска доказателство от нея, че наистина е принцесата, за която се представя. После започват да си пишат на всеки три дни. Понякога, за да обсъдят техническите трудности около бягството, а друг път наследницата му разказвала, колко е трудно да живееш в тази луксозна клетка.

"Подтискана съм почти през целия си живот. Жените тук са смятани за по-нисши същества. Баща ми не може да продължава да причинява това на всички ни", пише тя. Двамата се виждат едва тази година.

През 2014 г. Латифа среща учителката си по капоейра (бразилско бойно изкуство) Тийна Яхиянен. Те стават изключително близки приятелки, дори скачат заедно с парашут. Финландката е ключов участник в бягството на принцесата. Тя на няколко пъти пътува до Франция, за да се срещне с бившия шпионин.

В денят на бягството двете приятелки излезли на закуска. Правели го често, за да заблудят охраната на Латифа. Наследничката се преоблякла, сложила си тъмни очила, качила се в колата заедно с Яхиянен и така стигнала границата до Оман.

После приятелките се качили на джет, който ги извел в международни води. Там на яхтата ги чакал Жобер. Тя била под американски флаг, за да се откажат преследвачите, но...

Видеото, което се появява по-късно, обяснява ситуацията в която се е намирала Латифа. Планирано е обаче то да види бял свят само ако опитът за бягството й е неуспешен.

"Ако гледате този клип, аз или съм мъртва или се намирам в много, много, много лошо положение", казва тя пред камерата.

Жобер и Яхиянен са пленени до 22 март, когато са освободени от затвора и са изгонени от страната. За Латифа не чуват нищо. Според източник, близък до управлението в Дубай, принцесата била щастлива със семейството си и се чувствала превъзходно, а от един "личен въпрос" светът е направил "сапунена опера".

Приятелите на Латифа обаче не мислят така. Според тях, това е организирано "принудително изчезване".


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Малка глезла

Ти пък какво разбираш от свобода, много ми е чудно. много е била глезена като малка каза малката глезла. Боже, присмяла се хърба на щърба. Явно вересиите още не са събрани.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
жената се опита да се измъкне престоявайки месеци наред в скъпарските бутици но явно не успя. Ще й видят сметката и сигурно по възможно най - жестокия начин. Повече няма и да чуем за нея. Какво е за един арабин жената? Оставям на вас да си отговорите на този въпрос.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
свободата е по-ценна от златото,златната клетка пак си е клетка,затворът и от злато да е пак си е затвор,грешката и е ,че е решила,че е човек в арабска страна,там козите и жените са с еднакви права
41
7
 
3
 
! Отговори
Дали не е лесбийка? преди 3 месеца
Аз пък като прочетох статията си помислих, че въпросната принцеса е лесбийка и е искала да се ожени в САЩ или Франция,вероятно за онази,с която са скачали с парашут да избягат.Затова не е омъжена на 32 и са я държали 3 години в затвора. Може и да е преспала с агента, той я изоставя и тя става обратна, защото друг мъж няма да я поиска повече. Затова семейството й се срамува от нея.
40
4
 
2
 
! Отговори
trol преди 3 месеца
До Иван
Чети,бе клоун!НЕ принцесата,а приятелката и е пътувала до Франция!На простия българин все не му се вярва..все някой го манипулира.Жалка ***
39
2
 
4
 
! Отговори
Да идва да точи бакл преди 3 месеца
Ми да идва у Софиуто. По цял ден свободно ще прави дюнери, шиш кебап, може да знае да прави и някоя баклава по емирски. Ще си намери една квартира в ,, Овча купел 2" при сирийците и тъкмо няма да е самотна и свободна с който си хареса да ходи. Ето и свобода...
38
3
 
2
 
! Отговори
Малка глезла преди 3 месеца
Тази принцеса е гледала прекалено много американски филми, тип жена с два пищова по сутиен и на високи токчета подобно на Джеймс Бонд убива лошите и е секси мацка.
Създала си е грешна представа за Западния свят( може някой нарочно да я е лъгал)и е решила, че и тя може да прави каквото си иска, ако избяга. Прекалено е била глезена като малка, като е казала, че не иска да се омъжва и след като си е излежала наказанието , не са я принудили. Какво разбира тя под свобода?
37
0
 
2
 
! Отговори
115 преди 3 месеца
До Иван

Тя е решила да бяга с лодка, не може току така да си променя плановете :o)
36
5
 
8
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
"Тя на няколко пъти пътува до Франция, за да се срещне с бившия шпионин"

Странна работа, опитваш се да бягаш от Дубай, а си ходиш на екскурзия и се срещаш със шпиони във Франция ?!?! Ми да беше останала там като е ходила няколко пъти. Тази статия мирише на фейк.
35
3
 
3
 
! Отговори
Вероятно преди 3 месеца
Вероятно е да е спала с учителят си по бойни изкуства или онзи агент, с който сигурно е смятала да избяга. Той може би е бил убит като са ги хванали като е била на 16г., а тя е била наказана, защото вече не е била девствена.Заради това не е можела да се омъжи, нищо че е била принцеса и оттам са започнали подигравките и униженията. Не, че арабите смятат жените за важни, но за мен принцесата сама си е объркала живота.Дали в Европа или САЩ, нямаш ли пари си нищо.,,Гладна" Свобода по-добре ли е?
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
хахахаха.... Голяма смешка... аз живея там... няма такъв филм
33
2
 
4
 
! Отговори
Рамбо преди 3 месеца
Това е салама,примитивизъм до изперкване.Евалла на момата
32
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да се чуди човек дали да плаче или да се смее. От подобни статии, внушаващи неолиберални измишлоьотини ми се повдига. Надвила си на масрафа джвръклата, станало й скучничко и решила да се "бори" срещу баща си. Пълна порногграфия. Жена, която не е заработила една карфица през живота си. Ама и татьо е виновен. На 32г., презадоволена мома, неомъжена, безе...ца, ми какво друго освен ппростотии ще върши. А на коментар 36 бих рекъл "По-добре богат и красив, отколкото беден и грозен".
31
6
 
31
 
! Отговори
1234556 преди 3 месеца
Може би за повечето хора да имаш слуги, пари, злато и несметни богатства е велико, но аз лично не мисля така.
Арабите нямат за нищо жените! Не се учудвам, че принцесата не е била щастлива.Самият факт, че три години е бита и в затвора достатъчно говоро за тиранията там.
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То и от Кашоги няма ни вест ни кост :)
29
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Горката, представям си я как рони сълзи над златното си цукало и в знак на протест отказва да яде черен хайвер и трюфели.
28
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според мен е дала секретна информация на френския шпионин , той я опънал няколко пъти, подлъгал е с това колко хубава е западната демокрация и сега горкото момиче не знае какво да прави!
Може да е издала някоя държавна тайна или нещо пикантно за живота в двореца!
За това можем само да гадаем!
27
17
 
19
 
! Отговори
Tyu преди 3 месеца
99.9% от българките биха отишли на нейното място и въобще няма да искат да бягат. А също и някои мъже.
26
29
 
17
 
! Отговори
Теди преди 3 месеца
Баща и има 13,9 милиарда долара - от какво и защо бяга , умирала е от студ и глад клошарка ли, че знае ли изобщо за какво става на въпрос и за какви случаи има - тежко болна ли е какво се оплаква ами знае ли изобщо какво се случва и какво е тежко положение.То бива да се оплакваш ама от какво по точно????????????
25
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сигурен съм ,че нещата разказани от ,,измъчваната" принцеса са преувеличени!
Жената просто иска ,да живее свободен светски живот като модерна дама!
Най-добре е баща й ,да я остави да си живота,но да и спре всякакво финансиране.Няма яхти,дворци и скъпи хотели и курорти!
След 1-2месеца ще се завърне с рев и молби роднините да я приемат обратно!