18-годишна саудитка избяга: Отказа исляма, иска убежище, но...

Девойката привлече вниманието на целия свят. Грози я смърт
9 яну 2019 13:30, Петя Славова
76

Върховният комисариат на ООН за бежанците подготвя молбата за убежище на 18-годишната саудитка, избягала от родителите си от страх да не бъде убита.

Процедурата ще отнеме най-много 5 дни. Младата жена привлече вниманието на целия свят, след като се барикадира в хотела си, за да не бъде депортирана, предаде Bulgaria ON AIR

Сагата започва тази събота. Рахаф Мохамед ал-Кун каца в Банкок, откъдето смята да лети за Австралия. Тайландските служби обаче ѝ отказват влизане в страната и искат да я върнат в родната ѝ Саудитска Арабия.

За да избегне депортация, вчера девойката се барикадира в хотелската си стая в транзитната зона на летището. И се обърна за помощ през социалните мрежи.

Рахаф твърди, че ако бъде върната при родителите си, те ще я убият. Причината – тя се е отказала от исляма – действие, което в Саудитска Арабия се наказва със смърт.

След намесата на ООН късно снощи тайландските власти позволяват на девойката да напусне летището.

Садуитката се надява да може да замине в Канада, САЩ, Великобритания или Австралия. Засега самите държави не са ѝ предложили убежище, защото изчакват да получи бежански статут. От Банкок засега няма да депортират Рахаф.

Днес бащата и братът на момичето са пристигнали в Банкок. Засега близките ѝ не са коментирали обвиненията. Случаят обаче прикова вниманието на милиони.

Десетки в социалните мрежи призоваха правителствата си да предложат убежище на Рахаф. А много млади саудитци аплодират смелостта ѝ и пишат: "Ти ни показа, че можем и заслужаваме да бъдем свободни!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Канада, САЩ, Великобритания или Австралия." Е в Русия що не иска???
35
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България трябва да приема само жени от Африка.
34
0
 
45
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Само да не я дадат на баща и и брат и! Ще я убият като едното нищо!
33
5
 
11
 
! Отговори
Слободан преди 5 години
Сега ще трябва да работи, за да се прехранва.
32
3
 
76
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
То кой знае колко хора биха се отказали от тая мал.оумна религия исляма, но се правят, че вярват ,за да не пострадат ...
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е точно какво е религия,...За едни свободна воля,..,за други смърт...Религията не е толкова важна...,важна е вярата в доброто и Годпод...,А той е един за всички
30
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 29.. Няма го никакъв ЕС Нали? Той може.Само да се " ежи" на Русия и държавите.От бившият соц! Защото Те са послушни и хрисими!-:)И не виждам как Ще задължат Америка.Да сподели мнение!ЕС само слуша Америка и изпълнява! Крайно време е.ЕС.Да си защитава интересите на Европа! Стига свалени *** вече пред Америка!
29
1
 
44
 
! Отговори
... преди 5 години
Баце тия държави там от пустинята ако не беше петрола, щяха да са още на родово общинния строй и щаха да се олят из дюните! Остави това ами и исляма като влезе при такива народи и става леле мале оле леле и отгоре даже! Радвам се, че не съм роден в такава държава! Само, че гледам доста толерастни зехме да ставаме към подобен род държава а именно заради петрола!
28
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забелебележете иска в Канада,САЩ,Великобритания или Австралия, а не джамията Германия.
27
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меджу другото Тереза Мей отказа убежище за застрашена от смърт християнка от Пакистан докато пуска ислямисти от там.
26
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега, ако я назначЪт като директор на хлебозавода в Кърджалийто, благодарЪ!
25
1
 
46
 
! Отговори
Portugal преди 5 години
Къде са САЩ да й помогнат и да заплашат С. Арабия с последици и със санкции? Къде е ЕС? Защо мълчите? Докога лицемерно ще си затваряте очите за този отмратителен режим? Питам и отговор не чакам.
24
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тия дивашки " порядки" Кой ще издържи? Браво на младите Че се бунтуват! И отхвърлят вековните канони на исляма!
23
1
 
9
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 19. Ще приеме. Ще дойде, ще поседи година -две и ще замине за Германия.
22
2
 
53
 
! Отговори
Portugal преди 5 години
В Саудитска Арабия да се откажеш от исляма се наказва със смърт. Да не си закачулена се наказва със смърт. Да изневериш се наказва със смърт. Да си гей се наказва със смърт. Колко миролюбива и толерантна религия.
21
0
 
33
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
и българия тръгнала да отваря посолство в тази дивашка територия икон връзкине разбрахте ли че с такива които купуват оръжие за 350 милиарда нямаме никакваработа виждате какво става с момичето
20
0
 
37
 
! Отговори
Кашоги преди 5 години
Само в посолството да не им влиза..
19
0
 
38
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Всъщност не е толкова сложно, но тъй като имами и ходжи им варят главите от сума време, не е лесно за арабите да захвърлят исляма, като стара въшлясала дрипа, макар да е уж най-новата религия! Ако достатъчно голяма част от арабите просто захвърлят исляма, така наречените им "духовни водачи", изведнъж ще увиснат, като прани ***, и натам е лесно! Не трябва да се поддържа убийствена религия!
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смело момиче и примерът й може да бъде заразителен за младите саудитци. Така че много да се пази да не я намерят саудитските служби и да има съдбата на Кашоги.
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СА е най-важният американски съюзник.