18-годишната Рахаф получи статут на бежанец от ООН

Саудитката се отказа от исляма и избяга от семейството си
9 яну 2019 19:40, Анисия Иванова
26

18-годишната тийнейджърка от Саудитска Арабия, която избяга от семейството си от страх да не бъде убита заради вероотстъпничество, получи статут на бежанец от ООН.

Момичето вероятно ще получи убежище в Австралия. Тя вече има виза и резервиран билет до страната, съобщава Bulgaria ON AIR.

18-годишната Рахаф Мохамед ал Кунан беше обявена за легитимен бежанец от ООН и ще замине за Австралия. От правозащитната организация на Хюман Райтс Уоч в островната държава заявиха, че трябва да се заеме позиция и да се предложи защита на момичето, след като в миналото тя е изразявала загриженост за правата на жените в Саудитска Арабия.

Още по темата

Рахаф избяга от родителите си от страх да не бъде убита. Пред правозащитни организации тя разказала, че е била бита и заплашвана от свои роднини. Причината е, че тя се е отказала от исляма – действие, което в Саудитска Арабия се наказва със смърт.

Момичето привлече вниманието на целия свят, след като се барикадира в хотела си в Банкок, за да не бъде депортирана. Бащата и братът на Рахаф пристигнали в Тайланд, но тя отказа да ги види.

Случаят на Рахаф прикова вниманието на милиони благодарение на съобщенията, които тя пусна в социалната мрежа Twitter. Тя си спечели хиляди последователи, които изразиха желание да ѝ помогнат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
яве преди 5 години
Баща и, и брат и са много загрижени за нея, че не могат да я завлекат в СА и да и отрежат главата с мачете на площада.
18
0
 
3
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 5 години
Браво на мацката, има кураж. Дано да намери свой дом и приятели, понеже не е лесно да зарежеш родината си и да се откажеш от семейството си.
17
0
 
5
 
! Отговори
Поп Андрей преди 5 години
Всички религии са измислени за да държат в страх и подчинение вярващите, а хиляди "божи служители" се облагодетелстват от това.
16
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ако не я скрият и дадат нова самоличност, саудитците ще я докопат и убият!
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дано успее да се радва на свободата си,сега е трън в очите на ислямистите,виждайки как хубаво момиче им се изплъзва от лапите.Сега ще трябва да затягат режима и да си пазят жените вързани,да не тръгнат и те от хубавото място.Иначе не ги зачитат за нищо ама много ги пазят да не избягат,че даже и да не погледнат към чужд
14
0
 
27
 
! Отговори
преди 5 години
За най - миролюбивата религия ли говорим, или има и по - миролюбива ?За комшията питам.
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който се откаже от исляма може да дойде в Европа. Останалите вън.
12
2
 
35
 
! Отговори
Браво на момичето преди 5 години
усетила се е , какво ще прави при тия диваци и варвари-мюсулманите ???
11
2
 
35
 
! Отговори
Всеки нормален и преди 5 години
здравомислещ човек би се отказал от фалшивата измислена секта - ислям, насаждащ само убийства и насилие и тероризъм , антихуманно реакционно движение, спиращо прогреса на човечеството, срам и позор за всеки заблуден мюслюман
10
3
 
28
 
! Отговори
Една добра идея преди 5 години
Пътят към Европа да е еднозначно свързан с отказ от исляма!А практикуването му в Европа да води до автоматично лишаване от гражданство.Накратко-Европейска Реконкиста,измислено е отдавна И РАБОТИ!
9
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление не вярвам тази жена да успее да се скрие достатъчно добре. Религиозните килъри на държаватаще бъдат пуснати подир нея за да я убият и тя цял живот ще трябва да живее в страх. Семейството и също сега ще я търси да я убие, според техните откачени разбирания, за да защити семейната чест.
8
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В такива случай Кремъл праща Чепига и Мишков да носят хранителни добавки и да разгледат катедралата, а саудитите разфасоват в посолството, ако се появи !
7
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познайте ако в Русия накажат със смърт някой, защото се е отказал от източноправославието, каква щеше да е реакцията на западните правителства. А за Саудитска Арабия - нито гък.
6
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цивилизация в 21-ви век - ако се откажеш от исляма - смъртно наказание.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Da doide v bg
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая Рахаф май е агент саудитците щяха да я приберат.Може и друго. Да не отиде чрез някое саудитско посолство при техния журналист в Турция!
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да я прибират в държавата ООН. Започна се. Всеки ...... сега ще се жалва.
2
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая Рахаф май е агент саудитците щяха да я приберат. Сега нищо чудно да стане депутатка в бяла страна и да започне да рекламира ислямски "ценности". Времето ще покаже .
1
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не я изпращайте в радикалната джамия Германия моля ви!