US изтеглянето от Сирия – в ход, без значение от противоречията с Турция

Джон Болтън поиска гаранции за кюрдските съюзници на САЩ
11 яну 2019 10:37,
16
US изтеглянето от Сирия – в ход, без значение от противоречията с Турция
Снимка: архив Reuters

Американската армия придвижва напред плановете за изтегляне на всички войски от Сирия съгласно решението на Белия дом от декември, въпреки че разногласията между САЩ и Турция изглежда ще забавят изтеглянето, съобщи "Уолстрийт джърнъл", като се позова на източници от Пентагона.

Още по темата

Вестникът припомня, че по-рано тази седмица президентският съветник по националната сигурност Джон Болтън е уточнил, че американският контингент няма да напусне Сирия, докато Турция не обещае да не напада кюрдските съюзници на САЩ. С това Болтън предизвика смут при посещението си в Анкара и обърка плановете за изтеглянето, предава БТА.

Според източниците на "Уолстрийт джърнъл" Пентагонът не е получавал никакви нови указани и докато това не стане, плановете по изтеглянето ще бъдат изпълнявани. В региона даже са изпратени допълнителни американски сили, включително стотици морски пехотинци, кораби и авиация с цел гарантиране сигурността на изтегляния персонал, пише вестникът, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ГОЛЯМАТА ИЗМАМА С ТЕРМИНА : " НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ " !!!! КАКВО Е ТОВА "Н.С." ??? "КИТАЙСКИ КВАРТАЛ ";" ЛАТИНО КВАРТАЛ" ; ИТАЛИАНИ -И Т.Н. ФОРМИРАТ НАЦИЯ ИЛИ НАРОД И КАКВО ФОРМИРАТ: ...СБИРОТОК ОТ ХОРА ; ОРГАНИЗИРАНА ТАРАПАНА ; ОБЕДИНЕНИ ХОРА ОКОЛО ЖЕЛАНИЕТО НА СЕ ЯЗДЯТ ЕДИН -ДРУГ !?? КАКВО Е ТАЗИ СОЦИАЛНА СУБСТАНЦИЯ- ЖЕЛАЕЩА ДА ИМА НАЙ-ВАЖНАТА И СИЛНА "НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ " !?!?!? РОБИ- НА ПИЛИГРИМИТЕ СОБСТВИНИЦИ НА ДОЛАРА , А СЕ ОСЪЗНАЙТЕ ИЛИ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ !!!!!!!!!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отиват да пазят на границата с Мексико, некой да не окраде джилезуту.
8
1
 
12
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
Дори и господарят, който щедро плаща за измяна към род и родина не може да носи вечно на гърба си изменниците.Тези мекерета, които се мислят за велики трабва да разберат веднъж за винаги,че с лягане под всеки който обещае бъдеще води до национално предателство и народна *****ция и води да загубата на авторитет.Уж война срещу ИДИЛ пък 35% от територията на Сирия е окупирана от население което е едва 7%. И виж,че по случайност са окопурани точно територий където има петрол и газ за САЩ и Запада
7
3
 
6
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
Съдбата на продажниците и предателите на своите народи и държави е една и съща-СМЪРТ. Не всички кюрди в Сирия подкрепят YPG/PYD в Сирия, защото тези формирования по идеология представляват марксистко-ленинска, атеистична клика, която е в противовест с религиозния кюрдин.Второто е,че стотици хиляди кюрди, араби и йезуиди с различно мислене бяха изгонени от земите си.Демографията на цели райони се промени благодарение на тези комунисти-терористи.Всички изгонени от земите си днес са в бежанциТурция
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5Объркал си буквите........искаше на напишеш: "след като Русия ИЗТРЕБИ ИД, КОЙ ще се прави на к-л-о-у-н, че се бие срещу ИД"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ха-ха-ха..........алллооооуууу.КЪДЕ СТЕ 67 държави от коалицията??? Що така се измъквате по търлици??? Боже, Боже...."защитници"...........това даже не е излагация, това си е направо ПОЗОР!!! Хи-хи...приличами на позорното измъкване от Виетнам!
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като Русия наследи ИД кой ще бие в Сирия, щом се изтеглят американците !
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледай и се учи! Изтеглянето по пиндостански означава изпращане в Сирия на допълнителни сили, включително стотици морски пехотинци, кораби и авиация.Връх на наглото лицемерие.
3
1
 
7
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Кръгът около Тръмп иска да концентрира и заздрави Америка!Това ще се отрази добре както на Щатите,така и на други държави!Скоро гледах едно проучване,в което се доказа,че поливната американци са всъщност бедни!То за това работят по 2-3 работи и ипотеки!
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бягат краварчетата като от Виетнам.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В региона даже са изпратени допълнителни американски сили, включително стотици морски пехотинци, кораби и авиация с цел гарантиране сигурността на изтегляния персонал,.От местното население ли ще ги пазят?