Прерязаха гърлото на студент и написаха с кръвта му "Той е гей"

Хомофобските прояви зачестиха в Алжир
15 фев 2019 22:56,
144
Прерязаха гърлото на студент и написаха с кръвта му "Той е гей"
Снимка: Twitter

Хомофобско убийство в алжирски университет разтърси страната. Мъже прерязаха гърлото на студент по медицина и написаха с кръвта му по стената на неговото общежитие: "Той е гей", предаде DailyMail.

Още по темата

Асил Белалта е намерен в студентския кампус в университетския град Бен Акнун, близо до Алжир.

Двамата нападатели на 21-годишното момче са прерязали гърлото му и са избягали с колата му. Според местните медии, младият студент по медицина е бил последван от неговите убийци в стаята му в кампуса на Талеб Абдерахмане.

Група за правата на ЛГБТ твърди в публикация във Facebook, че убийството е подхранвано от хомофобски възгледи на алжирското правителство. Хомосексуалността е незаконна в държавата от 1966 г. и може да доведе до наказания с глоби или 2 години затвор.

Разпалването на омраза към сексуалните малцинства в Алжир става все по-често срещано явление.

"Политическите лидери, както и някои хомофобски медии са истинските виновници за това престъпление, което разтърси кампуса вчера", твърдят алжирци. В алжирските медии се съобщава, че г-н Белалта може да е бисексуален, пишел на своята страница във Facebook, че се "интересува от мъже и жени".

Сутринта след убийството няколко стотици студенти стояха пред Медицинския факултет, за да посветят минута мълчание в памет на Беланта, а някои образуваха човешка верига около сградата, съобщава алжирският сайт Dernieres Infos D'Algerie.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
14
 
! Отговори
Бай Тоз преди 5 години
Хм защо ми изтрихте коментара:Ако беше написал се интересува от жени и кози щеше да е жив! ????
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хвани единия, удари другия.
26
7
 
4
 
! Отговори
Силвия преди 5 години
Вие ете болни и какво аз харесвам жени и съм гей ей
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25Пукаше ти доаттъчно, да си оставиш меннието тук ....
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай 100янЩе те пусна в някой форум, е си гей, па вари обяснявай, като дойдат 2-3 умстевно изистанали бичета с ножа ...
23
8
 
4
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
"Той е гей"...и това е същото " той е русофил"
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже в последно време е много модерно да се казва, че подкрепяш хомосексуалистите, защото не те интересува кой с кого си ляга, ще отбележа, че предметът на тази новина изобщо не ме интересува, и съответно хич не ми пука за проблемите на алжирските обратни.
21
13
 
9
 
! Отговори
Бай 100ян преди 5 години
Еми ще му го прережат. Хората се изнервят от Толерастката политика която върлува по света! Тези нападения ще зачестяват все повече и повече. Защото Нормалните хора виждат на къде върви света и с цената на всичко се опитват да се противопоставят!!!
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Случаен човек е убит, а всички се радвате? И макар, да не е от значение, дори не знаете, дали е бил гей, или просот някой е изцепил някъде базик, обаче талибанщайна е повярвал.А колкото до библията - Има кой да съди и да раздава правосъдие, нали? Вашата задача е, да се придържате към божийте закони и да сте добри хора, а не да колите и да бесите, нали?Ако утре влязат у вас, заколят ви като прасе, под някакъв предтекст, пак ли ще е добра новина?
19
4
 
8
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Убили са го неговите Любовници .
18
14
 
16
 
! Отговори
Човек преди 5 години
Разпалване на омраза...Какви са тия джендърски дрънканици, а? ЛГБТ е производно на пъкълът.Мъжеложството е заклеймено още в Библията.Проклятието е СПИН.За другите извращения важи същото.И тези да не забравят, че са се пръкнали от връзката между мъж и жена.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
агресията е навсякъде и за всичко
16
1
 
8
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 5 години
До Анонимен Ок, и Хората с нормална сексуална ориентациа (ХНСО) също зачитат правата на другия и имат други ценности.
15
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отдавна е доказано : всички русофоби са от малцинствата , с "нестандартна" полова ориентация и са основно радикални ислямисти ! Но за сметка на това са готови на кръвосмешения и ако дребнавите им интереси повеляват - извършват убийства на собствените си родители и малки деца !
14
12
 
38
 
! Отговори
до бай ганьо преди 5 години
Защо се интересуваме толкова много.Първо ги преследваха и изселваха.После ги лекуваха.После ги оставиха на мира.Те надигнаха глави.Правят демонстративни паради,искат да сключват брак,да осиновяват деца,да промиват мозъците на нормалните с билбордове и пропаганда в училище. И се стига до там,че в Швеция искат да премахнат половете.Да възпитават децата,че няма полове.Някъде узакониха и трети пол.Организациите на извратените стават все по нагли.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Издишаш, ако си мислиш, че се обиждам от недоразвити като тебе много се лъжеш. Явно ти се изчерпаха и без това недостатъчните аргументи, та прибягваш до това. Доста ниска летва си както много пъти съм ти казвал...
12
7
 
2
 
! Отговори
До62 преди 5 години
В прекрасно здраве съм. Не благодарение на Господ. Смеят ми се, но на смешките, вдяна ли?
11
1
 
2
 
! Отговори
До 64 преди 5 години
Не е от бога, от статистиката е.
10
4
 
24
 
! Отговори
Бау преди 5 години
За някой хора, да убиваш е много по-добре от това да си гей. До там я докарахме ...
9
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ефекта от еднополовия брак е самоунищожение на двама души. В случая този е стигнал по бързо до края. Не съм съгласен да се парадира по какъвто и начин да било за хомосексуализма, както и съм враг на осиновяване на дете от еднополов брак. Каквото и да си говорим - тези хора са болни.