Талибани с кървави атентати в Афганистан

Най-малко 27 души са убити
17 мар 2019 13:02,
25
Талибани с кървави атентати в Афганистан
Снимка: Reuters

Най-малко 27 човека бяха убити в няколко нападения на талибани и експлозии в афганистанските провинции Кандахар, Хелманд и Фаряб, съобщиха днес местните власти, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Още по темата

При нападение срещу обект на афганистанските сили за сигурност в северен район на Фаряб бяха убити 22 човека, казаха двама членове на провинциалния парламент. Други 14 човека са ранени, някои тежко, в сблъсъци, започнали снощи в 22 ч. и продължили четири часа, като нападателите взели в плен четирима войници, казаха източниците. По думите им три полицейски контролни пункта и една малка казарма са били унищожени.

В съседната провинция Кандахар четирима полицаи загинаха при взрив на крайпътна бомба, каза говорител на губернатора. А в Лашкаргах, главния град на Хелманд, служител на разузнаването загина, а трима негови колеги бяха ранени при експлозия на магнитна бомба, прикрепена към автомобила им, съобщи ДПА.

Член на местния парламент в западната провинция Багдис съобщи днес, че стотина правителствени войници са напуснали позициите си и са направили опит да избягат в съседен Туркменистан по време на продължаващите от една седмица боеве с талибаните, предаде Асошиейтед прес. Войниците не били допуснати да прекосят границата. Не е ясно каква е съдбата им. Талибаните пуснаха в социални мрежи снимки на пленени от тях войници.

Говорител на губернатора на Багдис съобщи, че 16 войници са загинали в боевете в провинцията, които продължават. Той не уточни броя на войниците, направили опит да избягат от бойното поле.

Талибаните контролират на практика половината от територията на Афганистан и всеки ден извършват нападения срещу силите за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Само мнение преди 4 години
Талибаните не трябва да се занимават с българи, независимо от кой район на света !Не трябва да се занимават и с руснаци..., но и "други" .
16
0
 
1
 
! Отговори
раша наша преди 5 години
това са прислугата на сащ сащ точно казано васалите
15
0
 
1
 
! Отговори
комитата преди 5 години
големите войници от САЩ къде са да не са им свършили мунициите
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добрите и лошите мусулмани воюват за мир.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туркменистан е бивша съветска република на Съветския съюз. Афганистан щеше да е като Туркменистан, Казахстан, но Европа и САЩ попречиха на цивилизацията и цивилизоването на Афганистан. Днес цял свят вижда резултатите от политиката им.
12
2
 
8
 
! Отговори
равнопратка преди 5 години
От всичко се вижда,че мусюлманите са винаги потърпевши.Интересно е ,че след като мусюлманите са "кръвожадни убийци",защо в Нова Зеландия,ТЕ не са реагирали с оръжие,НЕ са били въоражени,а са мятали ,каквото имат наоколо да се спасят от ТЕРОРИСТА?Тероризма си е Тероризъм,няма етнос , пол или религия,един гнусен Тероризъм!
11
2
 
5
 
! Отговори
зрелища и пасти преди 5 години
в Авганистан един литър бензин е 0.64 USD т.е 1 лев и 3 стотинки .
10
2
 
5
 
! Отговори
Бахуро преди 5 години
До МюсюлманинАко по цял свят гонят мюслитата, трябва да се замислиш много добре, ама много добре... Защото християни например не ги гонят да ги трепят навсякъде? Е освен разни боко харами, ИДИЛ и т.н., тоест мюсулмани само? Да те светна за Бирма (Мианмар) - там християните (които са по-голямо малцинство от мюслитата) не ги закачат. И имай предвид колко голям л***йнар трябва да си за да ядосаш ш1бани БУДИСТИ чак да тръгнат да гонят и чистят... Дано си разбрал написаното.
9
12
 
4
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 5 години
В Нова Зеландия ме убиват християнски десни екстремисти ,шиити ме убиват в Ирак ,Асад ме убива в сирия , Америка ме убива в Афганистан ,Евреите ме убиват в Палестина, Хиндустите ме убиват в Индия ,Будистите ме убиват в Бирма и Китай ,Християнски екстремисти в централна Африка ,И пак мен наричат ТЕРОРИСТ.
8
0
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
ЗАЕДНО ПРОТИВ НАСИЛИЕТО!
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарят Цацаров набеляза новите места за атентати на джихадистите. Дряново, Плевен, Шипка, Велико Търново, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Баковския манастир, Казанлък и Банско.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че смелия афганец е замерял Тарант в ( Нова Зеландия .и дотам се докопаха талибаните ) с молитвени броеници и обувки
5
3
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Другаря Сорос е казал щом атентаторите са мюсюлмани да не се занимаваме с тЕх!Какво е казал Сорос е спорно. Факт е обаче, че когато става дума за замесени "бели" хора, било терористи или жертви се продънват ушите. НЕ НА РАСИЗМА!
4
7
 
7
 
! Отговори
Ужасите преди 5 години
Малко са, още повече
3
4
 
18
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Нищо де, защо ни занимавате с тЕя неща?! ГолЕма работа! Другаря Сорос е казал щом атентаторите са мюсюлмани да не се занимаваме с тЕх!
2
1
 
20
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Защо няма сега 100 статии за убитите мюсюлмани от мюсюлмани в Афганистан , както за случая в Нова Зеландия? По какво се различават загиналите в Афганистан от тези в Нова Зеландия?
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са в темата маргиналите?"Мюсюлмани" убиват мюсюлмани!БОРБА ЗА ЕДИН МИРЕН СВЯТ!