След разменените удари напрежението в Газа спадна

Училищата в Южен Израел са затворени за целия ден
26 мар 2019 13:45, Елка Василева
22
След разменените удари напрежението в Газа спадна
Снимка: Reuters

Напрежението в Газа започна да спада тази сутрин след разменените през нощта удари между Израел и Хамас, предаде Асошиейтед прес.

Училищата в Южен Израел са затворени за целия ден, а военните наложиха ограничения за обществени събрания близо до границата с Газа, след като десетина ракети бяха изстреляни от палестинската територия срещу израелски населени места в района.

Още по темата
Израелската авиация порази в Газа военни цели на Хамас и по-малобройната организация Палестински ислямски джихад. Според министерството на здравеопазването на Газа при израелските удари са ранени седем палестинци, предаде БТА.

Израелската армия съобщи, че изтребителите й са поразили сграда, служила за база на военното разузнаване на Хамас, и офиса на лидера на Хамас Исмаил Хания.

Размяната на удари между израелските въоръжени сили и Хамас бе провокирана от ракетна атака от Газа срещу Израел вчера сутринта, при която бе улучена къща в централен Израел и бяха ранени седем души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: газаИзраелудари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 14: А ако щеш вярвай, че континента Австралия не съществува, има рептили сред нас и Земята е плоска :) Винаги ще има будали :)
6
0
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
до 14: Ти обаче не познаваш новата история на Израел. Вземи се запознай. В 99% от случаите израелците НЕ започват първо атака. Така,че който започва първи ЩЕ страда !Така както и на България и Германия и взеха 25% от територията :)Ако атакуваш първи си виновен това е !
5
1
 
2
 
! Отговори
авс преди 5 години
сащ въюва с рецете на израел израел от никои не се плаши една шепа народ да се превъзгласят толкова високо --един ден и те ще се обърнат към американците против
4
0
 
1
 
! Отговори
коментар преди 5 години
Значи там нещата са квит
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой каквото търси си го намира, израел заедно със сащ са световни терористи и рано или късно ще си го получат.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпускат напрежението, пускат си кръв и се успокояват след това.
1
7
 
20
 
! Отговори
Teo преди 5 години
Където си дошъл с инвазия, незачитайки местните и без тяхно съгласие винаги ще има такива неща. Краят им не се вижда, и вина изцяло имат великите сили, допускайки държавата Израел. Положението не е добро както за едните, така и за другите. Не бих живял и ходил там.