Сделката за руските S-400 за Турция е подписана

Анкара ще произвежда заедно с Москва системите C-500
19 май 2019 08:16,
264
Сделката за руските S-400 за Турция е подписана
Снимка: архив Reuters

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза снощи, че сделката за доставката от Русия на системите за противовъздушна отбрана S-400 е вече сключена и че Анкара ще произвежда заедно с Москва системите S-500, предаде Ройтерс.

Още по темата

САЩ са заявили, че планираното от Турция купуване на руските системи за ПВО е много голям проблем, пише БТА.

Според Вашингтон това подлага на риск турското партньорство в изграждането на изтребителя от пето поколение F-35, защото руските ракети компрометират самолета на корпорацията "Локхийд Мартин", припомни агенцията.

Но Ердоган, отговаряйки на въпроси на студенти в Истанбул, каза, че Турция е направила технически анализ и е установила че такъв проблем не съществува. "Те [американците] пратиха топката към центъра на полето, като проявяват известна неохота. Но рано или късно ние ще получим самолетите F-36. Няма вариант да не ни бъдат доставени", заяви турският държавен глава.

ТАСС цитира вестник "Хабертюрк" , според който Турция е пратила в Русия сто инженери за съвместното производство на S-400.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махайте ги от НАТО и докарайте заводите в България и Румъния. Искаме и ядрени глави и системи за ПВО и завинаги ще забравим за мурцияя.
108
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
F-35 се оказаха пълен провал.Доста държави се отказаха от тях, включително и Германия.
107
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SSПравилно!! Да дойде Виденов немедлено!! Искам пак 3$ заплата и режим на тока. А и празните рафтове по магазините бяха супер!
106
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До NSDAPСлед Бай Тодор никой си няма идея... ГЕРБ, БСП, или както и да ги наричаме... 80% от сегашните управляващи тогава бяха 9-ти дупки (келнери, бармани и т.н.) на кавала. По Жан Виденово време просто имаше още много за крадене, а сега няма нищо.
105
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заводи като ДЗУ, бяха в резултат от дейността на научно изследователски институти. Освен производството на изделия, в тях се внедряваха и модерни системи за производство, известни като ГАПС, чиято концепция бе разработвана в български институти. Бандитизма се появи когато се започна с разрушаване на системата. Американците се появиха като инвеститори, но целта им бе да изпият и малкото останала кръв.
104
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борянке "Ф36" размер на тръба ли е?
103
3
 
18
 
! Отговори
Мда преди 4 години
САЩ. дори си позволиха да се скарат на Германия, защо не иска да купува F-35, но от Берлин ги отрязаха.
102
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До99Единствените поръчки които отидоха на кино, не са за Ф-35,а тези за Су-57.Индия,Китай се отказаха от безаналоговия самальот, а руското ВВС с много уговорки се съгласиха да закупят наколко десетки самолета с 20%намаление на цената.
101
7
 
15
 
! Отговори
До 102 преди 4 години
Лъжеш като типичен ***. Германия отряза F-35 ОТ РАЗ. Отказа изобщо да го включи в конкурсите за превъоръжаване. Япония заяви, че приключва с F-35 и няма да има нови бройки. Ще си произвежда собствен шесто поколение F3Белгия също се отказа от F-35, като в прав текст заяви че са опасни за пилотите.
100
8
 
13
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Елементарни същества,коментират отношенията между две големи държави,а същевременно не виждат блатото,в което е превърната страната благодарение на " мъдрото," управление на ГЕРБ.Не виждат сервилните постъпки на управляващите,правени само и единствено с цел да не ги свалят, и да продължат да досъсипват страната,ако има на къде повече.Превърнаха ни в страна от четвъртият свят,в сравнение с която,Мали е високотехнологична държава
99
4
 
8
 
! Отговори
До 94 преди 4 години
В България няма ITИма само кол-центровеIT има в Москва, Калифорния, Пекин, Хонконг и Тел Авив.
98
1
 
8
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Що, ако нападнем Русия по-голям успех ли ще имаме ? Та за чий са ни тогава тия самолети, освен някой хора да изучат децата си в САЩ с комисионните ?
97
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно военните от Австралия, Япония, С. Арабия, Турция, Германия, Великобритания, Холандия, и т.н./ списъка е много дълъг/, нищо не разбират от военна авиация, та държавите им са на опашката чакащи да си закупят таралясника Ф-35!!!!Много е лошо да си заблуден русоф.илистик, това е болестно състояние!
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много...анонимници пишат срещу България,във възхвала на чужди...съседни държави.Сами си отговорете,какви са те и и кога са...успели да научат български език..Направихме си изводите за теб. Ти още не си научил българския. Интеграцията ти при теб не върви
95
4
 
11
 
! Отговори
Точно преди 4 години
Точно от това ги е страх. Възможно е системата да разкрие, че въпросните F-35 съвдем не са рекламираният супер-дупер изтребител и оня трилион долара са огромна манипулация на ВПК на САЩ. Поръчките отиват на кино....
94
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Високотехнологичното производство на ДЗУстара загора беше копирането на пиратски дискове. Да продаваш крадена стока. Няма що - голям повод за гордост.Никой, нищо не е ликвидирал. В момента в който записвачките за домашен компютър паднаха под 100$ и хората спряха да купуват "високотехнологичната" продукция на ДЗУто.
93
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Всички ще разберат, че Ф35 не са чак толкова невидими.
92
7
 
11
 
! Отговори
NSDAP преди 4 години
До 119:Я кажи какво високотегнологично производство има България, не говоря за IT, които са клонове на чужди фирми, или call center, което въобще не е производство? Българско производство, на родна фирма... А доколокото си спомням по Жан виденово време имаше още ДЗУ Стара Загора, ликвидира го *** И. К. А каква идея имат за управление ГЕРБ, никаква, вече 10 години все някой му е виновен на Б. Б. (досега винаги за ГЕРБ съм галсувал)
91
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
F-35 трагедия. Вертикалното излитане е с перка, който не вярва да провери. Освен това се ползва само при аварийни ситуации, с празен резервоар и без ракети на борда.
90
3
 
6
 
! Отговори
Феодал топлофикация преди 4 години
До Анонимен 118: Ако входа на жилищния блок, в който живееш е вързан към Топлофикация, не можеш да се откажеш. Независимо дали ползваш или не топлоенергия. Плащаш сградна инсталация и толкова. Това не е точно феодализъм, но е някакъв побългарен вариант.