Сделката за руските S-400 за Турция е подписана

Анкара ще произвежда заедно с Москва системите C-500
19 май 2019 08:16,
264
Сделката за руските S-400 за Турция е подписана
Снимка: архив Reuters

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза снощи, че сделката за доставката от Русия на системите за противовъздушна отбрана S-400 е вече сключена и че Анкара ще произвежда заедно с Москва системите S-500, предаде Ройтерс.

Още по темата

САЩ са заявили, че планираното от Турция купуване на руските системи за ПВО е много голям проблем, пише БТА.

Според Вашингтон това подлага на риск турското партньорство в изграждането на изтребителя от пето поколение F-35, защото руските ракети компрометират самолета на корпорацията "Локхийд Мартин", припомни агенцията.

Но Ердоган, отговаряйки на въпроси на студенти в Истанбул, каза, че Турция е направила технически анализ и е установила че такъв проблем не съществува. "Те [американците] пратиха топката към центъра на полето, като проявяват известна неохота. Но рано или късно ние ще получим самолетите F-36. Няма вариант да не ни бъдат доставени", заяви турският държавен глава.

ТАСС цитира вестник "Хабертюрк" , според който Турция е пратила в Русия сто инженери за съвместното производство на S-400.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SSВаргчо. ти ли си бре?:)
88
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоганчо играе много опасна игра амерканците няма да му простят и скоро ще свърши като останалите диктатори
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да разделяш мисленето от писането е специфичен манипулативен метод. Но четящите, можем да осмисляме написаното, и едва ли с такава лекота ще приемем манипулираната действителност.Няма начин Русия да довери част от производството на С 500 на Турция. Просто Ердо се надува. А и С 400 ще са експортен вариант. Освен това пълната им ефективност се постига в комплект с други системи от ПВО.Малко на свинче звънче е цялата работа.Но САЩ определено губят пари и това ги напряга.
86
4
 
11
 
! Отговори
NSDAP преди 4 години
Как С-400 ще компрометира F-35? Като го включат примерно и един самолет прелети, ще се окаже, че мега, хупер, скъпия, дупер готиния самолет грее на екрана и милярдите долари са отишли на вятъра и край с поръчките на стелт самолета. Ето така си го обяснявам. Просто ще лъсне истината, че тоя самолет и за кашмер не става, провал е. Бавен, тромав, еднодвигателеи и сега просто и не е стелт.... затова ритат толкова. А фесовете си правят каквото искат
85
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правителствата на Борисов били безидейни.Правителството на Жан Виденов било идейно и високотехнологично.хахахаБузлуджански склерозирали бастуни.
84
7
 
2
 
! Отговори
РУС преди 4 години
И без това старите тенекета бяха за изхвърляне, Русия строи по-модерни.
83
3
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До КОНСТАНТИНОПОЛ,Е ХРИСТИЯНСКИ!!!Да, така е,но преди 650 години
82
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SSда бе, да бе.Знаем ви вас бузлуджанските ***.Само да вземете властта и ще се заринем от високотехнологични производства.Лесно е да се плюе.А като дойдете на власт - 3000лв/$.Високотехнологично.
81
6
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Много...анонимници пишат срещу България,във възхвала на чужди...съседни държави.Сами си отговорете,какви са те и и кога са...успели да научат български език.
80
0
 
12
 
! Отговори
бай х преди 4 години
борянке един път пишеш за s- 400 после за s -500 самолети f -35 после за f 36 ... няма такава неграмотност
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чист феодализъм116Аз примерно нямам и никога не съм имал нищо общо с никаква топлофикация.От НЕК мога да се откажа още другия месец.Нищо не е задължително.
78
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българина няма нужда от комплекси, защото си има в изобилие. Българското го-ведо е по-изолирано от света и от северна корея защото се информира от неуки неграмотни и профанизирани журналисти, които работят за гаражни медии, контролирани от диви криминогени, също така отказва да пътува за да спести някой лев за следващата ръждива 25 годишна каруца, на която ще монтира газова уредба и 200 ватови тонколони, на които ще бичи азис.
77
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен111Не разбирам много от ЗРК, ама как може да се каже, че нещо е най-добро без някой да го е виждал?
76
2
 
4
 
! Отговори
Чист феодализъм преди 4 години
Ами ако не си вързан с НЕК и Топлофикация, как иначе ще ти вземат парите??!!НАЛИ ще фалират, ако е доброволно!!!!Затова и соларните инсталации са скъпи---за да няма независими!!!!
75
5
 
4
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОПОЛ преди 4 години
Е ХРИСТИЯНСКИ!!!
74
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен109Турция е много пъти по-голяма от България. Съответно имат много повече пари за оръжия.45 години се мъчехме да се съревноваваме с тях. Накрая фалирахме.
73
6
 
1
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Има кой да ни...пази вече.Ние ще станем най...пазената държава на Западналите Балкани.
72
8
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Безидейните правителства на Борисов и неговото 10-годишно управление очертаха един път на държавата движеща се от провал към още по-голям провал.Строенето на магистрали,той смята за връх на иновациите,а те същевременно дават възможност за най-голям обем кражби.Ние просто не можем да участвуваме в никакво високотехнологично производство,с това ниво на българската промишленост,ориентирана към шиене на *** и потници,но с чужди суровини.в момента сме на последно място в ЕС по вложения в иновациите
71
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С-400 е най-добрият ЗРК в момента.И това го признават дори от Пентагона.
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито топлофикация е задължителна, нито НЕК.Но, след като си получил стоката, трябва да я платиш.