Сделката за руските S-400 за Турция е подписана

Анкара ще произвежда заедно с Москва системите C-500
19 май 2019 08:16,
264
Сделката за руските S-400 за Турция е подписана
Снимка: архив Reuters

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза снощи, че сделката за доставката от Русия на системите за противовъздушна отбрана S-400 е вече сключена и че Анкара ще произвежда заедно с Москва системите S-500, предаде Ройтерс.

Още по темата

САЩ са заявили, че планираното от Турция купуване на руските системи за ПВО е много голям проблем, пише БТА.

Според Вашингтон това подлага на риск турското партньорство в изграждането на изтребителя от пето поколение F-35, защото руските ракети компрометират самолета на корпорацията "Локхийд Мартин", припомни агенцията.

Но Ердоган, отговаряйки на въпроси на студенти в Истанбул, каза, че Турция е направила технически анализ и е установила че такъв проблем не съществува. "Те [американците] пратиха топката към центъра на полето, като проявяват известна неохота. Но рано или късно ние ще получим самолетите F-36. Няма вариант да не ни бъдат доставени", заяви турският държавен глава.

ТАСС цитира вестник "Хабертюрк" , според който Турция е пратила в Русия сто инженери за съвместното производство на S-400.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
16
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Руснаците са потомци на древните варяги, тоест викинги.Затова са високи, руси и синеоки.Азиатци бяха в някои републики на бившия СССР като Узбекистан, Казахстан, Туркменистан и други.Но те сега са си отделни държави.
8
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този фон ние купуваме изтребители от миналия век които нямат никакъв шанс във въздушното пространство на турция. Чудя се дали не е по удачно и ние да ди купим с400 поне те да не магат да летят тук...
7
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудесна новина за България. Един по един западните инвеститори ще започнат да напускат анадолската и ще се оглеждат за други държави, където да правят бизнес.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тамън като пристигнат с400 и ги платят ний ще се откажем от ф16. И ще почнем преговори за дери жабли.
5
7
 
29
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
""резидентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза снощи, че сделката за доставката от Русия на системите за противовъздушна отбрана S-400 е вече сключена и че Анкара ще произвежда заедно с Москва системите S-500, предаде Ройтерс.""Ние също ще произждаме ,ама...тикви и най-вече кухи кратунки
4
7
 
35
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Хаха, Ердоган има топки не може да се отрече.След връщането на Русия в Съвета на Европа поредна кофти новина за родните ***.
3
9
 
32
 
! Отговори
генерал преди 4 години
Много го е шубе на ердоган да не го подхванем с нашите осем Ф16 дето ги няма.Затова си купува С400, да се пази от нас.
2
8
 
31
 
! Отговори
Тоя пък преди 4 години
До 2 Русия и руснаците не са азиатски народ, те са европейци! Това, че завземат азиатски аборигени не ги прави азиатци!...
1
17
 
12
 
! Отговори
Чичо Доналд преди 4 години
Изваждане от НАТО за ча,ламите!