Моряците от атакувания танкер се върнаха обратно на борда

Те бяха спасени от US военен кораб в Оманския залив
14 юни 2019 19:24,
15
Моряците от атакувания танкер се върнаха обратно на борда
Снимка: БТА

Двадесет и един членове на екипажа от поразения от взрив петролен танкер "Кокука Кърейджъс" в Оманския залив, които бяха спасени вчера от американски военен кораб, бяха върнати обратно на борда на своя танкер, за да помагат за изтеглянето му до пристанище за ремонт, предаде Ройтерс, цитирайки съобщение от Петия американски флот.

Американският боен кораб "Бейнбридж" остава в близък контакт с танкера, каза Джошуа Грей, представител на Пет флот. Японският "Кокука Кърейджъс" бе единият от двата танкера, които вчера пострадаха от взривове в Оманския залив, и сега е теглен към пристанище Хор Факан в ОАЕ, съобщиха от фирмата корабен оператор "Бернхард Шулте". Според холандския морски инженер Боскалис това пристанище е определено да ремонтира двата пострадали вчера танкера.

Още по темата

Междувременно Иран съобщи днес, че е изпратил експерти на другия от танкерите - "Фронт олтеър", от който също бяха спасени моряци. Експертите ще проучат дали екипажът може да се завърне на борда му. В съобщението на агенция ИРНА се казва, че спасените моряци са били отведени в иранското пристанище Бандар Джъск в Персийския залив.

"Пожарите и на двата танкера са изгасени. Пратихме експерти, които да преценят дали екипажът, спасен от Иран, може да се върне на единия от танкерите", ката Аллахморад Афифипур, шеф на пристанищата в иранската крайбрежна провинция Ормозган, цитиран от агенция Тасним.

Иранските тв канали показаха кадри с 23-ма спасени членове на екипажа, като посочиха, че 11 от тях са руснаци, други 11 са филипинци и 1 е грузинец.

САЩ обвиниха Иран, че е атакувал двата танкера. Техеран обаче отрича всички обвинения. Вчерашният инцидент отново наду цените на петрола и подхрани опасения от нова американско-иранска конфронтация.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те им правят фоерверките,после се стичали на помощ.лицемер,продакшъм
10
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чебураци на заплата, я напънете 2-те мозъчни клетки дето имате - кой печели от този конфликт? Рассия, Саудитска Арабия............ нямам повече въпроси.
9
5
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Колкото Ал Кайда срути кулите, толкова и иранците нападнаха танкерите. САЩ си търсят повод за война, ама вече никой не им се вързва. Нещо като в приказката за лъжливото овчарче.
8
1
 
10
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Чудя се защо Белите Каски с централа базирана в Лондон не са там за да помогнат на бедстващите екипажи и осигурят повечко доказателства срещу Иран ???
7
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците явно се опитват да приложат малайзийския номер и срещу Иран. Интересно е че в района е пълно с американски военни сили и липсват радарни доказателства за атаките. Операторът на японския танкер заяви, че е бил ударен от летящ обект, а американците представят видео "доказателства" как иранците били пращали кораби да събират морски мини...
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На това му се вика гьoнсурaтлък!
5
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко удобно- точно след като отношенията между САЩ и Иран се обтегнаха, изведнъж започнаха тайнствени атаки над танкери в оманския залив и американците сочат с пръст към Иран. Чак е обидно, че Вашингтон се опитва да ни изпързаля с толкова евтини трикове.
4
7
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АТАКИТЕ СРЕЩУ ТАНКЕРИТЕ СА ИЗВЪРШЕНИ ОТ ФАЩ МНОГО ПРЕЦИЗНО ЗА ДА НЯМА ЖЕРТВИ, ЕКСПЛОЗИЯ И ПОТЪНАЛИ ТАНКЕРИ!!!--------------------ИРАН НЕ СИ ИГРАЕ ТОЙ ВИНАГИ БИ ПОТОПИЛ ТАНКЕР ЗА ДА НЯМА СЛЕДИ АКО ИСКА ДА СТРЕЛЯ!И ИРАН НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА ИЗГОДА ДА СТРЕЛЯ ПО ТАНКЕРИТЕ!!ДОКАТО ФАЩ ИМАТ 100% ИЗГОДА ДА СТРЕЛЯТ ПО ТАНКЕРИТЕ!
3
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Спасени". В кавички. САЩ са майстори на риалити спектакъла
2
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"САЩ обвиниха Иран, че е атакувал двата танкера."Каква е логиката Иран да атакува танкерите и после да праща спасителна мисия? На мен ми изглежда, че САЩ упорито се опитват да накиснат Иран и съмненията ми се подхранват още повече с жалкия "видеозапис" приличащ на неясни кадри от Първата световна война.
1
7
 
32
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ФАЩ И ИСРАЕЛ ВЕЧЕ СИ ПРИЗНАХА, ЧЕ ТЕ СА ОТГОВОРНИ С ЦЕЛ ДА ОБВИНЯТ ИРАН И ДА ПОВЛИЯЯТ НА ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА ДА СЕ ПОКАЧВАТ А НЕ ДА ПАДАТ КАКТО СИ Е РЕДНО!