Трафикантите със свои хора в Афганистан, Иран, Турция...

Няма как трафикът на хора да бъде спрян, бизнесът е за милиарди
26 юни 2019 22:50, Боряна Павлова
14

3104 гледания   |  Още видео
Прокуратурата и ГДБОП разбиха най-голямата група за трафик на мигранти у нас в понеделник. Беше поискан постоянен арест за задържаните при спецакцията с името "Халифакс".

Обвиненията срещу тях са за незаконно превеждане от Турция към Западна Европа на групи от афганистанци, иракчани и пакистанци. За услугата каналджиите прибирали между 8 000 и 10 000 евро на човек

Според журналиста и преводач Мажд Алгафари няма как трафикът на хора да бъде спрян и трудно би могъл да се ограничи, защото в този бизнес играят милиарди.

Още по темата

"Представете си купчина пари, всеки ще иска да я вземе. Ако сега заловим 17, 20, 50 или 100 души, там няма как да се получи вакуум. Веднага ще се появят нови, ще поемат бизнеса", коментира той.

По думите му сирийските бежанци започват да се завръщат към страната си и основно мигрантските вълни са съставени от афганистанци и иракчани.

"Самите трафиканти имат свои хора в Афганистан, те набират групите, изпращат ги през Иран, след това в Турция. Там имат човек, който ги събира на подгрупи. Това пътуване струва около 10 000 евро", обясни журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че няма как 18-годишен мигрант да има толкова пари и най-вероятно в този тип престъпление са замесени и наркотици, проституция и донорство.

Алгафари смята, че организацията при трафика на хора е много стриктна и когато някой сгреши, той веднага излиза от играта.

"Трудно можем да се преборим с такъв бизнес", категоричен бе Алгафари.
 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Европейка преди 9 месеца
Няма как трафикът да бъде спрян? Има как! Когато Елитът бъде ударен и пострада.Докато печелят от трафика, политиката ще е такава.Когато неблагодарниците станат достатъчно много и посегнат към властта,тогава управляващите ще се стреснат.
10
4
 
17
 
! Отговори
Циник преди 9 месеца
Докато границите в Европа приличат на скъсена рибарска мрежа.... Докато Германия Швеция, Норвегия, Дания, Франция продължават да ограбват собствените си граждани, и да хрантутят азиатски и африкански диваци... Нещата ще си останат такива
9
2
 
4
 
! Отговори
Gorata преди 9 месеца
Искам да го натупоря на водещата в мазната чофка, защото ПИЩОВА е моя идол!!!
8
3
 
11
 
! Отговори
облог преди 9 месеца
Обзалагам се, че има начини. Най-лесният от тях е военна диктатура, подобна на Хунтите в Гърция, Турция, Чили...Ех, харесва ми дори мисълта за Пиночет, Хитлер, Сталин, Мусолини, Франко. Всеки от тях е бил дисциплиниран и добре обучен офицер...
7
0
 
19
 
! Отговори
Банално преди 9 месеца
.....Представете си купчина пари, всеки ще иска да я вземе . Това за подкупите на български политици ли става дума . То под "чадърите" им са мутри... електорат... чужди религиозни емисари... наркотрафиканти... та за едни каналджии ли няма да има местенце . Щом си плащат .

ЕТО ЗАТОВА трафикът на хора НЯМА да бъде спрян . Представете си купчина пари ......
6
2
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 месеца
Ако се стреля по границата, няма да има дори и мисъл за навлизане в белия свят, алтернативата е Париж 2015-та или ние ще се пазим, или ще споделим съдбата на избитите от батаклан ;) !!!
5
2
 
5
 
! Отговори
Траф ли преди 9 месеца
Пак по пътя на " коприната"!
Кое е новото?
4
3
 
22
 
! Отговори
Напротив преди 9 месеца
Искате ли да ме упълномощите само за 3 месеца за шеф на МВР, без да се отчитам на скапаната Тиква или Някоя Курнелия и да видим дали няма как???? :)))) Надбавките в Европа са за европейците, които са ги изработили! Тези получовекоподобни ще ги вкарам в ред за нула време. Да му пиая на хуманизма!
3
4
 
16
 
! Отговори
Диабло преди 9 месеца
Както винаги, нищо добро през анадола.!.
2
1
 
15
 
! Отговори
Бай Х преди 9 месеца
Преди години нямаше трафик през границата ! Как ли ставаше това...?!
1
3
 
11
 
! Отговори
Осман преди 9 месеца
А има ли добра новина свързана с туркия