Отвлякоха либийска депутатка, правителството вини Хафтар

Жената била извлечена от дома си
18 юли 2019 20:30,
2
Отвлякоха либийска депутатка, правителството вини Хафтар
Снимка: Reuters

Подкрепяното от ООН правителство на Либия обвини силите на Халифа Хафтар, които се опитват да превземат Триполи, че са отговорни за изчезването на депутатка, известна с критиките си към тази военна операция, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Базираното в столицата правителство на националното съгласие заяви, че изчезването на Сехам Сиркиуа се дължи на "беззаконието и липсата на свободи" в териториите под контрола на Хафтар и неговите съюзници.

Смята се, че Сиркиуа е била отвлечена от дома си в източния либийски град Бенгази, който е база на самобявилата се Либийска национална армия, командвана от Хафтар. Жената е депутатка в базирания на изток парламент.

Понастоящем Либия е разделена между два властови центъра, на запад и на изток, всеки от които е подкрепян от различни милиции и въоръжени групировки.  Халифа Хафтар води няколкомесечни опити за превземане на Триполи, засега неуспешни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Кой финансира натрапеното от ООН правителство, та да избива собствения си народ в Бенгази и околността? Веднага да бъде свален диктаторския режим в Триполи!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги Бенгази е била като неподчиняваща се на Триполи провинция. Дори Кадафи не можеше да ги държи здраво. Затова никой, никога не знаеше къде се намира, в кой бункер.