Анкара: Турция не разполага с химическо оръжие

Бойците от СЗН/ПКК можело да го използват в Сирия
17 окт 2019 14:45, Елка Василева
11
Анкара: Турция не разполага с химическо оръжие
Снимка: архив, Reuters

Бойците от групировката СЗН/ПКК (Сили за защита на народа/Кюрдска работническа партия) могат да използват химическо оръжие в Сирия и да хвърлят вината за това върху турските въоръжени сили. Това заяви турският министър на националната отбрана Хулуси Акар, цитиран от Анадолската агенция.

Още по темата

Акар изтъкна, че Турция не разполага с химическо оръжие и това е общоизвестен факт.

Анкара отделя особено внимание не само на сигурността на турските граждани, но и на защитата на мирните жители в Сирия без значение към коя етническа или религиозна група принадлежат, заяви турският министър на отбраната, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и Асад предаде всичките си БОВ, но джихадистите не спираха с провокациите, особено когато правителствените войски заедно с руснаците ги натикваха в миша дупка.Белите каси получиха Оскар за манипулативните си филмчета. Западната преса не спираше да ни облъчва с новини, че Асад пак е използвал хлор без никакви доказателства, а само информация на базирания в Лондон сириец и белите каски. Между другото, къде са сега тия бели каски?
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мияяяв - хав хавНе се коси. Тук е така, според зависи и кой поръчва музиката.То в Сирия си бяха идилци джихадисти, но тук ги наричаха - бунтовници, СДС - сирийски демократични сили, макар да нямаше половин сириец там.В заблуда си, ако смяташ да прочетеш тук нещо обективно и не изкривено от призмата на интереса новина.
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция казва предварително какво няма да използва, че да не я обвиняват като го направи. Те заявиха намерението си да разселят 2 милиона сирийци в кюрдските райони, дето дори не са от там. Това е последователна политика на етническо прочистване. Страх ги е, че ако кюрдите в сирия извоюват независимост, половин турция ще се отцепи и присъедини към тях. Та сега въобще няма да извършват военни престъпления, докато още не са излезли новините, ама ич.
4
3
 
13
 
! Отговори
мияяяв - хав хав преди 4 години
...от кога терористите станаха бойци?ПКК е призната от цяла Европа и Америка като ТЕРОРИСТИ. Щом пишете такива статии Вие сте длъжни да знаете това.Веднага си поправете грешката, СРАМОТА.
3
1
 
15
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Те и иракчаните нямаха ама като кажа че сестра ти е****** върви доказвай обратното
2
10
 
2
 
! Отговори
Фессове преди 4 години
Гузен негонен бяга! Очаквайте ООН да съобщи за използване на химическо оръжие
1
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюрдове и тюркове не е ли едно и също?Все едни такива мустакати,космясали и брадясали едновежди типове!