Сирийски кюрди замеряха US военни с... картофи

Американците бягат като плъхове, викат кюрдите
21 окт 2019 21:58,
44

Сирийски кюрди изразиха гнева си от изтеглянето на американските войници от районите на Североизточна Сирия, като хвърляха картофи по тях, предаде ДПА.

Това се вижда в репортаж, излъчен по кюрдски медии. Конвоите от американски военни машини бяха обсипани с картофи при преминаването им през района на Камишли, пише БТА.

Още по темата

"Американците бягат като плъхове", крещяха мъже по преминаващите танкове. "Засрамете се", чуваха се викове.

Президентът Доналд Тръмп нареди изтеглянето на американските войски от района, с което фактически даде зелена улица на Турция да нахлуе в Сирия, изоставяйки своите партньори от кюрдските Сили за защита на народа, които помогнаха за разгрома на екстремистите от Ислямска държава.

Американският военен министър Марк Еспър каза в събота, че близо 1000 щатски войници ще се изтеглят от Северна Сирия. Според кюрдски източници, цитирани от ДПА, над 100 американски военни машини били видени да напускат Сирия от снощи насам в посока към северната иракска провинция Дохук.

Те били замервани с картофи, когато преминавали през граничния пункт Сахела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
до № 31 преди 4 години
Много неща не са ти ясни. Бягат заради по-доброто икономическо положение, но защо е по-добро и откъде им е богатството на Запада, дотам не можеш да стигнеш със собствения си промит мозък.
33
1
 
5
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Влезнаха кат аслани бягат кат насрaни
32
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37Кои сте вие всички? Пенсионерите пред блока ли :) Никой не обича вас обаче.
31
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 28Коя ръка е хранила кюрдите? Американската? Я се скрий!Кюрдистан е богат на нефт, там са и източниците на цялата прясна вода на Близкия изток. Кюрдите са храбър древен арийски народ, потомци на древните мидийци, войнствен и просветен. Над 20 млн са в Сирия, Турция, Иран.
30
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички ние обичаме Куба, Северна Корея, Мадуро, Асад, Ердоган, Обонго и мразим ЕС и САЩ.
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 34Кей Фор-Сърбия, Чърчил-София. Ти сега на чия страна си за Китай или за Хонг - Конг. вСЕ СТАРИТЕ ОПОРКИ ДАЙТЕ ЕДНО РАЗУМНО ОБЯСНЕНИЕ ЩО ВСИЧКИ БЯГАТ НА ЗАПАД КАТО ОТГОВОРИТЕ НА ТОЗ ВЪПРОС ТОГАВА ПИТАЙТЕ НЕДОНОСЧЕТА
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядото на Тръмп е германец- опа Фридрих.
27
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен23"САЩ са лоши ама не са убили и един източноевропеец" Я пак? а кой бомбардира София, Враца, а в по-ново време и Белград?
26
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 годишна терористична организация пкк беше показана по западните медии като ангели !В случая каква е разликата между комунист и демократ ?Всичко живо фъъшкии!Човешки права човешки права най голямата лъжа на запада!
25
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ ли са създали шиитите и сунитите или си гледал много филми и да се избиват там техен си е проблема, защо САЩ да им бърше задниците, а Потен на коя страна е сега, че не мога схвана. Я ни обясни картинката явно си навътре в конспирациите. Хем е приятел със Иран хем иска да продава оръжия на СА ?
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бой по терористите бой
23
2
 
12
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Я върви питай Сърбите!
22
8
 
12
 
! Отговори
Елементарен преди 4 години
Крайно лявата терористична банда ПКК е съставена от доста наивни тероряги за да вярват ,че бащата на капитализма САЩ ще продалжи да ги храни след като са вече излишни....
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, неблагодарни манховци.
20
4
 
20
 
! Отговори
Джони преди 4 години
ИД беше проект на Макейн, Байдън и Хилари. Сега Тръмп почна с предизборната си кампания след като му разиграха този цирк с комика от Киев. Още рев ще има в краварника.
19
22
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АСАД НИКОГА НЕ БИЛ ИЗБИРАН ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА СИРИЯ А Е ТУРЕН ОТ ЧИЧО СИ И ДОРИ НЕ Е ПРОВЕЛ ИЗБОРИ НИКАКВИ ДО 2011-ТА А КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗАПЛАШИ ЦЕЛИЯ СВЯТ , ЧЕ ЩЕ ИЗПОЛЗВА ЯДРЕНОТО СИ ОРЪЖИЕ СРЕЩУ НЕГО АКО НЯКОЙ ТРЪГНЕ ДА СВАЛЯ РЕЖИМА ИМ СИРИЯ!!!КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ТЕРОРИСТ НОМЕР 1 НА СВЕТА!
18
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак идвам пак много минуси Путин убива източноевропейци като нас в случая украинци и предпочита фесовете трудно ли е да го схванете? САЩ са лоши ама не са убили и един източноевропеец. Руснаците трябва да го сменят вече тоз. Подкрепата за Путин е престъпление срещу самите вас.
17
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ бяха там да помогнат на кюрдите срещу ИД. САЩ си свършиха работата Тръмп не се меша във вътрешните работи на суверенните държави, това е работа на Русия и Турция да подкрепят диктаторите.
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност плъхът се намира в Белия дом.
15
22
 
7
 
! Отговори
! преди 4 години
САЩ направиха толкова много за кюрдите през годините и как им се отплащат. Затова САЩ сега се изтеглят, защото не получиха исканата подкрепа от кюрдите. Сега кюрдите могат да обвиняват само себе си че губят такъв съюзник като САЩ.