Асад обеща въоръжена съпротива, ще прогони САЩ от Сирия

Американците трябва да помнят войните в Ирак и Афганистан!
15 ное 2019 16:54, Елка Василева
26
Асад обеща въоръжена съпротива, ще прогони САЩ от Сирия
Снимка: архив, Reuters

Сирия ще организира "въоръжена съпротива", която ще прогони американските сили от нейната територия. Това каза сирийският президент Башар Асад в интервю за руската телевизия "Русия 24" и агенция "Русия днес", предаде Асошиейтед прес.

Американците трябва да помнят войните в Ирак и Афганистан и да знаят, че "Сирия няма да бъде изключение", заяви Асад.

Представители на правителството на САЩ казаха тази седмица, че Вашингтон ще остави 600 войници в Сирия да се борят срещу групировката "Ислямска държава". Тези изявления дойдоха след взетото миналия месец от президента Доналд Тръмп решение за изтегляне от Сирия на целия американски контингент от около 1000 военни. То бе осъдени и от демократи, и от републиканци.

Още по темата

"Винаги съм казвал, че един окупатор не може да окупира територия, без да има агенти в тази страна, защото ще бъде трудно за него да живее в напълно враждебна обстановка", каза Асад.

"Американското присъствие в Сирия ще предизвика военна съпротива, която ще доведе до жертви сред американците и впоследствие ще ги принуди да напуснат", заяви сирийският президент, чиито сили са подкрепяни от Русия, предаде БТА.

"Ние, разбира се, не целим руско-американска конфронтация, каквато няма да е в интерес на никого от нас", добави Асад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: САЩСирияБашар Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде остана демокрацията? Един човек сам решава какво ще прави с армията явно. Демокрация, чушки.
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сирия не е държава а територия оградена с молив върху военна карта от французи и англичани.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Та какъв демократ искаш да дойде в тези кризисни региони, в които кризите са предизвикани от демократите?" - очевидно те са толкова демократи колкото аз съм ро'м.
20
4
 
12
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Асад, разбира се, е Герой и всички сирийски патриоти гледат с почит на него като такъв! Той не само не избяга от страната си в най-критичния момент, но съумя да намери сили и съюзници с които да разгроми международната терористична интервенция. Противно на хулите и обидите от демагози и лицемери, за Асад ще бъде отредено светло място в Историята на Сирия един ден.
19
0
 
11
 
! Отговори
До АнонимеН преди 4 години
Доколкото си спомням, демократите предизвикаха всичките кризи, които споменаваш. Та какъв демократ искаш да дойде в тези кризисни региони, в които кризите са предизвикани от демократите? Някакъв такъв, безкризисен? Еми, няма такъв.
18
20
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ИЗБИ 1000 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ХОРА ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА В СИРИЯ!!!НО ДОКАТО НЕ ДОЙДЕ ДЕМОКРАТ НА ВЛАСТ ВЪВ ФАЩ И ТО НЕ СТРАХЛИВЕЦ И В СИРИЯ И В УКРАЙНА И ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ПРОБЛЕМИТЕ НЯМА ДА СЕ РЕШАТ!БАШАР АСАД Е ГОВОРИТЕЛЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗА СИРИЯ СЪЩИЯ Е КАТО ЯНУКОВИЧ ГОВОРИТЕЛЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗА УКРАЙНА!
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партизанската война продължава и в Афганистан.
16
3
 
36
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
А пък ние ги викаме у нас, даже им плащаме.
15
3
 
34
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Плювката и демократичната опозиция, дето режат демократично глави и ядат вътрешности, са се изприщили от тази новина ;) !!!
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ayde de chakame s neturpenie da voyuvash s teroristite na amerikancite kyurdskite teroristi te sa armiyata na amerikancite v Siriya koito ti vzeha petrolnite kladenci
13
13
 
61
 
! Отговори
лъв преди 4 години
Достоен президент на своята страна не избяга а остана с народа си и се бори с терористите и сащ заедно с Иран и Русия....
12
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората в Сирия са вдигнали ръце от Хамериканска държава.
11
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТО"Благодарение на американците всичко на изток от Ефрат е изчистено."Защо тогава само на изток от ефрат има остатъци от ИД?нефта е само предтекст. Американците иската да останат в сирия за да продължат да защитават ИД. Без тях ИД отдавна щеше да е изметена от цяла сирия също както е изметена от териториите под контрола на Асад.
10
41
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
четейки повечето от нас се чудят има ли страна във този спор и конфликт на която най много да симпатизираме?3-4-5 държави и сякаш е трудно да се заеме страна поне на една от тяхно едно е сигурно че в името на това един диктатор да остане на власт бяха избити стотици хиляди хора а последиците по възтановяването на дървата сирия ще се усещат и след 100 год
9
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТО"Преди това американците удряха от въздуха ИД"Глупости. Американците удряха позиции на сирийската армия в подкрепа на офанзиви на ИД. Американците подкрепяха дирекно ИД с въздушни удари и индиректно със въоражение и финансиране.
8
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТе отидоха там да свалят Асад защото Нетаняху така искаше. Обаче не успяха и остават само заради петрола.
7
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не стане така, че него да го прогонят набърже от Сирия! Верно че с този оранжев клоун станаха много импотентни, но все още имат огромен потенциал.
6
55
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Американците влязоха в Сирия По суша след руснаците. Преди това американците удряха от въздуха ИД, а след това пратиха и спецчасти, които да помагат на СДС. Благодарение на американците всичко на изток от Ефрат е изчистено. Ако не бяха американците, руските дъбили никога нямаше да се справят с ИД. Руските дъбили даже нямаха достатъчно кораби за логистика.
5
3
 
51
 
! Отговори
Поп Андрей преди 4 години
До Сата НАТО Никой не ги е канил да го спасяват чадо, ФАЩ са там за петрола.............
4
6
 
58
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 4 години
До Сата НАТОАмериканците спасили от ИД? На какви хапчета си, брат?Американците първо никой не ги е викал в Сирия (най-малко сирийците). Второ, те са там от 8+ години, през първата половина от които ИД се зароди, разрастна и процъфтя. През втората дойдоха руснаците.