Бейрут в кръв – десетки ранени при протести

Опитаха да щурмуват парламента
Обновена: 15 дек 2019 08:36 | 15 дек 2019 08:34,
20
Бейрут в кръв – десетки ранени при протести
Снимка: Reuters

Сблъсъци избухнаха късно снощи в центъра на Бейрут, след като демонстранти се опитаха да преодолеят стоманените бариери и да влязат в строго охранявания площад Наджмех, където е разположен парламентът, предаде ДПА.

Още по темата

Полицията за борба с безредици използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне демонстрантите, които хвърляха по тях камъни. Полицията за първи път от началото на безредиците стреля с гумени куршуми. Сблъсъците продължиха часове наред по околните улици до късно през нощта.

Ливан е обхванат от средата на октомври от улични протести, които принудиха пермиера Саад Харир да подаде оставка, пише БТА.

Според съобщение на ливанските сили за вътрешна сигурност, разпространено от Националната информационна агенция, най-малко 20 полицаи са ранени от хвърлените камъни. Източник от Ливанския Червен кръст съобщи, че 54 протестиращи са получили дихателни проблеми от сълзотворния газ.

Според източници от протестиращите членове на ливанските шиитски движения Хизбула и Амал с черни маски ги нападнали след полунощ и започнали да бият демонстрантите, които се опитвали да стигнат до парламента, оглавяван от Набих Бери, лидер на Амал. Президентът Мишел Аун трябва утре да започне парламентарни консултации за назначавне на нов премиер, който да състави ново правителство и да се заеме с икономическата криза в страната. Правителствен източник вчера заяви, че парламентарните групи вероятно ще предложат отново Харири да застане начело на новото правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време Бейрут е бил известен като Париж на истока. Днес Бейрут онтново много прилича на Париж.
8
0
 
1
 
! Отговори
Алоо преди 4 години
Бейрут в кръв...... На всички им потече кръв от носа ли? Аз така разбрах.
7
0
 
31
 
! Отговори
cky2kbg преди 4 години
Е да араби са, но Ливан е остров на християнството в мюсюлманския свят. Числеността на различните християнски групи достига до 40% от населението
6
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в България кога ще се спретне един такъв протест?---Ами съберете се 5-те трола дето тролите по цял ден тук за комунистите под всяка новина и направете един протест пред парламента. хахаххахаххахха
5
3
 
13
 
! Отговори
V преди 4 години
Там са ядосани и недоволни от икономическата ситуация и от страшно многото бежанци заради които е лошо положението.Има огромна инфлация...
4
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в България кога ще се спретне един такъв протест?
3
10
 
21
 
! Отговори
Тикволандия преди 4 години
Причините за протестите са корупция във властта и забавено икономическо развитие, поради което правителството пада, за разлика от някои други "държави" където почти никой не протестира, всичко е наред и всичко цъфти и прецъфтява, дори и налъмите.
2
7
 
16
 
! Отговори
мумия преди 4 години
Не пишете за причините. Всички предполагаме, че е наследството от комунизма. Няма какво друго да е.
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре е да се помага на такива държави и така следващия път да могат да щурмуват парламента.