60 000 души напуснаха домовете си в Сирия заради въздушни атаки

Последните седмици обстановката в Идлиб се усложни
21 дек 2019 09:57,
49
60 000 души напуснаха домовете си в Сирия заради въздушни атаки
Снимка: БТА

Около 60 000 души са били принудени да напуснат дома си в последните седмици заради масираните въздушни удари в части на северозападната провинция Идлиб, съобщи агенция на ООН, цитирана от ДПА.

"До 60 000 са били прокудени от домовете си в Северозападна Сирия, главно в провинция Идлиб, в последни седмици", каза Даниел Мойлан, говорителка Службата за координиране на хуманитарните дейности на ООН (OCHA) за Сирия.

От началото на месеца в южните и източните части на Идлиб, последното укрепление на бунтовниците в Сирия, са подложени на интензивни сирийски и руски въздушни удари, пише БТА.

Още по темата

Вчера базираният във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права посочи, че в последното денонощие в цивилни зони в района са били нанесени на 400 въздушни удара.

Според активисти в Идлиб вследствие на интензивните бомбардировки тази седмица в района са били убити над 100 души, повечето от които - деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Sadia преди 4 години
Rusnazite izbivat samo mirnoto naselenie,za da marlderstvat po domovete Im.Vaobshte ruska mu rabota.
37
1
 
3
 
! Отговори
Каунь преди 4 години
То в тая провинция натикаха сички терористи финансирани от турци, американци, французи, ингилизи и др. ***
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Руските свинеВнимавай, ще направиш голяма беля на сайта! Те ще те намерят сами да ти теглят грандиозен кьотек! Най-отпред ще тича уволненото админче, 6 часа държало вонята ти!И друго - иде Коледа!
35
12
 
3
 
! Отговори
Руските свине преди 4 години
Извършват въздушните удари и на тяхната съвест лежат над 7000 убити сирийски жени и деца.
34
4
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Забележете на снимката т.н. бунтовници са снабдени с водоноски с укропитепски цветове. То е същото с бели конци.
33
9
 
4
 
! Отговори
МРАЗЯ РУСИЯ преди 4 години
Това са убийци и мародери!
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците са изродени садисти!!!
31
17
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
" руснаците са животни" !!! ТОВА Е ,НАПРАВО- "ЛАВРОВ ВЕНЕЦ" ЗА ТЯХ !!! НЯМА ЖИВОТНО ,КОЕТО ДА УНИЩИЖАВА ПЛАНЕТАТА И КЛИМАТА И !!! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И ВСЕКИ ЧОВЕК /ПО ПРЕЗУМПЦИЯ/ Е ЖИВ ОРГАНИЗЪМ -ЖИВОТНО !!!!!!!!!!
30
16
 
3
 
! Отговори
читател преди 4 години
До АнонименНефт в Черно море има, колко искаш. Има и газ.Твоите приятели руснаците не дават да се разработва, за да може да плащаме повечко.Сигурно на американците...
29
8
 
11
 
! Отговори
Германофобь преди 4 години
Какъв дрезден бе та германците избиха бяла Европа.Заради ПСВ и ВСВ започната от тях Европа почна да внася парпитеци да заплождат жинурята щото мъжете измреа по фронта.Германия трябвабда бъде поделена между Полша и Франция и закрита като държава а населението асимилирано.
28
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще ме прощавате, но има огромна разлика между джихадисти главорези и бунтовници. къде ги видяхте тези бунтовници в идлиб - там всичко е ислямска държава, ал кайда, ал нусра джихад, хаят тахир ал шам..даже радикалните турци не смеят да припарят в идлиб.
27
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига! Безсрамно, цинично, нагло! Руснаците отиват да умират за сирийците, бият джихадистите здраво, докато американците организираха целия този бардак за нефта!Щастлив съм, че не намерихме нефт в Черно море - и върху нас щяха да се сипят бомби!
26
6
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Американски лъжи и пропаганди не ви верваме !
25
1
 
38
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
А в България без война ГЕРБ прогони в чужбина 2 500 000 българи !!! Позор !!!
24
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Загинали 100 човека, от които повечето деца.... абе вие съвсем за канрчета ни взехте. Не дтига, че ревете за брадатите джихадисти, ами и къжете най-нагло!!
23
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия на снимката няма да липсват на никой.Що са само мъже нали е война всеки ден умират хиляди,бомби валят по-често от дъжд земята се тресе от ударите на крилати ракети и веригите на бронираните машини.Защо са живи?Освен че са живи добре облечени и нахранени имат по 5-10 и повече деца.Нещо не ви ли се струва че всичко е една мащабна "ало измама".Хората умират от глад нямали пари.Пък те в порно клубчето .Вчера имаше статия за един такъв-понеже го бомбардирали и той избачкал 10 деца.
22
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хирошима и Нагазаки са просто в следствие на жълтата наглост да напада по-развита технологично държава после ревът.Яоонци и арабухи един дол дренки.Нагли колкото си искат.
21
8
 
30
 
! Отговори
Соросоидна лъжа преди 4 години
"60 000 души напуснаха домовете си в Сирия заради въздушни атаки"***************************Да се чете: 60 лентяйстващи брадати главореза бяха командировани при девиците, а останалите 600 се преместиха на друго място щото Владимир им наруши пашалийския рахатлък.
20
6
 
31
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Само в Хирошима и Нагазаки демократичната армия на Сащ е избила 40 000 деца в рамките на 2-3 секунди. Няма какво повече да се каже.
19
16
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БАШАР АСАД ПРЕДАДЕ ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА СИРИЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ САМО И САМО ДА ОСТАНЕ ЖИВ !! ТЪЙ, ЧЕ СИРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА НА 100% ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ В МОМЕНТА!