Ердоган за Сирия: Борбата не е лесна, изправени сме пред капани

Турция ще предприеме по-решителни стъпки в страната
22 фев 2020 18:08,
99
Ердоган за Сирия: Борбата не е лесна, изправени сме пред капани
Снимка: БГНЕС

Анкара възнамерява да предприеме по-решителни действия в Сирия, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в Измир в реч, излъчена от турския телевизионен канал NTV,цитирана от TACC.

"Борбата не е лесна за нас, наши хора загиват. Изправени сме пред нови капани. Снощи проведох разговори с (руския президент Владимир) Путин, а преди това разговарях с (френския президент Еманюел) Макрон и (германския канцлер Ангела) Меркел. След това определихме нашата пътна карта (за Сирия). Ще предприемем по-решителни стъпки ", каза той.

В същото време турският лидер не каза какви конкретни мерки има предвид, но отбеляза, че Анкара "няма да се подчини на сценариите на глобалните сили".

Още по темата

Според Ердоган "политиката на Турция в Сирия и Либия не е хазарт, а потребност на националните интереси на страната му", пише "Фокус".

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обсъди по телефона с турския си колега Хулуси Акар стабилизацията на ситуацията в зоната за деескалация на Идлиб в Сирия, бе съобщено пред репортери в Министерството на отбраната на Русия.

Според Министерството разговорът на министрите се е състоял около 14:00 по московско време (13:00 часа българско време), страните са разменили мнения относно ситуацията в Сирия. "По време на телефонния разговор бяха обсъдени въпроси за стабилизиране на ситуацията в зоната за деескалация на Идлиб", заявиха от Министерството на отбраната.

В петък се проведе телефонен разговор между президентите на Русия и Турция. Страните потвърдиха ангажимента си към предишните споразумения за Идлиб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
17
 
20
 
! Отговори
етнически турчин преди 4 години
Радвайте се че има една силна икономическа и военна сила Турция,иначе по българската земя щеше да има парад от няколко милиона сирийски бежанци.Но да не забравим че всяко начало и има край
17
11
 
29
 
! Отговори
Ясно ли е? преди 4 години
И за пореден път да напомня че единствените страни който са поканени от правителството на Сирия са Русия и Иран,всички други който се намират на територията на САР са агресори и терористи,и подлежат на унищожение.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До етнически турчинБуахахаха, че кой ще дойде в територията на Бойку ефенди?
15
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми се иска Турция да отвори границите за сирийските бежанци към БългарияИ защо искаш това? Мислиш ли, че българите не са с турците или си за това Русия да акаа и другите да и го ядът!?
14
4
 
25
 
! Отговори
18/78 преди 4 години
Слава на майка Русия!
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердо се присламчи към Русия и Иран, като категоричното условие бе, да разоръжи про турските групировки и да участват в политическите процеси по нова конституция.Русия и Иран са категорични за не разделяне на Сирия.Да не забравяме кой продаваше оръжие срещу краден от ИД петрол.Ердо не реши задачата по гарнтиране не примирието, разоръжаване на въоръжената опозиция, и налагане на мирен политически процес.Ердо не е нужен на Русия и Иран, в започнатото.Не може да предложи нищо, с което да тежи.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гоше ама и прякора ти отива.
11
15
 
12
 
! Отговори
етнически турчин преди 4 години
Много ми се иска Турция да отвори границите за сирийските бежанци към България
10
4
 
29
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Жалко за турските аскерчета,ще стават курбан,заради...великия Ердоган.Нямат място в чужда държава,всеки да си оправя сам вътрешните работи.Ама *** го кажи в Турция,по медиите,ще те изкарат веднага...гюленист и в затвора за...вечни времена,или поне докато мегаломан Ердо...падне.
9
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако изпратим Ф16 блок 70 колхозниците ще се посерат от страх.
8
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България като член на ОТАН трябва да помогне на Турция при руска агресия в Сирия.
7
22
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Ердоган да си пази границата, няма работа в Сирия.И какво да ги прави? Да ги застрелва ли?Да трепе хора! Вие ще трепете ли ватенки!Сащо *** няма да му мигне окото като убива хора!
6
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган да си пази границата, няма работа в Сирия.
5
9
 
31
 
! Отговори
1877 вер.2 преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААМда, затова Туитър се е напълнил с любителски снимки на изпепелени турски танкови колони от немски Леопард-ове и мъртви турчета войници по поляните....
4
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин нарита Ердоганя в Сирия и той отиде с подвита опашка да иска помощ от САЩ.
3
18
 
32
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Абе Ердоганчо, някой да те е канил в Сирия да се бориш за нещо?Ако към България се насочат стотици хиляди мигранти, с гола дупарана ли ще ги мачкаш?
2
27
 
16
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Според Ердоган "политиката на Турция в Сирия и Либия не е хазарт, а потребност на националните интереси на страната му", пише "Фокус"."Той е казал цялата истина! Колко милиони трябва да тръгнат към Турция, за да спрат *** и Асаад да бомбят?
1
7
 
34
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Абе Ердоганчо, някой да те е канил в Сирия да се бориш за нещо?