Ердоган за Сирия: Борбата не е лесна, изправени сме пред капани

Турция ще предприеме по-решителни стъпки в страната
22 фев 2020 18:08,
99
Ердоган за Сирия: Борбата не е лесна, изправени сме пред капани
Снимка: БГНЕС

Анкара възнамерява да предприеме по-решителни действия в Сирия, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в Измир в реч, излъчена от турския телевизионен канал NTV,цитирана от TACC.

"Борбата не е лесна за нас, наши хора загиват. Изправени сме пред нови капани. Снощи проведох разговори с (руския президент Владимир) Путин, а преди това разговарях с (френския президент Еманюел) Макрон и (германския канцлер Ангела) Меркел. След това определихме нашата пътна карта (за Сирия). Ще предприемем по-решителни стъпки ", каза той.

В същото време турският лидер не каза какви конкретни мерки има предвид, но отбеляза, че Анкара "няма да се подчини на сценариите на глобалните сили".

Още по темата

Според Ердоган "политиката на Турция в Сирия и Либия не е хазарт, а потребност на националните интереси на страната му", пише "Фокус".

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обсъди по телефона с турския си колега Хулуси Акар стабилизацията на ситуацията в зоната за деескалация на Идлиб в Сирия, бе съобщено пред репортери в Министерството на отбраната на Русия.

Според Министерството разговорът на министрите се е състоял около 14:00 по московско време (13:00 часа българско време), страните са разменили мнения относно ситуацията в Сирия. "По време на телефонния разговор бяха обсъдени въпроси за стабилизиране на ситуацията в зоната за деескалация на Идлиб", заявиха от Министерството на отбраната.

В петък се проведе телефонен разговор между президентите на Русия и Турция. Страните потвърдиха ангажимента си към предишните споразумения за Идлиб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари