Сирийски военни са загинали при турски обстрел

Има и турски жертви след въздушен удар
25 фев 2020 09:37, Елка Василева
61
Сирийски военни са загинали при турски обстрел
Снимка: архив, БГНЕС

Девет сирийски войници са загинали при турски артилерийски обстрел в Северна Сирия, предаде агенция Франс прес, като се позова на Сирийската обсерватория за правата на човека.

Според публикации в социалните мрежи вероятно турският огън е бил насочен срещу пристигащи подкрепления на сирийската правителствена армия. Във вторник армията на Башар Асад овладя няколко селища в област Идлиб, но подкрепяните от Турция бунтовници контраатакуваха и са си върнали контрола върху 3 селища в района, включително Найраб с цел да открият пътя към град Саракиб, където се пресичат двете ключови магистрали М4 и М5, предаде БНР.

В понеделник конвой от най-малко 50 турски военни машини пристигна в района. Турски конвои от техника с дължина няколко километра са навлезли в района, заяви на пресконференция на 21 февруари ген. Олег Журавльов, който оглавява Руския център за помиряване на враждуващите страни в Сирия към министерството на отбраната.

По-рано вчера руската агенция РИА Новости, цитирайки турски военен източник, съобщи, че 13 турски войници са загинали след въздушен удар срещу техен пост в област Идлиб. За момента няма потвърждение на тази информация от официални турски източници.

Въпреки разминаванията между Анкара и Москва по отношение на Идлиб в други райони на Сирия бяха подновени техните съвместни патрули.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: ТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Руска излагацияРусия разполага със Су35 и няма нужда да произвежда Су57.Шах и Мат!индийците още преди година им казаха, че няма нужда да се произвежда су57. Бил твърде скъп боклyк :)
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да свалят няколко руски самальота и yшанките ще се изнесат от Сирия със скоростта на бит *** :)
43
1
 
1
 
! Отговори
Тоягов преди 4 години
Ердоган терорист номер ,окупиращ чужда териториям,подобно на Кипър.Руснаците и те не са цвете за мирисане,но са там,по покана на законно правителство!Уж се борим срещу теророзма,но САЩ само играят като съранични съдии на футболен мач!
42
1
 
2
 
! Отговори
Руска излагация преди 4 години
До ФактДруг немаловажен факт от войната в Сирия е,че Русия показа с какво разполага и че има воля да го използваПоследно новините са, че Русия разполага със Су35 и няма нужда да произвежда Су57.Шах и Мат!
41
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 4 години
До Анонимен 47Кузя не е потънал, потъна шведския плаващ докАма потъна защото върху него падна кран, а на Кузя имаше голям пожар.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А колко има за Груз 200?
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗозоЗозичке, досега си се доказал като изключително тъъъп и злобен драскач!"Кузя потъна с бордовите му самолети. сами си свалиха стария транспортен Ил-20"---Кузя не е потънал, потъна шведския плаващ док, но ще го измъкнат и оправят. Остава един от най-мощните бойни кораби в света. Загуби 2 палубни изтребителя, янките веднага след това - един при Филипините, а до тогава - дохуя! Стотици!Ил-20 го свалиха погрешка сирийците. Той не е транспортен, а разузнавателен.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Мддааа.....явно 500-те години не ни стигат!! Явно кирияк стефчовците у нас ОЩЕ НЕ СА ИЗЧЕЗНАЛИ!!!"----------------кирияк стефчовците не са изчезнали, а се роят. И как да е обратното, като уж българските телевизии 10-15-20 г. въртят многосерийни филми за турското величие? кирияк стефчовците ги гледат с възторг и второ поколение се възпитава на тяхна основа.
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не мога да разбера тези зозо и sigh не съзнават ли, че са на страната на главорезите от Алкаид срещу небезгрешен, но светски режим на Асад. Когато руснаците се намесиха през 2015, амиджитата бяха пред превземането на Дамаск.В територията, превзета от същите не остана жив християнин. Само гола русофобия ...
36
2
 
6
 
! Отговори
В Идлиб преди 4 години
В рамките на достигнатите съглашения между президентите на Русия и на Турция, никой никога не е договарял, че по терористите в Идлиб няма да бъдат нанасяни ответни удари в случаи на въоръжена агресия от тяхна страна, заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турското военно нахлуване в Северозападна Сирия било убило всяка надежда на Москва, че Асад ще успее да възстанови контрола над страната си.Няма такова нещо, а съвсем даже наобратно.Владимир Путин е твърдо и абсолютно убеден, че Башар Асад ще успее да възстанови контрола над цяла Сирия.
34
2
 
5
 
! Отговори
В Идлиб преди 4 години
22.02.20, МИД РФ Сергей Вершинин: Русия поддържа войските на Асад в борбата срещу терористите. Ние винаги сме казвали, че не можем да търпим огнище на тероризъм на сирийска територия. Никакво прекратяване на огъня с тях не може да има, щом те са терористи. А те Са терористи.Сергей Вершинин каза още, че от 09.01.20 терористическите групировки, подвизаващи се в Идлиб, извършват нападения с дронове на руската база в Хмеймим.
33
12
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До ФактИзпробваха Су-24 и Ми-8 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Напълно "нови" технологии. Кузя потъна с бордовите му самолети. сами си свалиха стария транспортен Ил-20. Даже военния им оркестър даде фира..... Абе голяма победа :))))))))))))))))))))))))))))))))
32
14
 
19
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Друг немаловажен факт от войната в Сирия е,че Русия показа с какво разполага и че има воля да го използва,ако се наложи.Както и способността си да защити многополюсния Свят,което май е най-важното от всичко.
31
10
 
14
 
! Отговори
Факт преди 4 години
До АнонименРусия не е воювала в чужбина от 1989г.Докато САЩ никога не са спирали и имат боен опит.Сега е ред и на руснаците да го придобият,вкл. и в досег с американците.Сирия е идеалното място,като изключим проблемите с логистиката.Какъв е резултатът?70 000 руски военни преминаха през Сирия,80% от летателния състав доби боен опит там.Повечето нови оръжия бяха изпробвани в бойна обстановка.Проверени бяха стари оръжия,които бяха модернизирани или снети.Хил. тонове стари боеприпаси-утилизирани
30
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Iozeff"Да изпробва технологиите си"Аз мислех, че тези технологии са уникални и несравними, пък то се оказва, че тепърва ще ги сделат. Нищо де, като паднат още няколко "несравними" самолета, а след това и малко поизпържат въоръжените с руско оръжие сирийци, ще ви истине ентусиазъма. То вече се наблюдават такива признаци в следстиве на отношенията с Ердо и някои други работи. Гответе се за режим "реване на умряло", както обикновено правите когато бълнуванията ви не се сбъднат.
29
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално турци и руснаци прикрити като асадовци си разменят удари и има жертви и от 2-те страни. И двете страни не съобщават нищо официално за случващото се, защото водят някакви преговори които са обречени на неуспех.
28
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Турците си били върнали контрола върху 3 селища в района"......вие въобще с акъла ли сте........ЧИЙ Е ТОЗИ РАЙОН????? Турците АНЕКСИРАТ район в ЧУЖДА ДЪРЖАВА и ВСИЧКИ МЪЛЧАТ!!!!!!! А за Крим на Русия струпаха ВСИЧКИ мислими и немислими санкции!!!! КАКВО ПРАВИ турция в Сирия и КОЙ я е викал??!! Сирия си ОСВОБОЖДАВА ТЕРИТОРИЯТА ОТ бандити, а нашите поддържат турците!!! Мддааа.....явно 500-те години не ни стигат!! Явно кирияк стефчовците у нас ОЩЕ НЕ СА ИЗЧЕЗНАЛИ!!!
27
8
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
А пък в немските сайтове съобщават за много загинали турски войници! И за Путин пишат хубави неща! Просто немците виждат нещата реално!Да да, в Германия има много "Sputnik-ци" в които пишат само хубави неща. Има и други в които дават диаметрално различна гледна точка.
26
4
 
9
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До ЗозоПутин не бърза за никъде! Там е идеалното място да изпробва технологиите си! А пък Иракския парламент прие резолюция да изгони американците! Защо ли правят тези илакчани толкова лоши неща!?