Турция застрашена в Сирия, обръща се към НАТО

Най-малко 33 турски войници бяха убити в Идлиб
28 фев 2020 10:17, Елка Василева
312
 Турция застрашена в Сирия, обръща се към НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че свиква за днес извънредно заседание на посланиците на държавите от пакта.

Посланиците ще обсъдят обстановката в Сирия по искане на Турция. Уточнява се, че искането е по чл. 4 от Вашингтонския договор, според който всяка държава от алианса може да поиска консултации със своите съюзници, ако установи заплаха за своята сигурност, териториална цялост или политическа независимост.

Още по темата

Столтенберг снощи осъди въздушните удари на Сирия и Русия в сирийската провинция Идлиб.

Най-малко 33 турски войници бяха убити вчера в Идлиб при въздушни удари, които според Турция са дело на сирийската армия.

Анкара нанесе ответни удари по позиции на армията на сирийския президент Башар Асад.

САЩ призоваха за прекратяване на настъплението в Идлиб и изразиха подкрепа за Турция.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиСирийциите разполагат не само с руски, а и американски танкове и бронирани автомобили.
191
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Турция требва да и се помогне, при едно условие- публично нарязване на ония совецки пво- та с400 или нещо такова, които купиха от другаря Путин, иначе да се оправят сами с , приятелите си. Май и " съюзници" беха с руснака по едно време))))
190
7
 
27
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Най-малко 33 турски войници бяха убити вчера в Идлиб при въздушни удари, които според Турция са дело на сирийската армия"Винаги съм знаел,че провинция Идлиб е част от независимата държава Сирия.Според някои неолибералисти излиза,че държави,които не са обхванати от неолибералисткото разложение нямат право да се защитават и когато някой завоевател навлиза в тяхна територия те трябва смирено да прекланят глава.Смешна и жалка работа,Сега пародийният Столтенберг ще взема отношение-смях
189
9
 
23
 
! Отговори
До 222 преди 4 години
Много си зле със съвременната военна технология ! Описваш остарели оръжия. Руснаците при заплаха ще заглушат всичко и ще унищожат електрониката на самолети и ракетни установки.. чувал ли си изобщо за електронни оръжейни системи които унищожават електрониката на самолети, ракети ? Ракетите даже могат да ги отклоняват в друга посока а *** пишеш понеже няма с какво да мислиш.
188
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове и пи..ки русофилистични мили " родни" вие не схванаха ли, че Щатите се изтеглиха от градските центрове, но дебелаците са още там, не бива много да шавате, да не ви настъпят като слон жаба, че ще боли повече от при Дер аз Зор миналия февруари!
187
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** става много брутално изпълнениетоЛъха ми на *** закърмен с Рамбо и кока кола от Макдоналдс за 1 лев. Чаткат геополитиката с баща му и гърмят домашната пърцуца, варена в казан с оловна заварка. Е тва е то да си *** :))
186
6
 
18
 
! Отговори
аз преди 4 години
До колкото знам, турците имат милионна армия без запасняците, как така им набиха канчето некви сирийци с техника от 60те години...тоя свят се обърка тотално!!!
185
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За САЩ няма значение развоя тамТози геополитически специалист бе! На колко пърцуци го измисли това гениално изказване?
184
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щатите да разположат 3 дивизиона " ПАТРИОТ" в южна Турция това е заявил високопоставен генерал от Пентагона, днеска ще обсъждат подобно решение на въпроса! Така руските миг- ове и сУ та ще се завземат, а аскера ще си свърши работата на терен. Турците като цяло бият асат на маче, но ги мъчат въздушните удари на асад и руснаците! Има и друг вариант, ако САЩ вкара 2- 3 ескадрили Ф22 Раптор в зоната ще има голем мор на руски сделкани самальоти, *** става много брутално изпълнението, хахах
183
20
 
12
 
! Отговори
До Пян Гъ преди 4 години
САЩ не само могат да ометат руснаците ами могат и да ги прегазят като *** ,ако решат.Въпроса е там,че в Сирия американците водят предимно прокси война,като до момента от там са минали около 2000 щатски войници.Русия от друга страна си води директна война като през Сория са минали над 60 000 руски войници.За Русия това е на живот и смърт,защото изгубят ли терориста Асад,губят и цялото си присъствие в изтока.За САЩ няма значение развоя там.
182
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакайте бе, нали турците щели да ги ометат за имало-нямало два дена, какво стана??? Къде е герберския специалист бе?
181
7
 
27
 
! Отговори
Пян Гъ преди 4 години
Само да кажа - войната в Сирия я започнаха САЩ и се водеше поне 2 г., преди Русия да бъде ПОКАНЕНА да помогне. Ако САЩ можеха, щяха отдавна да са омели руснаците... Иначе на приказки и в Холивудски филми всичко става.
180
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тези мигранти. В Сирия има стартиран политически процес. Само тарикатите на турската далавера в Сирия, не участваха.Имаше няколко амнистии за въоръжената опозиция. Кой разбрал разбрал.В моментав сирия не е толкоз политически разделена, колкото обединена срещу окупатори и терористи.
179
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е ООН-то са ?Турция *** и иска помощ при положение че войските и са в Сирия... ко правят на чужда територия непоканени ? Тоя верно се е помислил за султан и май май ще хапне черния лебед.
178
15
 
10
 
! Отговори
Башар Асад преди 4 години
Скоро ще разберете какво търси Турция там.Пазеше ви границата от години,сега ди ги пазете сами.
177
9
 
6
 
! Отговори
Башар Асад преди 4 години
Клавиатурни барети да но сте готови за първата бежанска вълна.3000000 запас са засега.
176
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците за 2 месеца дадоха жертви колкото САЩ за 4 години. Тези са големи войни ,но само на хартия . Сирийците с многобройно по малко военен ресурс ги ступаха
175
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За начало могат да потопят двете руски корита.
174
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Довечера опраскват Хмеймим и Латакия и до седмица войната в Сирия ще е приключила.Дребния, злобен диктатор ще поквичи малко и ще му мине.
173
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ognyanzКаква работа имат в Сирия, та трябва НАТО да ги защитава?НАТО трябваше преди години още да натика руската cган в морето и да омете Асад. Но и сега не е късно да ги опраскат и да върнат сирийските бежанци в Сирия.