Безпрецедентен глад в Сирия на фона на епидемията

9,3 милиона сирийци си лягат гладни
Обновена: 30 юни 2020 09:45 | 30 юни 2020 09:44, Елка Василева
32
Безпрецедентен глад в Сирия на фона на епидемията
Снимка: архив, БГНЕС

Гладът е засегнал рекорден брой сирийци и нещата могат да се влошат, предупредиха няколко неправителствени организации. Предупреждението беше отправено в навечерието на конференция за международна помощ за Сирия, която ще се състои днес в Брюксел.

Сега около 9,3 милиона сирийци си лягат гладни, докато допълнителни над 2 милиона рискуват да имат същата съдба, се казва в предупреждението на няколко международни неправителствени организации, сред които Норвежкия съвет за бежанците и "Оксфам". Те подчертават, че международната помощ за Сирия е по-необходима от когато и да било.

"Сирийците, които преживяха почти десетилетие на война и преселение, сега са изправени пред безпрецедентен глад, който прави милиони хора силно уязвими и на COVID-19", се казва в предупреждението.

В доклад от миналата седмица се припомняше, че миналата година дарители са дали 8,9 милиарда евро за сирийците под формата на грантове за Турция, Египет, Ирак, Йордания, Ливан и Сирия. ООН сега се нуждае от 3,8 милиарда долара за работата си, свързана със Сирия.

Днешният форум ще е осмата годишна дарителска конференция за Сирия и четвъртата, домакинствана от ЕС. В него ще участват около 320 страни, в това число САЩ, ключови агенции на ООН и други.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз също си лягам гладен, по своя воля. Много грешно и вредно е човек да си ляга натъпкан, води до затлъстяване, и пречи на здравия сън... и се събуждаш отново гладен.4-5 часа преди лягане - никаква храна, и вечерята трябва да е лека.
18
0
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Що не дадохте нито долар на Асад бе мизерници. Напълнихте гушите на Турция, Йордания, Саудитска Арабия и Израел
17
3
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Изпратете сметката на "демократизаторите"!Сирия си беше много добре,преди да я "демократизират"!Както и десетки други страни....Впрочем гражданска война назрява и в главния "демократизатор"-САЩ,току виж им се върнало.Или ще се предадат без бой?
16
13
 
7
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Какво десетилетие бе, почна конфликта 2014 година. Адад не успя да ги дотрепа, но сега с руснаците ще ги уморят от глад!
15
8
 
9
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
СЛЕД ВСЯКА ПОБЕДА НА РУСИЯ, ВИНАГИ СЛЕДВА ГЛАД.... И КУПОННА СИСТЕМА!!НИЩО НОВО!!!!
14
8
 
11
 
! Отговори
Не са гладни, БЕ... преди 3 години
НАЛИ РУСИЯ ГИ ХРАНИ, КАТО ПОБЕДИТЕЛ ВЪВ ВОЙНАТА... ХАХАХААА...ЩО ДА СА ГЛАДНИ, БЕ....??!!ЩО ЛЪЖЕТЕ.. ХАХАХААА!!!!!?????
13
2
 
9
 
! Отговори
555 преди 3 години
Гладни, гладни, но им донесоха демокрация.
12
11
 
9
 
! Отговори
Русофил + преди 3 години
"този Асад е за бесилото заради службата хариза Сирия на Руснаци". Асад, разбира се, е Герой, който успя да спаси страната от ислямския фундаментализъм и тероризъм. Западът днес санкционира и бойкотира Сирия, защото не успя да я подчини с помощта на терористите.
11
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите на Асад отиват в Москва.Един ден този сатрап, ще го обесят като Садам, защото е продал държавата за 99 години напред на Путин.
10
1
 
14
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
"Петрола на Сирия е завзет от американците и даден на кюрдите" - да бе, даден? Де е е чуло империалист да завземе нещо и после така да го даде?
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е КАК МОЖЕ??????ТЕЗИ 10МИЛИЯРДА В ХРАНА ,ЩЕ ИЗХРАНИ СИРИЙЦИТЕ ЗА 3 ГОДИНИ,НО ОТ КРАЖБИ НЕ ОСТАВА ЗА ДОМАТИ.........
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди да обвинявате който и да е - я помислете, кой започна нещата, кой финансира нещата, кой им занесе оръжие, кой ги обучаваше, кой ги подкрепяше? Дали не бяха САЩ?А сега се изнесоха от региона и *** "ми те другите са виновни". А вие тука им пригласяте и казвате на черното бяло...
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"9,3 милиона сирийци си лягат гладни"Ахааа... а като скачаха подкукуросани от САЩ да свалят Асад не реваха, а?
6
5
 
13
 
! Отговори
Гроб за ЕС и НАТО преди 3 години
Юдеофашизма води до глад и смърт навсякъде по света..
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Путин "освободи" ли Сирия....или друг път !?
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикБъракате много. Войната я направиха американците, които все си врат носа на всякъде, руснаците и те да не останат по назад се включих, но от другата страна. Турция и тя иска да граби от там.
3
3
 
22
 
! Отговори
Тръм преди 3 години
Сега Турция, САЩ и Русия да нахранят хората или да си отворят границите и да се пренесат сирийците при тях. Изпробват си оръжията и да си меря пi6kiте. Съсипаха мирна държава с добри хора и я превърнаха в развъдник за тероризъм и омраза.
2
3
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Ами нали искахте Демокрация??--Ето ви Я!! В най Чист Вид!!!! Енджой!!!
1
21
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Да искат от Асад да ги нахрани. Той гражданска война направи, само и само да е на власт, сега да се грижи за народа си, след като толкова иска да управлява