Русия ще помогне на Сирия да построи копие на "Света София"

Трябва да се покаже значението на "мирния диалог" между вероизповеданията
31 юли 2020 15:34,
133
Русия ще помогне на Сирия да построи копие на "Света София"
Снимка: БГНЕС

Русия ще помогне на Сирия да изгради реплика на Света София, която ще функционира като православна катедрала, заяви руски депутат, след като този месец Турция превърна емблематичния истанбулски музей в джамия, пише руското англоезично издание The Moscow Times.

Още по темата

Преобразуването на паметника от списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство предизвика недоволство по целия свят, като политическите и религиозните лидери заявиха, че структурата е важен символ на междуконфесионалното единство.

Русия ще предостави финансиране за миниатюрната "Света София" в западната сирийска провинция Хама, за да покаже значението на "мирния диалог" между вероизповеданията, заяви консервативният депутат Виталий Милонов, пише "Фокус".

"Сирия, за разлика от Турция, е страна, която ясно показва възможността за мирен и положителен междуконфесионален диалог", каза Милонов пред държавната агенция РИА Новости по-рано този месец. „Президентът Башар Асад никога не би прехвърлил храм от една деноминация в друга.“

Подготовката за неговото изграждане в провинция Хама в град Ал-Сукайлабия ще започне следващия месец, съобщи ливанският информационен портал Al-Modon във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първото документирано местообитание на българите и българските племена е територията на днеша Румъния,днешна Украйна и до Волга. След това византийските източници описват и заселването на Куберовите българи на южните Балкани и на Аспарухови българи по целия Балкански полуостров.Няма източници,нито данни,нито надписи, къде са били преди това българите и дали изобщо са били някъде на друго място,преди това.Останалото са спекулации,недоказани предположения,хипотези,нищо друго!
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 98Историческите свободни съчинения съм ги чел. Ти ми намери исторически източник от времето на кубрат и по-рано в който се говори за Българи по-на изток от кавказ или за тангра или за българин с титла хан.
53
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Иранската теория за произхода на българите не е доказана, за разлика от тюркската теория."Смях. И иранската и тюркската теория са чисти спекулации. За българите се знае че са живеели в Стара Велика България на територията на Скития/Сарматия и всичко друго са свободни съчинения.
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНИКЪДЕ не пише,че Атила е някакъв измислен "тюрк", първо,защото думата тюрк е измислена през 16 век и означава монголоид и второ,моголоидите идват към Европа чак около 13-14 век,по-рано не съществува такова и население в Европа изобщо,че дори и в централна Азия са били европеиди.Хуните нахлуват на запад около 3-4 век, 1000 години по-рано от монголоидитеА за хуните в източниците пише СКИТИ,а не хуни,'скити' са били наричани и славяните и българите също!
51
3
 
1
 
! Отговори
Канас(княз) Омуртаг преди 3 години
Канас сюбиги Омуртаг, обитавайки в стария си дом, направи преславен дом на Дунав и по средата на двата всеславни дома, като измерих (разстоянието),направих на средата могила и от самата среда на могилата до стария ми дворец има 20 000 разтега и до Дунав има 20 000 разтега.Самата могила е всеславна и след като измериха земята, направих този надпис.Човек и добре да живее,умира и друг се ражда.Нека роденият по-късно,като гледа този надпис,да си спомня за оногова,който го е направил.А името на архонта е Омуртаг,канас сюбиги.Нека Бог да го удостои да преживее сто години
50
3
 
2
 
! Отговори
Славяни сме! преди 3 години
От "Именника на българските владетели", 15 век:"Тези петима князе(КНЯЗЕ!!!) държаха князуването от другата страна на Дунава 515 години с остригани глави. И след това дойде на страната на Дунава Аспарух княз..............Кормисош 17 години. Родът му Вокил, а годината му шегор твирем.Този княз измени рода Дулов, тоест Вихтун."Навсякъде са със славянските титли КНЯЗЕ и дори със славянски имена! В каменните надписи също са с титла "канас"(княз),княз Борис езичника покръстител - също е княз
49
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рушките мужици решиха да "подкрепят" Християнството, след като известно време се гушкаха с Ердоганчо ли? И рушитата тук пак са екзалтирани. Божествена комедия.
48
3
 
3
 
! Отговори
СЛАВЯНИ СМЕ,КНЯЗЕ преди 3 години
Авитохол живя 300 години.Родът му Дуло,а годината му дилом твирем Ирник живя 150 години.Родът му Дуло,а годината му дилом твиремГостун,наместникът бидейки,2 години.Родът му Ерми,а годината му докс твиремКурт 60 години държа.Родът му Дуло,а годината му шегор вечемБезмер(Батбаян) 3 години.А родът на този Дуло,а годината му шегор вечемТези петима князе(КНЯЗЕ!!!) държаха князуването от другата страна на Дунава 515 години с остригани глави. И след това дойде на страната на Дунава Аспарух княз
47
3
 
5
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
До анонимен 66,Да, то сърбите са асимилирали българите, а турците с перце са ги галили! Затова днес продължаваме усилено да говорим за българи от Западните Покрайнини, но за българи от Източна Тракия(Европейската част на Турция) никой не споменава! Дуг въпрос е, че преди да дойдат османците на Балканите, Българската държава е била с население колкото Франкската такава, а при освобождението е била с 10 пъти по малобройно!
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАко ми намериш ПОНЕ ЕДИН достоверен и средновековен надпис,че Асеневци имат нещо общо с кумани,ела и го пусни и да го изследват!Лично проверих източниците,там изобщо НЕ ПИШЕ за никакви кумани,нито се споменава някъде думата "кумани",а пишат за българи,като понякога назовават българите с различни имена в зависимост от кой край на Бълггария са били,но същевременно и ги наричат БЪЛГАРИ!
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 77Да ама са тюрките са ТЮРКИ, а не ТУРЦИ или ТУРКИ, което турки (на турски) или турци идва от Тракия, макар че турците нямат нищо общо с траките.
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДумата "тюрки" е измислена около 16 век!Провери да видиш!Повтарям - 16 век,16 ВЕК,16 ВЕК !!!И "тюрки" означва монголоиди и няма нищо общо с османците(турците),нито с българите,българите са имали държава и са живяли около 1000 години по-рано от тюрки,също и от турци!
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61Нищо не е доказано и за тюркската теория. Това са само някакви изследвания на гени, но толкова народи са загинали или са били унищожени, че не може да е ясно кой е тюрк и кой не. Първо не ясно откъде идват тюрките и кои са тюрки. например дори и българи да са със 100 % гени като турците може да значи, че турците са българи. Второ турците са пороболи българите и от бг робини са родили деца с турски гени, но така и другите народи гърци и др. и това не значи че гърците са тюрки нали
42
3
 
2
 
! Отговори
св. ТЕРВЕЛ преди 3 години
До 66Напротив, нашата християнска българска държава е оцеляла като такава благодарение на българските християни в нея, възтанията и боя на Шипка!
41
2
 
2
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Става въпрос за Аиша. Любимата му жена от многото.
40
3
 
1
 
! Отговори
Човек до 46 преди 3 години
ВЯРНО Е, ЧЕ МОХАМЕД НЕ Е ПИПНАЛ ЖЕНА СИ С ГОДИНИ. КОГАТО СЕ Е ОЖЕНИЛ ЗА НЕЯ - ТЯ БИЛА НА 6 ГОДИНИ. И НЕ Я Е ПИПНАЛ ЦЕЛИ 3 ГОДИНИ ДОКАТО СТАНАЛА НА 9. ЧЕТИ К О Р А Н А.
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДумата "тюрки" е измислена през 16 век и няма нищо общо с турците,тюрките са монголоиди.А това,че българите имат нещо общо с някакви си измислени през 16 век тюрки е една лъжа,съчинена от руски учен през 19 век,който никакъв "учен" не е бил,щото той е създал и измислената "македонска" нация след ВСВ!Вижте камените и др. надписи на езичните ни владетели,навсякъде са със славянската титла - КНЯЗ,князе,Канас(княз),преди да въведат Глаголицата,Кирилицата
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците никога няма да влезнат в ЕС, докато не со отърват от Ердоган.
37
2
 
4
 
! Отговори
св. ТЕРВЕЛ преди 3 години
До 53 Точно така! Дължим изцяло държавата си на християнството! Не ги слушайте какво пишат тука разни по,маци и наследници на ени,чари... Те даже не се наричат българи... А навсякъде другаде където има българи бесарабски и др. всички те са християни, запазили своя род и култура благодарение на българското+християнското си наследство. В наши дни единствено нашата християнска българска държава е оцеляла като такава!
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе как в Сирия и Ливан,Египет,че и в някои други арабски,мюсулмански държави,се разбират християни и мюсулмани,само в Турция са полудели с тези показни акции срещу християнството?