Ливанският премиер призова света за помощ

Взривът отне живота на над 100 души и опустоши цели квартали
Обновена: 5 авг 2020 11:31 | 5 авг 2020 11:29, Елка Василева
9
Ливанският премиер призова света за помощ
Снимка: БГНЕС

В кратко телевизионно обръщение ливанският министър-председател Хасан Диаб призова всички страни и приятели на Ливан да помогнат на малката страна след вчерашния взрив в Бейрут, отнел живота на над сто души и опустошил цели квартали на града, предаде Асошиейтед прес.

"Свидетели сме на истинска катастрофа", каза Диаб и отново обеща, че ще бъде потърсена отговорност от виновниците за случилото се, но не коментира каква е била причината за експлозията.

Още по темата

Междувременно губернаторът на Бейрут оцени щетите от взрива на пристанището на 3-4 милиарда долара, съобщи телевизия Ел Би Си.

Тази сутрин над пристанището все още се издигаше дим, отбелязва Асошиейтед прес.

Големите улици в центъра са пълни с отломки и повредени коли, взривната вълна е разрушила фасадите на някои сгради.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е 1:1 с нашата тиква. Окрали са милиарди, сега моли за помощ. Я кажи бе Хасане, защо обезцени ливанския паунд толкова жестоко? Зорлян. Защо бе Хасане?! Защо не даваше на народа си да тегли парите си от банки, а ги ...както ти беше кеф?
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде без! Пари на терористи - НЕ! Да се обърнат към Саудитска Арабия
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой умник складира взривни материали в населен квартал. И тия ли имат Мутри като в Мутроландия където за да прикрият кражбите гръмнаха склада с оръжие в Челопечене.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Богата България в лицето на Боко ще прати хуманитарна помощ веднага. Даже малко кеш може да пратим от шкафчето на краля слънце.
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наред с България, това е една от държавите с много лош късмет. И е пример какво става като се настанят " правоверни" в дома ти - от райска градина се превръща в развалини
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не им е длъжен, те сами са си виновни. Такива високорискови вещества в такива огромни количества не се държат на едно място, особено в града. Министър-председателя щял да търси виновни.. че кой друг да е виновен, освен той?
2
14
 
7
 
! Отговори
ист преди 3 години
Какво правят оръдия на покрива на жилищен блок. Тези се самоубиват. Неграмотни с оръдия и взрив. Последствията са видими.
1
2
 
12
 
! Отговори
x преди 3 години
Кристалина Георгиева ще им отпусне едно "изгодно" заемче.