Интерпол изпраща екип експерти в Бейрут

Те ще идентифицират жертвите на мястото на взрива
8 авг 2020 09:18, Елка Василева
9
Интерпол изпраща екип експерти в Бейрут
Снимка: архив, БГНЕС

Интерпол съобщи, че по молба на ливанските власти изпраща екип от международни експерти по идентифициране на жертви на мястото на смъртоносните експлозии в Бейрут, предаде Франс прес.

"Опитът на Интерпол може да бъде от голяма полза на властите в страната и ние ще продължим да оказваме цялата необходима помощ на Ливан", заяви генералният секретар на Интерпол Юрген Щок.

В изявление на международната организация за полицейско сътрудничество се посочва, че няколко дни след трагедията все още са в много хора продължават да са в неизвестност, предаде БНР.

Още по темата

Експертите на Интерпол се изпращат на територията на страни членки по тяхна молба в случаи на природни бедствия, злополуки или атентати.

Междувременно Световната здравна организация призова за набирането на 15 милиона долара в помощ на Ливан след опустошителната експлозия в столицата Бейрут от вторник, предаде Ройтерс. При взрива, който уби 150 души и рани над 5000, са унищожени и няколко контейнера с медицински материали на СЗО, включително защитни облекла и маски за лекарите, борещи се с COVID-19.

Съединените щати вече обещаха 17 милиона долара първоначална помощ за Ливан и най-вече за организацията на Червения кръст в страната. В съобщение на американското посолство в Бейрут се посочва, че скоро ще бъде обявена и допълнителна подкрепа.

 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Накратко преди 1 месец
Пращат интерпол в бейрут да разбере кой им ака в гащите на ливанците...
8
2
 
3
 
! Отговори
beden преди 1 месец
убиетса отива да идентифитсира убитиа,това е новата правда на запада.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не казват истината че изсраел незаконно обстрелва Йордан и то точно разни складове и т.н от години и как изведнъж сега предлага помощ на държава-враг според юдейските стандарти. И как точно това може да е една от главните вероятности.Но е по- лесно да се обвини веднага Русия а корабът не е даже руски и фирмата собственик на кораба даже не е руска.Собственика на кораба живее в Кипър където е рая на юдейските-ционистки бизнесмени
6
0
 
0
 
! Отговори
Смях преди 1 месец
Чакаме ги и тук.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сега очаквайте филма чв са открили руска нишка и ще ги обвинят както винаги. Запада не може да изпусне тази възможност
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно защо не пишем за реалната помощ, оказана почти моментално на Ливан от Русия, а пишем кой какво бил обещал? Походният лазарет, разгърнат от руснаците до местен стадион, вече функционира и руските лекари преглеждат и лекуват ранени.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интерпол да изпрати екип за арест на българската мафия.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още на 06.08. Путин изпрати в Бейрут четири тежки транспортни самолета, който доставиха в ливанската столица лекарски екипи, един походен лазарет (полевой госпиталь) и спасителни екипи на МЧС.
1
1
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
НИЩО ЧУДНО ДА Е НЕМЪРЛИВОСТ

НЯКОЙ СИ Е ХВЪРЛИЛ НЕЗАГАСНАЛАТА ЦИГАРА ВЪРХУ ПАКЕТ С АМОНИЕВА СЕЛИТРА ИЗПОЛЗВАНА ОСНОВНО КАТО ЗЕМЕДЕЛСКА ТОР.

НО ЯВНО КОЛИЧЕСТВОТО АМОНИЕВА СИЛИТРА НЕ Е БИЛО МАЛКО