Турция обяви пълен локдаун, затваря абсолютно всичко

Три седмици е в сила забрана за излизане навън
27 апр 2021 07:20,
61
Турция обяви пълен локдаун, затваря абсолютно всичко
Снимка: БГНЕС

Турция обяви най-строгия локдаун от началото на пандемията. За три седмици от четвъртък е в сила забрана за излизане навън, съобщава Нова тв.

Търговските вериги ще работят с ограничено работно време. Затварят се всички работни места, с изключение на някои производства.

Всички ученици минават на дистанционно обучение. Спират работа ресторантите, заведенията за бързо хранене и кафенетата. Междуградските превози ще се осъществяват само със специално разрешение.

Мерките бяха наложени, след като частичният локдаун и вечерният час не доведоха до искания спад на заразяването.

С над 35 хиляди нови случая дневно, Турция е на едно от първите места в света.

"Трябва да свалим броя на новите случаи под 5 хиляди на ден. Ако не го направим, след като Европа навлиза в период на облекчаване на ограниченията, ще понесем сериозни последствия. Както за туризма, така и за търговията и образованието. Пълният локдаун започва в четвъртък, точно в 19 часа. Ще продължи до 5 сутринта на 17-и май", заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
16
 
! Отговори
Лъжа и измама преди 2 години
От тези коментари виждам че Анонимен е платен спамаджия. Никога не е имало смъртоносен вирус. Цялата пандемия се базира на ПСР тест, който създателя му е казал, че НЕ РАБОТИ!!! Естествено, за удобство, създателя на ПСР теста беше убит 2-3 месеца преди тази голяма ЛЪЖА пандемията. Лъжлива пандемия, базирана на неработещ тест. Вие си правете изводите.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да му мислят любителите на турски курорти.
42
8
 
9
 
! Отговори
Безсмислено преди 2 години
Правят някакъв бошлаф локдаун уж най сериозният , след тва отварят всичко точно за най големите им празници....нещо не схващам ... особенно и че турците не са много чистоплътни....целуват се за щяло и нещяло със всеки .... хигиената им е нулева на масата....
41
2
 
12
 
! Отговори
Pk преди 2 години
Света отива към нов световен ред това е всичко който какво иска да го тълкува
40
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В Англия сведоха смъртността до минимум, а пък в Нова Зеландия и Австралия съвсем ограничиха вируса и си живеят спокойно. Имам близки там и зная със сигурност. Значи има някакъв начин за справяне с гадния ковид." - Има, като по телевизията кажат, че всичко е наред и вирусът изчезва от съзнанието на "оФцете". Никъде не е изчезнал, просто на местата, където ваксинират по-масово започват да говорят, че бил изчезнал и отчитат по-малко бройки за да може шараните да клъвнат и в другите държави.
39
3
 
22
 
! Отговори
Малко тъп преди 2 години
Това се прави и заради дори и малкото останали там християни, Великден йок.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Англия сведоха смъртността до минимум, а пък в Нова Зеландия и Австралия съвсем ограничиха вируса и си живеят спокойно. Имам близки там и зная със сигурност. Значи има някакъв начин за справяне с гадния ковид.
37
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И още за оФците - друга цел е да се премахне кеша (за оправдание ще използват, че вирусът се разпространявал с банкнотите). Не ви ли стана ясно, че нанотехнологии отдавна съществуват? Не разбирате ли, че "нанороботчетата" ще са лекарите и убийците на бъдещето, но първо трябва да ги вкарат по някакъв начин в тялото ви? Те ще са както перфектните лекари за удобните пионки в схемата, така и перфектните убийци за неудобните - без съд и присъда просто ще получавате по едно тромбче и у лево...
36
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много оФци на този свят. Цяла година мина с локдауни и пак не разбраха, че така не се бори вирус. Ще преборим вируса, когато изключите телевизорите, спрете радиата и престанете да четете фалшиви новини. Не разбрахте ли, че е време за криза? Не разбрахте ли, че е време за "големия рестарт" както го наричат разни от "елита"? Не разбрахте ли, че една от целите е задължителна ваксинация, за да може в бъдеще да ви боднат един течен чип (за неразбралите вече съществуват)? Хайде оФци, слагайте минуси!!
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва ... че му се клати и на тоя властта.
34
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега ще хукнат към Бг и никой не мож ги спре - двойно гражданство . Веднага задължителен пср на границата ,щото пак ще пламнеме .
33
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колеги , никой не си мисли че вирусът ще изчезне с ограничителни мерки, а се опитват да забавят разпространението му , за да не претоварват здравните заведения па света
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вай, вай, и от къде ще купувам евтина веце-хартия и банани, отиде ми демокрацията
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не работи затварянето, като се отвори пак се разпространява, дори при намалени бройки. Няма смисъл, вирус ще има, нека се лекуват нуждаещите.
30
6
 
24
 
! Отговори
Момиче преди 2 години
До 31И КПП- тата спряха вируса драги, или той излиза да вилнее само от 21 до 5 сутринта за да е в "час" с вечерният час?! Неефективни, неработещи и откровено глупави мерки, целящи установяване на контрол.Съвет за такива "мъже" като теб - мий си ръцете, къпи се (по-често от веднъж седмично), спазвай дистанция, носи маска (чиста, не такава извадена за 10 -ти път от джоба ти) и ще си ок. Пък ако имаш мерак си се затвори и не излизай - решението е твое.
29
2
 
20
 
! Отговори
arsenalfc преди 2 години
До АнонименВърви и то доста добре. Над 20млн ваксинирани, но все пак са над 85млн, а един Истанбул е 20млн, така че скоро няма да се оправят. Израел са една шепа народ. Хубавото е, че заразените умират по-малко за разлика от БГ, където нищо не се лекува.
28
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 28Ти не си нормален. Ти си простоват. Има разлика. Искаш да е отворено, а нямаш никакви предложения за помощ на болните, на лекарите , на нищо. Просто си една квартална бабашайкааа, която неструва нищо. В трудни времена трябят мъже и хора знаещи, какво правят. Не жени хленчещи,като теб.:)
27
20
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човечеството отдавна можеше да се е отървава от вируса, ако беше справило общ дълъг локдаун . Няма хора, няма вирус. Обаче простолюдието провали плана за бързо излизане от кризата и за това си плати скъпо с милиони жертви. Много семейства се почерниха, но това е естествения подбор. Ухан отдавна си живеят нормално след 4 месеца пълен локдаун 2020г
26
13
 
24
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Да затворят джамиите. Казват,че вирусът се предавал от зейнало дупе на зейнала уста.
25
29
 
16
 
! Отговори
Момиче преди 2 години
До 10Ти си се затвори като искаш и не излизай, твоя работа е, ама не "затваряй" и нас нормалните хора, които имат нужда да работят, да имат социален живот, да се забавляват.