Ердоган: Комисия от евреи, мюсюлмани и християни да управлява Ерусалим

Турският президент обвини Израел, че е терористична държава
18 май 2021 15:27, Елка Василева
111
Ердоган: Комисия от евреи, мюсюлмани и християни да управлява Ерусалим
Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган предложи да бъде съставена комисия, в състава на която влизат евреи, мюсюлмани и християни, която да управлява Ерусалим, предадоха турски медии.

За да бъде постигнат траен мир и спокойствие в Ерусалим, всеки трябва да пожертва нещо, каза Ердоган след заседание на правителството.

Още по темата
Турция ще предостави политическа и военна подкрепа за международните усилия за защита на палестинския народ, добави президентът.

Ердоган обвини Израел, че е "терористична държава" и вреди на Ерусалим, който се смята за свещен град от представителите на трите религии.

Президентът на Турция също така обвини американския си колега Джо Байдън, че ръцете му са изцапани с кръв заради подкрепата му за Израел в момента, в който еврейската държава извършва удари в Ивицата Газа. Ердоган упрекна американската администрация, че е одобрила нови продажби на оръжия за Израел.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛешаЕрдоганчо копче не може да каже на Евреите
31
7
 
9
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Направо им каза, че не могат да управляват държавата си. Заби им няколко пирона с един удар.Това което се случва, реално е операция срещу Иран. Целта е да се създаде коалиция, защото САЩ не могат да се справят сами.Турция е непредвидения фактор и Ердоган им обърква плановете, защото играе обединител на мюсюлманите.Интересно ми е, как евреите ще съборят Ал Акса, за да си построят Соломоновия храм?
30
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Баба Мика да го управлява!
29
9
 
16
 
! Отговори
... преди 2 години
Истината е че най-мирно в Ерусалим са живяли в годините когато там е управлявала Османската империя(от началото на 16век до началото на 20и) И тогава турците са създали подобна система на разменени мандати на управление между 3те религиозни общности в областа. От както англичаните взимат тези земи от турците след края на ПСВ, там има само кръв и насилие. Не харесвам Ердоган, но тука е адски прав.
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30Прав си. А Израел е малка страна, но поставя цял арабски свят, Турция и всички страни в Азия на мястото им. Евреите имат най -силната и дисциплинирана армия в целия свят.
27
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреите са полезни за нас европейците и трябва да им се помага, защото падне ли Израел, ислямистите ще нападнат веднага Европа. Евреите са тези, които задържат нашествието на варварите.
26
3
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 17 преди 2 години
+100. Аман от религиозни простотии. На кой му била по-голяма патката, най-важния въпрос от всички... Потъваме и умираме заедно с целия свят, някакви малоум*ници се дърлят кой бил прав, кой крив... Ми каквито са ония, такива сте и вие. И кой страда? Тия дето си гледат живота и бъхтат като добичета, за да нахранят децата си. Не ви е срам да говорите глупости, докато хората умират заради глупости. Скапаните ви религии подпалиха цял свят и ще уморят всички ни. Да ви имам и мозъчната дейност....
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йерусалим е християнски и юдейски. Мюсюлманите нямат нищо общо с Йерусалим. Ислямистите си имат Мека за свещен град. Констинтинопол е свещения град на православните християни.
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТурчинЙерусалим е свещен Град само за Иудеите и Християните. За мюсюлманите е Мека. Константинопол е свещен град за Православните християни и гърците, така че време е да се върне в праивлните ръце и при истинските собственици - гърците. Мала Азия и Константинопол принадлежат исторически на гърците и времето ще в тяхна полза.
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАко Евреите ги няма или биват премахнати. то ислямската проказа ще дойде в Европа и ще премахва такива като теб
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТурчинЙеруалим е свещен Град само за Иудеите и Християните. За мюсюлманите е Мека. Константинопол е свещен град за Православните християни и гърците, така че време е да се върне в праивлните ръце и при истинските собственици - гърците.
21
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12За по-сигурно - да махнем и евреите
20
8
 
4
 
! Отговори
Бенямин Нетаняху преди 2 години
Излезли туручета да учат баща си как се правят дьонмета!!! А еврейски кожички през устата де, фесчета кирливи.!.
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Константинопол също трябва да се управлява от комисия християни и ислямисти, защото Константинопол е бил центъра на християнството преди да бъде окупиран от варварите.
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Ерусалим му трябват магистрали ! Ние имаме точния човек , дето ги строи !
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз имам предложение, по-добро от на Ерджолсн. За да има мир, не трябва да има въобще религии. Всички религии да бъдат унищожени и ще настъпи веднага мир.
16
8
 
3
 
! Отговори
Фатих преди 2 години
До Феттулах Гюлен; Ще те хванем и тебе. Не се притеснявай, нека свършим с ПКК, атова е скоро идва ред на тебе и на такива като тебе.Ще ви оберем от хралупите,живи или мъртви...
15
3
 
10
 
! Отговори
Лалала преди 2 години
За да има мир Ерусалим трябва да е като Ватикана. Самостоятелен. Ерусалим не е на евреите, арабите или християните. Той е свещен за всички и трябва да е на всички.
14
6
 
2
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Какви арабски страни?! Даже Индия е повече държава от мюсюлманските сборища!
13
6
 
5
 
! Отговори
Турчин преди 2 години
До Българина; И Източна Румелия с Родопите също.